Recent Posts

28 Ekim 2009 Çarşamba

Tunç Bozacılar (t2) Röportajı !


Türkiye 117.si Haftanın 23.sü

İsim : Tunç Bozacılar
Takım ismi : Ters Manyel
Yaş : 29
Hedef : Her zaman her yerde birincilik
Röportaj : Eray Tayyar

Eray Tayyar : Devrik naber gülüm ?

Tunç Bozacılar : Ehehe , iyi be abi senden ...

Eray Tayyar : Bodoslama başlayalım uyar mı ?

Tunç bozacılar : Tamamdır abi .

Eray Tayyar : Fantezi Futbola nasıl başladınız ?

Tunç Bozacılar : Fantezi Futbola Engin Gürses sayesinde başladım . Yani bu zevkli zehiri koçero verdi . Sene 2005 , aylardan Mayıs . Yeni yeni samimi olmaktayız bu adamla o zamanlar . Ataköy Nöbetçi'de tavla kapışmaları , Çiroz'da halı saha mücadeleleri , ortak sevda Beşiktaş - Kapalı muhabbetleri derken arkadaşlığımızda başka bir boyuta geçtik . Ntv sitesinde Fantezi Futbola kayıt olup yarışmaya başladık . Kaçmadan önce askere ilk seneden verdim ayarı , sonra üçüncü sene aldım ayarı . Geçen sene ise noktayı koydum . Ne ayar kaldı ne ceyar ! Nereden nereye ... İlk zamanlarda sadece öyle bakıp geçerdik fantezi futbola , hatta unuttuğumuz zamanlar bile olurdu . Nerden bilebilirdik bu denli profosyenelleşeceğimizi . Şimdi uzaktan bakınca diyorum ki (biraz da abartarak) ; Türkiye'de bu oyunun kitabını yazacak 5 kişi varsa biri kesinlikle benim (Diğeri de Koçero ; ki böyle bir fantezimiz de mevcut planlarmızdandır) .

Eray Tayyar : Geçen sezon Türkiye birinciliği nasıl gelişti ve bu sene neden devrikleştin ?

Tunç Bozacılar : Hayatta asla hırslı olmadım , olamadım . Yani bir önceki senenin intikamı değildir bu başarı . Sadece denk geldi . Ben takım yapıyordum , herkes gibi
haftasonunu bekliyordum , benim adamlarım iş yapıyordu . Bu kadar basit aslında . Sadece haftada 1 günümü ayırayım dedim bu olaya bakalım ne olacak ? Baktım ilk haftadan lider oldum , sonra dördüncü hafta Mehmet Çakır denilen bir adama güvendim , sağolsun yüzümü kara çıkarmadı Türkiye 15.si oldum . Arkası da geldi . İnsan cidden gaza geliyor başarılı olunca söyleyeyim . Tabi bunda siteyle daha çok uğraşmak zorunda kalmak , blogspota ve internete önem vermek ve de Paşa'nın askere gitmesiyle de alakası var . 155 bin kişiyi geçtim ama Paşa'yı geçmek daha çok zevk verdi bundan eminim :)

Devriklik meselesine gelirsek ; bu sezon liglerin başlamasından önce başıma gelen malum olay üzerine sıkıntılı bir süreç geçirdim . Hissettirmesem de çevreye oyuna gereken önemi veremedim . Sanırım bundan olacak . Ha yanlış anlaşılmasın önem versem de sonuç bundan çok farklı olmazdı . Artık hiç bir şey eskisi gibi değil bana göre . Tecrübe çok önemli bir kavram , herkesin bilgisi neredeyse eşit bu oyunda . Sadece hafta içi emek verenler , ilgilenip araştıranlar bir adım öne çıkıyorlar ve fark yaratıyorlar . Yoksa şans kavramı çoğu şeyi belirliyor . Devrilmedim henüz ama bu sene çok sendeledim kabul edelim ...

Eray Tayyar : Ama sen geveze çıktın yahu bu ne lem ! Peki şuna cevap ver ama kısa olsun ligdeki maç sayısının azalması Fantezi Futbolu etkiledi mi ?

Tunç Bozacılar : Yukarıda bahsettiğim olay işte bu . Fark yaratmak sadece bu işe emek verenlere mahsus birşey . Birisi oturur tek tek cezalıları yazar , sakatları araştırır , antreman notlarına bakar , geçen hafta maçta ne olmuş izler , pozisyona girenleri takip eder ve kimin kazanacağını tahmin eder . Kadrosu bu süreçle şekillenir . Diğeri de sadece kadrosunu girer ve kaydete basar . Aradaki fark puan olarak zaten yansır . Ancak maç sayısının azalması demek oyuncu sayısının azalması demek . 30 futbolcu üzerinde dönüp duruyoruz , sen bunu 20 'ye düşürdüğü an olay sıradanlaşır , şansa bağlı kalır ve fark yaratma kavramı ortadan kalkar . Önümüzdeki sene bu dediğim daha iyi anlaşılacaktır .

Eray Tayyar : Yok sen laftan anlamıyorsun devrik ateşböceği gevezesi seni . Geçen sezon süpriz kaptan tercihlerinle birinciliğini perçinledin , bu sene ne değişti ? (son hafta hariç)

Tunç Bozacılar : Geçen sezon fırsatım ve cesaretim vardı tahmin edilmeyeni tercih etmeye . İlk haftadan liderliği kapmıştım çünkü . Bir de neye el atsam yürü ya kulum dedi sağolsun yukarıdaki . Öte yandan şans da büyük faktör . Bu sene ise hem 28 kişi olmamız hem de kötü başlangıç yapmam dolayısıyla biraz zor geldi süpriz kaptan tercih etmek yani açıkçası yemedi . Gerçi huylu huyundan vazgeçmez , iyimserliğim benliğime tekrar yerleşsin göreceksiniz Cuma günleri kadro postunda yanında üç kelimelik açıklaması ile yıldız etiketli ilginç kaptanımı .

Eray Tayyar : ''Fantezi Futbol adamı mutsuz eder'' teorisi gerçekmidir?

Tunç Bozacılar : O , Emre Ocakoğlu'nun bir lafıdır . Kendisi kadere mahkum kişiliği sayesinde her türlü kavramı mutsuzlukla pekiştirir . Utanmasa nefes almak insanı mutsuz eder diyecektir . Ben bu sene ilk kez dillendirdim bu cümleyi fakat nankörlük etmişim gibime geldi . Kaptanım gözümün önünde 1 gol 2 asist yapar da nasıl mutsuz olurum ? Ben çok mutlu bir insanım ve bunda fantezi futbolun payı da oldukça çok .

Eray Tayyar : BFFK'da rakipleriniz hakkında görüşleriniz ve kendinize gerçekten rakip olarak gördüğünüz tırstığınız isimler kimlerdir ? (nasıl resmi konuşmalar falan sizli bizli)

Tunç Bozacılar : Şu andaki sıralamada yer alan ilk 5 yarışmacıyı öncelikle canı gönülden kutluyorum . İyi iş çıkardılar . Ancak belirtmek isterim ki önemli olan yukarıya çıkmak değil orada kalmaktır . Kalırlarsa eyvallah en çok ben alkışlarım . Bu yüzden biraz beklememiz gerek kanaatindeyim . Benim bu oyunda ezeli rakibim ve ebedi dostum Engin Gürses'tir . Onunla başladık çünkü bu oyuna . Kendim gibi görürüm onu , emek verdiğini , uğraştığını hissederim kadrosunu görünce . Herşeyden önemlisi site ile meşgul olan , yazı yazan , muhabbetini eden , ortak sevdamızı ayakta tutmak için çaba sarfeden herkese gönlümün kapıları sonuna kadar açıktır . Rakipten ziyade burası bir dost meclisidir . Telefonda , bilgisayarda ve her türlü ortamda kısaca gerçek hayatta devam eder ilişkilerimiz . Fantezi Futbol da bir nevi bahanedir . Önemli olan muhabbettir gerisi de hikayedir . Bunlarla birlikte Gökhan Tavukçu ve Seçkin Köksal'ın kadroları beni daima ihya eder . Fantezi kavramları , fark yaratma sevdaları ve bu oyuna bugüne kadar verdikleri önem ile çok hoşnut olduğumu belirtmeliyim . Ayrıca bu sene oldukça tecrübelenen Barış Akdemir ile sabahlara kadar kadro yapma sürecini konuşabilirim , Eray Tayyar ile tüm bir gece kaptan tercihleri konusunda tartışabilirim , gülebilirim , geyik yapabilirim . Çok keyifli bir durum bu bence . Son olarak bu sene süpriz çıkışıyla bizleri oldukça şaşırtan Barış Tanrıkulu konusunda ise sezon başından beri bazı çekincelerim var . Ya güvenimizi kazanıp bundan sonraki yıllarda da aramızda olacak ya da bir sezonda geldi geçti peh peh peh dedirtecek . Çok merak ediyorum sezon sonu sıralamadaki yerini . Şu ana kadarlık bölümün tartışmasız en iyisi kendisi .

Eray Tayyar : Kadro yaparken belli başlı kurallarınız nelerdir ?(Renk uyumu dışında . Bu renk uyumunu da anlamam sonuçta öyle ya da böyle ne farkedecek be adam ? Geçenlerde full kırmızı siyahtı benim takım)

Tunç Bozacılar : Her hafta bir tane genellikle tercih edilmeyen adam alırım . O adam genellikle sezon başında gözüme kestirdiğim ve bir maç patlayacak öngörümle sabitlediğim biri olur . Kaptanım genellikle orta sahadandır . Kendi sahasında oynayan takımların oyuncularından seçmeye gayret ederim . Gol yemeyen defans değil gol atanları takıma koyarım . Gol yiyeceklerini bile bile geçen sene Ivankov , Ivan De Souza , Turgay ve Krotochvil en çok tercih ettiğim oyunculardı . Defans sonrası ise bellidir ; penaltı atan , frikik , korner , sebest atış kullanan herkese bir forma veririm . Takımda en çok gol atan , o takımın herşeyi olan 14 adam benim kadromda yer alır . Renk uyumu arızalığını ise hiç açmamak gerek ; sadece renk dengesi yüzünden Beşiktaş'tan oyuncu bile almadığım olmuştur . Bir de herkesi aynı mevkisinde oynatma sorunum var ki (İsmail Köybaşı sol bekte , Tabata ortada , Kewell kanatta olmak zorundadır gibi) muhabbet çok uzar , aman ha !

Eray Tayyar : Ters Manyel yapar mısınız gerçekten ? (Mehmet Topuz olayı geçen sezonun son haftası unutmadım halen)

Tunç Bozacılar : Ters Manyel hayatımın vazgeçilmez bir parçası . Yapmasam olmaz . Benim adım Ters Manyel . Yalnız Mehmet Topuz olayının öncesi var . İlk sene Ntv'de oynarken garip bir tesadüf olacak ki yine bir Mehmet Topuz vakası yaşandı . O günden beri asla kimseden sakat , cezalı ya da oynamayan oyuncuyu saklamadım . Çünkü gereksiz bir polemik oldu ve yanlış anlaşıldım . Neyse yanlış anlaşılma mevzusu ile fark yaratma arzusu arasını artık kalın çizgilerle ayırabiliyorum . Bence kimse başkasının Ters Manyeline fırsat vermeden takip mesafesini kısa tutmalı yoksa bu tür kötü sonuçlar ile karşılaşabilir .

Eray Tayyar : Sülün Osman kimdir akrabalık dereceniz nedir ?

Tunç Bozacılar : Sülün Mülün bilmem ama Serdar Abi'ye 3-4 hafta içinde bir süprizm var . Beklesin biraz daha ...

Eray Tayyar : Kalende Kayserili Souleymanu var ve bir abin seni arayıp müjde veriyor . Diyorki ''Kardeşim Ankaragücü penaltı kaçırdı sende Souleymanu vardı , yırttın'' Senin cevabın ne olurdu? (dıbık)

Tunç Bozacılar : Souleymanu penaltıyı kurtarmamış mıııı ? Tüh yaaaaaaaaaaaaaaaa ! :)

Eray Tayyar : Kendi takımına güvenmeyip karşı takımdan adam aldınmı aldıysan hiç utanmadınmı ?

Tunç Bozacılar : Asla . Beşiktaş'a karşı Real Madrid'ten Ronaldo'yu bile almam . Hatta geçen sene şampiyonluk yolunda iş ciddileştiği zaman (son 5-6 hafta) herkes Sivas'tan bir sürü adam alırken benim elim gitmedi , gönlüm razı olmadı , puan kaybetmeyi göze alarak Sivas'tan kimseyi almadım . Allahtan Sivas o haftalarda devamlı yenildi de şansım yaver gitti . Hatta şampiyonlukta kendi payıma düşeni yaptığıma bile inandığım olmuştu .

Eray Tayyar : Evet yaaaa . Siz Sivas'ın elinden almıştınız değil mi bu şampiyonluğu ? Neyse bu sorular sıktıysa kks sınav sorularına geçelimmi?

Tunç Bozacılar : Güzel sorular , ihtiyacım varmış konuşmaya :)

Eray Tayyar : (Tam da beni buldu konuşacak bu saatte hey Allahım) BFFK'da en çok yarışmacı tanıyan insanlardan biri olarak kimlerle maç seyretmekten en fazla zevk alırsın ?

Tunç Bozacılar : Engin Gürses , Gökhan Tavukçu ve Eray Tayyar en çok maç seyrettiğim kişiler . Ayrıca da en çok zevk aldıklarım bu kişiler . Futboldan ciden anlayan adamla maç muhabbeti çok önemli be abi ...

Eray Tayyar : (Üst satırda gönül aldın devrik teşekkürler) Süpriz tercihlerini neye göre belirlersin?

Tunç Bozacılar : Hissetmek çok önemli . İçine doğar , rüyanda görürsün , bir hafta önceden hafızana kazırsın . Hepsi birleşir mause o adamı gider bulur .

Eray Tayyar : Daha günlerden cumaysa , seçtiğin kaptanın maçta kart görürse , üstüne bir de penaltı kaçırırsa ve bu da yetmezmiş gibi hiçbir istatistik yapmayarak 2 puandan 4 puan alırsan eğer ; yanındakilere zararın dokunur mu ?

Tunç Bozacılar : Dokunur , maalesef dokundu . Kız arkadaşımın sırtına öyle bir vurdum ki , maçın kalan son 35 dakikası kızcağıza dil döktüm affetsin babında . Başrollerde Colman vardı , penaltının başında o vardı , puana çok ihtiyacım vardı ve en yakınımda sevdiceğim vardı . Ama o da ''Penaltı işte kaçacak değil ya'' diyerek dillendirme kavramının canına okumasaydı !

Eray Tayyar : Çay koydum kaç şeker atıyoruz ?

Tunç Bozacılar : Sadece 2 , t2 :)

Eray Tayyar : Prison Break cdlerim nerede lem ?

Tunç Bozacılar : Çok yakında sinemalarda ...

Eray Tayyar : Dıbık

Tunç Bozacılar : Efendim abi

Eray Tayyar : Yok birşey , sona geldik selametle . El sallama sen de sakın.

Tunç Bozacılar : Yok abi :) saygılar ...

8 yorum:

Adsız dedi ki...

tunç kardeşim bana sürprizin barıştan şifremi alıp ot. tamamladan başka bi şey olamaz
serdar ODABAŞ

eray dedi ki...

heehe onu ben yapıcan son hafta sana serdar

Tunç Bozacılar dedi ki...

Sabretmek lazım ... Bekleyip görmek lazım ... Süprizlere hazırlıklı olmak lazım ...

eray dedi ki...

bu foto ne len

Engin Gürses dedi ki...

ya röportajı yenı okuyabıldım. Bu olay süper olmuş ya gerçekten. Bu arada Eray Abı de bayağı bır komıklık potansıyelı varmış . Ben yenı keşfedıyorum bunu.

Ali Tarık Uçur dedi ki...

Ulu Önderimizin Armağanı Cumhuriyetimizin Ebediyen Yaşamasını ve Her sene Daha Çoşkulu kutlanmasını Dilerim.

Barış Akdemir dedi ki...

MEHMET TOPUZ OLAYINDA İSMİM GEÇMEDİĞİ İÇİN MUTLUYUM :))))))

eray dedi ki...

şakacıyımdır engin :)