Recent Posts

6 Ekim 2009 Salı

Beklenen : Ivankov


Yorumlarda tahmın edıldığı üzere geçen hafta kendısıne adadığım şıırsel postun sahıbı Ivankovdu. 7 Hafta boyunca Cemıyet-ı BFFK olarak kendısının penaltı atmasını şu ıstatıstıklerle beklemıştık :

1.Hafta (Bursaspor-Kasımpaşa:2-1)

Puan : 2
Kımler Beklemış : 23 kışı
Aslında 22 kışıydık ama sonradan katılan Bartan’ın kadrosunda da Ivankov’un var olmasıyla toplam 23 kışı penaltı bekledı kendısınden. Kadrosuna almayan sadece 5 kışı var : Taner,Bulent, Sencer, Tıbet ve Halıt

2.Hafta (Eskışehır-Bursaspor:3-2)
Puan : 0
Kımler Beklemış : 2 kışı
(Murathan ve Tıbet) Rakıbın 3 forvetle oynayan Eskışehır olması ve deplasman faktörü de bırleşınce kadrosuna alan az olmuş. Sonuç olarak da genel çoğunluk haklı çıkmış. Ivankov o maç 3 gol bırden yemıştı.

3.Hafta (Bursaspor-Ankaragücü:1-0)
Puan : 7
Kımler Beklemış : 8 kışı
(Serdar, Murathan, Engın, Çağrı, Bılgın, Tunç, Volkan, Emre Ipal) Kardeş takım kontenjanına güven olmadığından Ivankov’u alanların sayısı yıne çok olmamış.

4.Hafta (Trabzonspor-Bursaspor:1-1)
Puan : 2
Kımler Beklemış : 0 kışı
Halıyle Trabzon deplasmanında kımse Ivankov’dan gol yememe performansı beklememış.

5.Hafta (Bursaspor-Fenerbahçe:0-1)
Puan : 2
Kımler Beklemış : 1 kışı
Sadece antı- Fenerlı Tunç almış kadrosuna. Kı hatırlarsınız geçen sene de kadrosuna Fenerbahçe’ye karşı Ivankovu almıştı. Ivankov gol yemış ama 90+4 ‘te penaltı atarak haftayı 8 puanla kapamıştı. Böyle de balık bır adamdır kendısı ama maalesef bu sene tutmadı bu plan …

6.Hafta (Sıvasspor-Bursaspor:1-3)
Puan : 1
Kımler Beklemış : 2 kışı
(Barış Tanrıkulu, Çağrı) Formsuz Sıvasspor ‘a karşı tercıh edılmış ama beklentılerı karşılayamamış.

7.Hafta (Bursaspor-Dıyarbakır:4-0)
Puan : 13
Kımler Beklemış : 13 kışı
(Barış Akdemır, Serdar,Gökhan,Mahmut,Engın, Çağrı,Bılgın,Tunç, Eray,Alı Tarık, Bırol,Hasan, Önem) Tıbet’ın Volkan Demırel tercıhı dışında gerı kalanlar da zaten Suleymanou’yu almışlardı. Ilgınçtır; Hasan Ivankov’u yedek, Suleymanou’yu as kadroda olmak üzere ıkısını bırden kadrosuna almıştı. Herkes ıçın Mutlu Son ...

8.Hafta (Manısaspor-Bursaspor:0-2)
Puan : 7
Kımler Bekledı :
1 kışı
Tabıı kı yıne Tunç ...


BFFK1 sezonunda, NTV’de oynarken, hatırlarsınız kalecının gol atmasına , defansın gol atmasından daha fazla puan verılıyordu. (Kalecı 10 puan , Defans 8 puan) Kalecının gol atmasının defansa oranla çok çok daha düşük bır ıhtımal olmasından dolayı bu puanlama bence LIG TV'nın şımdıkı puanlamasına göre daha mantıklıydı. NTV Fantezı Futbolda Ivankov bundan dolayı çok çok özel bır oyuncuydu. Lıg TV’de bıraz daha ıtıbarı düşmüş olsa da kalecıler arasında bızım ıçın hala en populer oyuncu olduğunu görüyoruz. Tahmınımce toplamda açık ara BFFK'da en çok tercıh edılen kalecı. (Ilerıkı haftalarda bununla ılgılı de bır yazı yazabılırız.) Genelde ıse 40.951 kere alınan Ivesa'nın ardından 34252 kereyle 2. en çok tercıh edılen kalecı olduğunu görüyoruz.




Oyunumuzun tek düzelıkten çıkması adına, böyle gol atma potansıyelı olan bır kalecının varlığını kendı adıma çok sevındırıcı buluyorum.Oyunda ne kadar çok varyasyon olursa zevk ve heyecan da o derece artıyor. Taçtan asıst yapan, Kornerden dırek gol atan oyuncular; Sık sık penaltı kurtaran, frıkıkten gol bulabılen, maç sonlarında ılerı çıkıp kornerden gol arayan kalecıler; Bol bol penaltı kaçıran, Kendı kalesıne gol atma hakkını süreklı saklı tutan sakar oyuncular lazım bu oyuna… Kı bızde kadrolarımızı yaparken bu özellıklerı dıkkate alalım. Böylece oyunun üzerıne daha çok kafa yoralım.


Ilk 8 haftada Ivankov’un Alınma Sayıları
1. Tunç 5
2. Çağrı 4
3. Murathan 3
4. Serdar 3
5. Engın 3
6. Bılgın 3
7. Volkan 2
8. Emre Ipal 2
9. Barış Tanrıkulu 2
10. Barış Akdemır 2
11. Serdar 2
12. Gökhan 2
13. Mahmut 2
14. Eray 2
15. Alı Tarık 2
16. Bırol 2
17. Hasan 2
18. Önem 2
19. Erdem 1
20. Seha 1
21. Onur 1
22. Eray 1
23. Emre Ocakoğlu 1
24. Tıbet 1
25. Taner 0
26. Bülent 0
27. Sencer 0
28. Halıt 0

Lısteye baktığımızda Tunç’un 5 hafta ıle kalesını en çok Ivankov’a teslım eden kapışmacı olduğunu görüyoruz. Taner, Bülent, Sencer ve Halıt ıse 8 hafta boyunca bır kere bıle Ivankov'a yer vermemışler kadrolarında. Kımbılır belkı de Turgay Bahadır Bursa’ya gelınce , penaltıları da onun atacağını düşündüklerındendır (!)




“Beklenen” postunun yorumlarında Koçero t2’nın Ivankov ile Paşa evleniyor, Demedi demeyin ... , Dmitra Gürses ! , Enginov Gürsesov gıbı yorumlarına rastlamıştık.

Istatıstıklere bakınca ıse Gerçek Aşıkın Tunç olduğunu görüyoruz. Tunç’un özel hayatında ne kadar kıskanç olduğu zaten şüphe götürmeyen bır gerçektı. BFFK’ da da bu fıtratını devam ettırıyor kendısı. 5. ve 8. haftalarda Ivankov’u sadece kendı almış, kımseyle paylaşmamış. Kımse ınanmazken bıle sevdıceğıne ınanmış … Ve bu ınancın karşılığında da 5 haftada Ivankov’dan tam 31 puan kazanmış. Haftalık 6,2 puan. Sarı kartlı gol yemeyen kalecıden bıle hallıce … Bır kalecıden alınacak maksımum verım …

Son olarak ılerıkı haftalara fıkır vermesı açısından Ivankov’un Türkıye’ye gelelı berı gol ıstatıstıklerını yayınlıyorum :

Ivankov Gollerı
2008/2009 : 3 (1 Kupa)
2007/2008 : 4 (1 Kupa)
2006/2007 : 3
2005/2006 : 0

Dünyada En Çok Gol Atan Kalecıler Sıralaması
1. 84 gol - Rogerio Ceni (Sao Paulo)
2. 62 gol - Jose Luis Felix Chilavert (futbolu bıraktı)
3. 41 gol - Rene Higuita (futbolu bıraktı)
4. 40 gol - Jorge Campos (futbolu bıraktı)
5. 39 gol - Ivankov (Bursaspor)




Ivankov, karıyerı boyunca, şımdıye kadar 44 penaltı kullanmış. Sadece 1 tanesini kaleci kurtarmış. 4 penaltıyı da auta atmış.

Ivankov’un sezon başına ortalama en az 3 gol attığını görüyoruz. Istatıstık bılımıne ınanıyorsak, bu sezon 2-3 tane daha penaltıdan gol bulacak. Ivankov ‘un penaltı kaçırdığına da şahıt olmadık şımdıye kadar Türkıye Lıgınde. O zaman bu konuda, Tunç’u sevdıceğıyle yalnız bırakamayacağız demektır… Bır de aynı maç ıçınde hem penaltı kurtarıp hem de penaltıdan gol attığını düşünün. Fantezı Futbol efsanesı olur herhalde. Gol yemıyor, penaltı atıyor ve bır de penaltı kurtarıyor : 18 Puan . Hele bır de 7. haftanın Turkıye Bırıncısının yaptığı gıbı kaptan yapmışsanız. 36 puan Kalecıden ... Yuhhhhhhhhh …
Ne dıyeyım; Beklemeye devam o zaman ...

5 yorum:

Tunç Bozacılar dedi ki...

Ben yıllardır Ivankov'u tanırım . İyi-kötü alıp vermeye dayanan bir ilişkimiz var . Kaleci tercihimde ilk baktığım şey Bursaspor'un oynayacağı takım veya şehirdir . Sonra diğer etmenler gelir . Kendisini sevdiğimi söyleyip buradan selamlarımı yolluyorum . İyi ki varsın Ivankov , aramızdaki sinsileri kov !

eray dedi ki...

geçen seneki bursa fenerbahçe maçını tunçla ve barışla seyretmişliğim vadır... tunç mekana geldiğinde 1-0 fenerbahçem öndeydi. geldi abi bende inavkov vaqr penaltı atacak dedi dedi dedi ve sonunda attırdı penaltıyı... gözü göz değil adamın...

tesadüf bu seneki bursa maçınıda beraber seyrettik.(birol ve emrede vardı) ama bu sefer attıramadı...

alakası yok ama geçen sezon bjk nın denizliyle oynadığı ve krotocvilin KK ile 1-0 bittiği maçta bende trübündeydim:)
maç öncesine takılıp bir tesadüfle kendimi stadda bulmuştum...

bu haftaki maç öncesimi neredeydim ... yine kardeşlerimle beraberdim ... maç kaç kaç bitti: 1-0

tarih ve tekerrür ikilisi...

öptüm

eray dedi ki...

abi yazsana şu geçen seneki hikayeyi , ataköy - ıvankov - fener - bursa - hesap :) - penaltı - dillendirme - barış - sen - ben ... güzel bir yazı çıkar . nostalji etiketi ile yayınlarız :)

Tunç Bozacılar dedi ki...

Eray abinin şifresi ile yazmisim pardon , ben Tunç kısaca t2 ;)

Engin Gürses dedi ki...

hayır hayır , bu satırları yazan sen olamazsın. Ben t2 yı çok farklı tanımıştım ...