Recent Posts

24 Eylül 2009 Perşembe

Back To The Futuresuzca # 1


Fantezi Futbolun hayatımıza merhaba deyişi ve paldır küldür girişi ile ilgili az çok bir şeyler paylaşmışımdır sizlerle . İlk başlarda doğuştan gelen futbol sevgisi , daha sonra menejerlik oyunları kisvesi ve son olarak bir canavar yarattım adı da Frank Eştayn hadisesi başlıkları sıralamanın özünü belirler . Son konu başlığında özellikle bir isim ön plana çıkmakta ve kendisi canavardan hallice Engin Gürses diye tanımlanmakta . Arkadaşları arasında Paşa , benim tarafımdan ise koçero kod adı ile anılmakta .


Florya Çiroz halı sahasında başlayan mutlu birlikteliğimiz , aynı takımda oynarken kendisine beşlik atmamla sekteye uğrasa da bu güne kadar gül gibi geçinip gittik . İlişkimize anlam katmak babında 2005 yılında yaptığımız çocuğun ismine de Fantezi Futbol adını koyduk . Evet bizim çocuğumuz , öz , ana – baba bir , ortak diyen 107 gol yiyen takımın teknik direktörü misali kapışmayı iki kişilik mutlu Ntv yuvamızda başlattık . Her beraberlikte olduğu gibi bu ilişkide kıyasıya çekişme , çekememe , itip kakma ve bir atıyor boş çekiyor , bir atıyor ne çektiği belli değil misali kavramlar oldukça yer aldı . Çocuğumuz bir yaşına bastığında yani Ntv sezon sonu sıralamasında Ceza’nın ‘’Aramızda Kocaman Bir Fark Vaaar’’ klibi mecazi anlamda çekilmişti . ‘’Ben ilk yarıda bıraktım oğlum’’ veya ‘’Ben kadro bile yapmıyordum’’ bahanelerin arkasına saklanıp saklambaç oyununa gönül veren Koçero ; ‘’Öbürkü sene görüşürüz , ben babamın evine gidiyorum , seni babama söyleyeceğim’’ söylemini hayata geçirmek adına tüm yaz çalıştı , uğraştı , didindi . Ancak nereden bilecekti ki o yaz sonu uzaklara giden Tunç Bozacılar ardından asker yolu gözleyeceğini ve intikamın soğuk yemeği için 1 sene daha bekleyeceğini .


Son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim ; kendisine bahşiş vermeyen gençlere 6. His filminin sonunu söyleyen yer gösterici misali ; Engin Gürses sözünde durdu . İkinci çocuğu yaptı , benim askerden gelmemi bekledi (Lan bu çocuk kimden?) , site kurdu , hediye vaad ettirdi , puan hesaplamaları ile uğraştı, herkesin şifrelerini aldı ve fantezi futbol ile analizler yaptı . Sezon sonunda aramızdaki 9 kişiyi geçip birinci , Türkiye’de ise yüz binlerce kişiyi sollayıp yirminci oldu . İki kişilik çekişmenin heyecanı iki elin parmaklarına ulaşınca daha zevkli ve hafta sonları daha bir anlamlı oldu . 4 tane ödül kaptı , gözümüzde başarı ile sıfatlandırıldı ve kah imrenildi , kah özenildi ve kah talı mıçı !


Diyorum ki şu anın eş değeri ; mesela zaman makinesine atlasak dönsek 2 sene öncenin 6. Haftasına , 25 Eylül 2007 yazsak arabamızın tarih sayacına ve 88 kilometreye ulaşsak bilmem ne kapsülüyle . Acaba adam olacak çocuk bir tarafından mı belli olur minvalinde …

2007 - 2008 6. Hafta Genel Sıralama
1. Engin Gürses : 237
2. Seçkin Köksal : 216
3. Emre İpal : 202
4. Mahmut Aras : 194
5. Gökhan Tavukçu : 191
6. Halit Başbuğ : 173
7. Tunç Bozacılar : 166
8. Bülent Şener : 161
9. Alper Çetinkaya : 134
10. Tolga Güven : 95
11. Emre Ocakoğlu : 95
12. Murat Baykal : 79


En yakın rakibine Ntv Fantezi Futbolun anlaşılmaz derecede kısır puanlama sistemine rağmen 21 puan fark atmış Engin Gürses . Maç başı full konsantrasyon ve yarı sahasından rakibi çıkartmayan presle başlamış sezona , vay ki vay hey ki hey ! Durdurabilene aşk olsun . İddiacı yapısı ve serçe parmağı herkes tarafından bilinen koçero için işi en başından sıkı tutmak farz olmuştu . Zaten ilk 6 hafta sonundaki durum şu tablodan belliydi …

1. hafta - Mahmut Aras : 39
2. hafta - Emre İpal : 32
3. hafta - Engin Gürses : 60 , Seçkin Köksal : 60
4. hafta - Mahmut Aras : 55
5. hafta - Seçkin Köksal : 58
6. hafta - Engin Gürses : 43

Alex’lerin , Mohammed Ali’lerin , De Nigris’lerin , Orkun Uşak’ların , Holosko’ların ve Kratochvil’lerin zamanından bahsediyorum dostlar . O güne kadar gördüğüm dünyanın en kötü fantezi futbol sitesi (Şu an itibariyle belki de en iyisi) Ntv Fantezi Futbol sitesinde buradaki adamlar . Bu vezirleri akıllıca kullanan Kasparov’un arz-ı endam şekli tam karşınızda ; işte Engin Gürses diyorum çocuklar . Hem de toplu olarak ilk oynadığımız sene ve küçükken mahalledeki maçlarda adımla adam alma misali , adımla profosyenellik alıyorduk gıdımdan hallice .

2007-2008 Sezon Sıralaması
1. Engin Gürses : 1329
2. Gökhan Tavukçu : 1244
3. Seçkin Köksal : 1219
4. Tunç Bozacılar : 1216
5. Halit Başbuğ : 1205
6. Emre Ocakoğlu : 1177
7. Emre İpal : 1174
8. Mahmut Aras : 1147
9. Bülent Şener : 1113
10. Tolga Güven : 966


İntikam soğuk yenmeliydi ve Beef Tuner Tunç Bozacılar ise , derme çatma kaykayı ve cankurtaran yeleğiyle Engin Gürses Marty Mcfly’ın ta kendisiydi . Elbette buradaki Beef , Almanac sahibi değildi ve Seçkin Köksal ile Gökhan Tavukçu’nun arkasından dördüncü olarak tezek yüklü kamyonetin tam içindeydi ama olsun ! Tunç Bozacılar için intikam göreceliydi , soğuktu ve bir sonraki sezon üçüncü çocukta neyin ne olacağını herkese gösterecekti …

Gösterdi mi ? Az Alkmaar yani Az Sonra ….

To be or not to be continued !

7 yorum:

Engin Gürses dedi ki...

Nerden aklına geldı olm bu konu , Tuh senın yaratıcılığına be !!!

Engin Gürses dedi ki...

2005 yılında 2. yarıyı unutamıyorum. Her kadro yapığım hafta koçeroya ayarı verıyordum. Ne günlerdı be ...

Engin Gürses dedi ki...

ılk yarıda neredeyse hıç kadro yapmıyordum. O yüzden koçeroda benı geçtığını sanıyordu.

Bu arada şımdı nasıl da garıp gelıyor ya . Bır fantezı futbol haftası ve ben kadroyu yapmıyorum !!!

Tunç Bozacılar dedi ki...

sen kadroyu yapıyordun da bana geçilince ; yapmadım etmedim bakmadım hıkmadım hopmadım topmadım çatmadım diyordun ...

hatta Türkiye 105. si olmuştum da ne fiyakam olmuştu :) düşün nereden nerelere ... ben kadro yapsaydım geçerdim meçerdim çeperdim teperdim diyordun hala !

:)))) ahahahah ...

Barış Akdemir dedi ki...

Güzelmiş be duygu dolu anılar var.:)))

Engin Gürses dedi ki...

bu arada benım en sevdiğim Geleceğe Dönüş 1962 de çekilmiş olan siyah- beyaz versiyonu...

Engin Gürses dedi ki...

ımdb 'de de ilk 3500 de...