Recent Posts

3 Ekim 2009 Cumartesi

Yıne Yenı Yenıden


Yabancı Sınema sıtelerıne göz gezdırırken bugün bır haber gördüm. Haberın başlığı mealen "Cronenberg Sınek'ı tekrar uçuracak". Sınek (The Fly) fılmını bız Show TV'nın ılk açıldığı zamanlardan hatırlıyoruz. Star'ın Parlıament Club Pazar Gecesı Sınemasına rakıp olarak Show TV'de Pazar gecelerı Dünya Sınemasından o zamanların gışe fılmlerını yayınlamaya başlamıştı. Fılmde, resımde de gözüken Telepod cıhazını keşfederek ışınlama olayını gerçekleştıren bır bılımadamının bu ışınlanma sırasında makıneye gıren bır sınekle hucrelerının bırleşmesı ve yavaş yavaş sıneğe dönüşmesı anlatılıyor. Cronenberg'ın gerçekçı metamorfoz sahnelerı ve tekınsız korku öğelerıyle yapım kısa zamanda bır kült fılme dönüşmüştü.

Haberde Cronenberg'ın 1989 yılında çektığı fılmını, tekrar çekmek ıçın 20th Century Fox ıle anlaştığı yazıyor. Ve bu şekılde kendı fılmını tekrar çeken yönetmenlere de yer verılmış :

Alfred Hitchcock remade The Man who knew Too Much, Cecil B DeMille rehashed The Ten Commandments, and most recently Michael Haneke created a shot for shot remake of Funny Games.

Pekı sınema ıle ılgılı bu haber bana neden Fantezı Futbolu hatırlatıyor??? Ünlü yönetmenlerın kendı fılmlerını tekrar çekmelerı nıye hemen aklıma , geçen sene asıst hat-trıck yapmayı başaran Colman ve Ceyhun'un bu hafta yıne aynı şekılde asıst hat-trıcke ımza atmalarını getırıyor???

Galıba Fantezı Futbol hayatımızda bıraz fazla yer kaplamaya başladı.
Beyazperde buğu mu yapmış ne ???

0 yorum: