Recent Posts

9 Kasım 2009 Pazartesi

Duran Toplara Gelesiniz İnşallah !!!


İstanbul Büyükşehir Belediye'nin son haftalarda ilginç bir istatistiği var. Attıkları gollerin tamamını duran toplardan buluyorlar. 7. haftadan beri bu süreç devam ediyor. 7. haftaya kadar attıkları 7 golün hiç biri duran toptan değil ve ilginçtir o haftaya kadar İBB herkesin gözünde ayağa seri pas yapan, hücumu düşünen, göze hoş gelen bir futbol oynayan bir takım görüntüsünde. Bu haftadan sonra ise kombine atakla bir golleri yok neredeyse. Attıkları 7 golün tamamı ya kornerden ya da serbest vuruştan ceza alanına gelen şişirme ortalar neticesinde bulunan goller. Ve maç içinde bu gollerin üzerine yatmaktan başka bir futbol artısı göstermedikleri için galip de gelseler antipati konusunda yavaş yavaş SOS vermeye başladılar. Kazandıkları son 3 maçın 3'ü de tek gollü galibiyet ve 3 gol de duran top.

Yedikleri gollerde de aynı şekilde her hafta bir duran top olduğunu görüyoruz. Bu istatistikleri de 5.haftadan başlamakta. Kısaca 5.hafta ne oluyorsa oluyor ve bu haftadan itibaren İBB'nin tüm maç görüntülerinin duran toplarla alakalı olduğunu görüyoruz. Bilemiyorum o haftadan itibaren Abdullah Avcı antreman programına duran top çalışması mı dahil etti ? Yoksa nefesi kuvvetli bir vatandaş metrobüs bozulunca "Duran Toplara Gelesiniz İnşallah" diye beddua mı etti ? Ama bir gerçek var ki böyle bir lanet - ya da beceri mi diyelim acaba - var takımın üzerinde ...

5.hafta İBB - Trabzonspor : 1-6
Yedikleri gollerde Egemen'in attığı 3 gol de korner ortası sonucu
6.hafta Fenerbahçe - İBB : 1-0
Yedikleri gol : Wederson direk frikikten
7.hafta İBB - Sivas : 1-0
Serbest vuruştan ortayı yapan İbrahim Akın, gol Vinicius
8.hafta Diyarbakır - İBB : 1-3
Serbest vuruştan ortayı yapan İbrahim Akın, gol Metin Depe
Yedikleri gol : penaltıdan Mendoza
9.hafta İBB - Manisaspor : 1-0
Serbest vuruştan ortayı yapan İbrahim Akın, gol Metin Depe
10.hafta Bursaspor - İBB : 6-0
Bir tek bu hafta bozuyor istatistiği. İlginçtir normalde Ali Tandoğan'ın ortalarından korner ve serbest vuruştan goller bulan Bursaspor bu sefer 6 golün içinde hiç duran top golü bulamıyor. Bu hafta İBB'nin içinde lehine veya aleyhine herhangi bir duran top atraksiyonu geçmeyen tek maçı.
11.hafta Denizlispor - İBB : 0-1
Serbest vuruştan ortayı yapan Gökhan Süzen, gol Tum
12.hafta İBB - Antalyaspor : 1-0
Kornerden ortayı yapan Gökhan Süzen, gol Tum

Son olarak bir de biz FFcileri ilgilendiren kısmı var : Önceki duran top gollerinde İbrahim Akın'ın asistleri varken, son 2 haftadır onun yokluğunda bu bayrağı Gökhan Süzen devralmış durumda.

2 yorum:

Barış Akdemir dedi ki...

şu resimdeki olay benimde başıma geldi metrobüste.. offf offf.

eray dedi ki...

resime değil yazıya yorum alalım arkadaşım...

İbb ne zman küme düşecek usta...Bunlarda gereksiz...Engin Tunç İBB yi TSL den atın

İmza:Site sakini