Recent Posts

24 Aralık 2009 Perşembe

Aynı Takımdan 4 Ortasaha Seçimi


Geçtiğimiz haftanın kadrolarında Galatasarayla ilgili ilginç tercihler söz konusuydu. Taner Sezgin ortasahasını 4lü olarak kurmuş ve 4 oyuncusunun tamamını Galatasaray'dan seçmişti. Forvetin olmadığı ve Kewell'ın forvet oynadığı bir haftada mantıklı bir risk bu. Diğer oyuncuları ise Arda(*), Keita ve Elano. Keza Eray Tayyar da aynı 4lüyü ama Elano kaptan olarak ortasahasına yerleştirmişti. Onun 3-5-2 taktiğinde ortasahasında ekstradan bir de Olcan vardı.

Geçen haftalarda defansın ve kalecinin 4'ünün birden aynı takımdan seçildiğine ya da forvet hattının 2 oyuncudan oluşturulup ikisinin birden aynı takımdan alındığına çokça rastlamıştık ama ortasahada aynı takımdan birden 4 oyuncu alındığına şahit olmamıştık. Galatasaray bir gol yediğinde direk 8 puan birden gidiverecekti en basitinden. Ya da Galatasaray örneğin sadece 1 gol bulduğunda bu 4 oyuncunun en iyi ihtimalle ikisi iş yapmış olacaktı.

Sonuçta Galatasaray bir gol attı ve gol yemedi. Oyuncuların 4'ü de gol yememe puanını kazandı böylece. Ve o atılan tek gol için Taner ve Eray adına en iyi senaryo gerçekleşti. Asistli bir gol gerçekleşti ve hem asisti yapan hem de golü atan, bu 4 oyuncunun içinden çıktı. Gerçi Arda ve Elano kaptan tercihleriyle, hem Taner hem de Eray iş yapan ikiliyi ıska geçerek kaptan puanından 5x2'yle iktifa etmek zorunda kaldılar.


Videoda da izleyeceğiniz üzere çok ilginçtir, golde bu 4 oyuncunun da katkısı vardı. Pas trafiği Arda ile başladı. Arda sağındaki Elano'ya verdi. Elano güzel bir arapası ile Keita'yı kaçırdı. Keita yerden bir pas ile golün asistini yaptı ve Kewell topu boş ağlara gönderdi. Kapışmacılarımız Galatasaray'ın hucüm gücünü iyi analiz ettiklerini yaptıkları bu 4lü ortasaha seçimiyle ispatlamış oldular ama bu 4 oyuncudan sadece son ikisi puan kazandı. Asistin Asisti Kuralı olsa Elano'ya da ekstradan puan verilirdi.

Böylece sırasıyla Arda-Elano-Keita-Kewell işbirliği ile gelen gol 5+3=8 puan kazandırdı bu 2 kapışmacımıza. Toplamda ise bu 4 oyuncudan ikisi de 32'şer puan kazandılar.

Taner Sezgin
Arda Turan(*) : 10
Harry Kewell : 10
Abdul Kader Keita : 7
Elano Blumer : 5
Toplam Puan : 32

Eray Tayyar
Elano Blumer (*) : 10
Harry Kewell : 10
Abdul Kader Keita : 7
Arda Turan : 5
Toplam Puan : 32

0 yorum: