Recent Posts

17 Eylül 2009 Perşembe

Fantezi Futbol Puanlarının Akıbeti



Ne ligde tat bırakırlar böyle ne de rekabette maalesef. Bunca şaibenin döndüğü bir yerde kimine ses çıkarmazlar, kiminin ekmeğiyle oynarlar. Üsttekilerin iktidar mücadelesi hep alttakileri de etkiler. Kurunun yanında yaş da yanar mı demeliyiz yoksa? Onursal Başkanı'nı, yönetimini ya da destekçilerini ne kadar beğenmeseniz ya da sevmeseniz de herkese eşit uzaklıkta durmalısınız, standart uygulamalar yapmalısınız. Belediye ya da belediye kökenli takımları ne kadar sevmesem de şu an yapılanlar bana en azından hakkaniyetli değil gibi geliyor maalesef. Geçtiğimiz sezonlarda aynı ligde birlikte oynayan ve birisi küme düştükten sonra neredeyse takas tadında 10'ar, 15'şer oyuncunun yer değiştirdiği iki kulübü hepimiz biliyoruz. Yıllardır medyaya yansıyan kulüp başkanları arasındaki ilişkiler, futbolculara gelip giden çantalar teşvikler v.s. Kuralı standart uygulayacaksın, hiç kimse için yumuşatmayacaksın yoksa yöneticiliğinden şüphe edilir. Bir çok oyuncunun şimdi ne olacağı belli değil. Jürgen Röber gibi bir hocanın yakın zamanda büyük ihtimalle istifa ettikten sonra yurtdışına döndüğünde anlatacakları da cabası. Evet iki kulüp arasındaki ilişki yanlış ancak yaptırım uygulamak için sezon sonu beklenebilirdi ya da kulübün satışı için süre uzatılabilirdi. Neydi bu acele? Niye Oftaş düşürülmedi o zaman ligden.

Şimdi düşünelim bakalım Fantezi Futbol'da neler olacak?

- Öncelikle Ankaraspor düşürülünce daha önceden oynadığı maçlarda da hükmen yenik mi sayılacak?

- Eğer böyle olursa, Ankarasporlu oyuncuların bundan önceki maçlarda aldığı fantezi futbol puanları silinecek mi? Silinmesi mi daha saçma yoksa silinmemesi mi açıkçası ben karar veremedim.

- Ankarasporlu oyunculara 15 gün transfer süresi tanınacağı söyleniyor. Bu oyuncuların transferlerinin ardından büyük ihtimalle yine bir güncelleme sıkıntısı yaşayacağız eğer bu oyuncular 4 büyüklere transfer olmazsa.

- Bence en kötüsü; Ankaraspor'un olmayacağı ve bir takımın bay geçeği düşünülünce, artık haftalık sadece 16 takımın oyuncusu arasından seçim yapacağız, seçenekler bir miktar sınırlanacak.

Futbol tutkumuzun da fantezi futbol sevgimizin de üzerine dinamiti döşediler federasyon ve iki kulüp elele. Çok tadım kaçtı gerçekten...

1 yorum:

Tunç Bozacılar dedi ki...

fantezi futbola eskiye dönüp bir yaptırım olacağını düşünmüyorum . sadece bundan sonra ankaraspordan adam alamaycağız , bizim etkilenmemiz bu olur .

asıl önemli olan ise türk futbolu . ankarasporun satışı gerçekleşirse ve ispatlarlarsa tahkimde hala düşmeme lansı olabilir . ancak büyük olasılıkla bugüne kadarki maçları geçerli sayılır , bundan sonraki maçları hükmen (3-0) kaybetmiş sayılır , olan da antalyaya olur . yazık yenilmişlerdi son dakika golüyle ankaraspora .

böyle birşeyin ben premier ligte olduğunu düşünüyorum da herhalde ismini nasıl olur da bilmediğimiz federasyon başkanı (!) harakiri yapardı . bizimkisi herşey olup bittikten sonra karar veriyor , helal !!! bu güne kadar yapılanlardan ya da bu olay öncesinde yaşananları hiç mi görmezler bilmezler duymazlar ...

son olarak zaten kötü başlayan sezonun daha da kötü olanı Beşiktaş için gerçekleşti . Ankarasporu fikstürde takip edeceğinden her hafta 1 hafta dinlenmiş bir takım çıkacak karşımıza ki bize de bu yakışırdı ... acı , kader , keder ve hüzünlerin en güzeli ismidir Beşiktaş ... Hayırlısı ...