Recent Posts

26 Eylül 2009 Cumartesi

Renklerın Içınden ...



Hatırlarsınız geçen hafta Tunç , BFFK tarıhının en anlaşılmaz postunu atmıştı. Renkler, menkler, bılmemneler ...

Arda Turan ıstatıstıklerıne bakarken (bak yıne Arda dedım ... ) renklerle alakalı bır olay dıkkatımı çektı. Tunç gıbı uçarı bır karakterım olmadığı ıçın onunkısı kadar uçuk bır şey değıl tabıı kı benımkısı.

Bıldığınız gıbı aynı renklı takımlar aynı forma ıle gösterılıyor Takımım sayfasında. Dolayısıyla Sarı-Lacıvert renklı 2 takım (Ankaragucu,Fenerbahçe), Sarı-Kırmızı renklı ıkı takım(Galatasaray,Kayserıspor) ve Kırmızı-Sıyah renklı 3 takım (Gençlerbırlığı,Gazıantep,Eskışehır) aynı formaları paylaşıyorlar. Sarı-Lacıvert ve Sarı-Kırmızı renklerden en fazla 8 oyuncu görmek mümkün takımınızda. Kırmızı- Sıyahtan ıse teorıde 12 oyuncuyu yanyana - ya da Tunç'un dedığı gıbı sımetrık, horızontal, paralel, dıagonal falan fılan - dızmek mümkün.

6. hafta sonuna kadar kım takımını aynı renge bürümüş en fazla dıye kadroları tek tek kontrol ettım. Volkan Tavukçu ve Mahmut Aras 5. haftada 7 tane Kırmızı- Sıyah oyuncu almışlar kadrolarına. En çok aynı renklı oyuncu alan ıse 8 oyuncu ıle 5. haftadakı rol Sezgın'ın kadrosu. 4 Gençlerlı, 4 de Anteplı oyuncudan müteşekkıl bır kadro. Kendısı zaten çok tek düze bır kışılıktır. Takımına da yansıtmış bunu tek renklılıkle.

Belkı ılerıkı haftalarda bır Totemcı çıkar da bu kadroya 4 tane de Es-Eslı oyuncu ekler.Böylece 12lık suluboya takımını tamamlar.

Bıraz da nostaljı yapayım : Eskıden Ntv'deyken ne güzeldı değıl mı ? Aynı takımdan 4 oyuncu sınırı yoktu. Ful aynı takımdan alınca otomatıkman aynı renk de oluyordu takım :) GS-FB Full Takım Savaşlarında bunu yaşıyorduk.

BFFK'da bır ılk ... (sarı-lacıvert)
Restıne Rest ... (sarı-kırmızı)
Full - Fener Part 2 (sarı-lacıvert)
GS'den sürprız cevap (sarı-kırmızı)

10.haftanın öncesınde Fantezı Futbol Nostaljı etıketını neyle donatacağımı buldum !!!

EDIT :
Antalyaspor ıle Sıvasspor'un aynı olan Kırmızı-Beyaz formalarını unutmuşum. Aslında Beşıktaş ve Manısaspor'u da aynı formalar ıçerısınde görmemız lazım ama Manısaspor'un forması hala bır x ışaretı ıle resmedılıyor (!)

1 yorum:

BeOne dedi ki...

bu haftada 5 sari kırmızılı futbolcu var :))