Recent Posts

26 Eylül 2009 Cumartesi

Ebedi Dostluk, Efsane Oyun

Championship Manager 1992 yılında piyasaya çıkan İngiliz yapımı bir bilgisayar oyunudur. Championship Manager (genelde "CM" veya "ChampMan" olarak kısaltılır) futbol takımı menajerliği simülasyonudur. Tüm zamanların en popüler oyunlarından biridir.İki kardeş, Paul ve Oliver Collyer, bilgisayar oyunu sektörü henüz yeni gelişmeye başlarken, İngiltere`nin Shropshire ilçesinde yatak odalarında oyunun ilk halini kodlamışlardır. İkili daha sonra oyunu geliştirmeye devam etmek için Sports Interactive adlı şirketi kurmuştur. Yaşanan bölünmeden sonra Sports Interactive ve Collyer kardeşlerin Championship Manager serisinin geliştirilmesiyle ilgileri kalmamıştır.


Kısaca ilk çıkışı böyle olan oyunu (bir çoğuna göre futbolun ta kendisini) 76 – 90 arasında doğan futbolsever bilgisayar kullanıcılarının hepsi yakından tanımaktadır.Her sene yeni eklentilerle , geniş arşiv ve futbolcu ağıyla seveni her geçen gün çoğaldığı gibi ,ekonomik futboldan da haklı sayılır bir pay almaya başlamışlardır.

Hepimiz Kim kalström , Morten Gamst pedersen, Cicinho,Montolivo,Diego(juventus),Robinho gibi oyuncuları sahalarda görmeden önce transfer ettik.Ama bu sene çok daha farklı bir şekilde geliyorlar.Öncelikle oyun Türkçe , Korner ve Freekickler taktik hazırlanabiliyor


Tabii oyunu Barış kardeşimle hemen test ettik.İlk önce birer hazırlık maçı yaptık.Tahmin edileceği gibi ben BJK ,Barış ise FB ..Barış kadrosunu kurmasıyla,oyunun ne kadar gerçekçi olduğunu fark ettim.Telefonla Daum nidalarıyla dizdirdiği ilk 11 de Semih gene yoktu.Kazım’ıda kesti Özer ve Selçuk Şahin kararlarıyla Wigan maçı 1-1 sonuçlandı.Beşiktaşımın Tenerife deplasmanındaki maçı ise tek forvet Bobo başlığındaki 4 2 3 1 taktiğinin neticeleri 3 – 2 galibiyet oldu.Artık birlikte maç yapmalıydık.Bjk – Fb maçı yağmurlu bir günde oynandı.Barışın telefonda kurduğu kadroyla benim kendisine bildirdiğim tercihlerimin neticesi.İlk yarı 0 – 0


Karşılıklı ataklar ve yoğun pres netice vermedi .Tahmin edebileceğiniz gibi dostluk kazandı..

Oyunu size tavsiye ederim mutlaka.24.50 lik orijinal fiyatı ,geniş seçenekleri ile aslında tam Futbolla fantezinin birleşimi niteliğinde.

Hazırlayan Ali Tarık Uçur ... Teşekkürlerimizi sunarız..

2 yorum:

Tunç Bozacılar dedi ki...

işte böyle böyle hayattan koptum ...

yapmayın etmeyin ... gaza getirmeyin kanıma girmeyin ...

üni.de böyle sınıfta kaldım , arkaaşlalrımdan bu şekilde uzak kaldım , günde bu yüzden 5 saat uyudum ...

24,5 ucuzmuş ama bu oyuna harcayacak zamana sahip değilim maalesef ... (keşke hiç büyüöeseydik) ...

:((

Ali Tarık Uçur dedi ki...

eskisi gibi oynamak çok zor ama gene de ben arada zaman ayıracam..dünyaya bir kere geliyoruz..:)iki ayımı çalsa geriye ömrüm eksi iki mutlu ay kalır o kadar..:)