Recent Posts

10 Kasım 2009 Salı

Zapo'nun Verilmeyen Asisti


Görüntülü Asist Analizleri bu haftaki takıntım :) Bursa'nın golünde Zapo'nun asistinin verilmemesi, Cangele'nin verilmeyen asistinden çok daha fazla şaşırttı beni. Çünkü bu tip asistlerin şimdiye kadar pek çok kez verildiğini biliyoruz. Örnek için araştırmaya bile gerek olmayacak derecede bu asistlerden çokça puan kazandık biz. Benim fikrimce bu asist Lig Tv Yönetiminin gözünden kaçtı. Değerlendirmeye ve incelemeye tabii tutulup da verilmeme durumu değil söz konusu olan bence. Dün gece Lig Tv'ye mail attım puanın verilmesi yönünde ama dikkate alınacağını pek sanmıyorum. Olan Hasan Bünül'ün 3 puanına oldu.

Bu arada SkySports'un çevirisinde de okuyanlar farketmiştir. Adamların tam da bu tip pozisyonlar için ilginç bir asist kuralları var : Duble Asist. (What happens if a team-mate gets a slight touch on the ball - flick-ons and double assists ? başlığı altında) Yakında açmayı düşündüğüm etiketin galasını da bu vesileyle şimdiden yapayım :

Farklı FF Kuralları : Eğer gol atan oyuncudan evvel topa dokunan son oyuncu, gelen ortanın ya da pasın yönünü ya da şiddetini ciddi biçimde değiştirmiyorsa hem ortayı yapan hem de hafifçe dokunan (ya da kafasından seken) oyuncuya ayrı ayrı birer asist verilir. Genelde bu tip pozisyonlara ön direğe kesilen kornerlerde ya da uzun taç atışlarında rastlanır. Arka direğe aşırılan bu paslar golle sonuçlanırsa hem ilk ortayı yapana hem de aşırana asist puanı verilir.

Yani bu Zapo'nun verilmeyen asisti için bakarsak, SkySports'un kurallarıyla hem korneri kullanan Ali Tandoğan hem de arka direğe aşıran Zapo asist puanı kazanır. Elalem 2 tane birden veriyor, bizimki 1 taneyi bile çok görüyor ...

0 yorum: