Recent Posts

29 Aralık 2009 Salı

İlk Yarının Penaltı Raporu


HaberTürk'ün spor sitesi HTSPOR'da ilk yarıda atılan penaltılarla ilgili bir dosya yayınlanmış. Bize esas, tek tek penaltı atan tüm futbolcuların listesi lazım ama bu da fayda verir ...

Turkcell Süper Lig'de 2009-2010 sezonunun ilk yarısında, hakemler toplam 24 kez penaltı noktasını gösterdiler. Penaltı atışlarından 19'u golle sonuçlanırken, 5'inden ise gol sesi çıkmadı.

Ligin ilk yarısında Diyarbakırspor, Eskişehirspor ve Kasımpaşa, 3 ile en fazla penaltı atış hakkı kazanan, bu takımlardan Diyarbakırspor ise 3 ile en fazla penaltı golü atan takım oldu.

Ligde bu sezon Gençlerbirliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Manisaspor ve ilk 4 haftada Ankaraspor'un lehine penaltı kararı çıkmazken, bu takımların yanısıra, kazandığı tek penaltıyı Mehmet Çakır ile gole çeviremeyen Ankaragücü de penaltı golü atamadı.

4 penaltıyla aleyhine en fazla penaltı kararı verilen ekip olan Kasımpaşa, bu vuruşların 3'ünü kalesinde gördü. Ayrıca Bursaspor'un da aleyhine verilen 3 penaltının 3'ü de golle sonuçlandı. 17 haftalık sürede aleyhine penaltı kararı çalınmayan Eskişehirspor, Gençlerbirliği, Ankaragücü, Sivasspor, Trabzonspor ve ilk 4 haftada Ankaraspor'un yanında, aleyhine çalınan 1 vuruş gol olmayan Kayserispor da penaltı golü yemedi. Kasımpaşa, 2 penaltı kaçırarak, ilk yarıda en fazla penaltı kaçıran takım unvanını aldı.

İlk yarıda hakemler yalnızca 4., 5., 12. ve 14. haftalarda penaltı kararı vermediler. Ligin 2. haftasında ise hakemler 4 kez penaltı kararı verirlerken, 2. hafta aynı zamanda, 3 golle en fazla penaltıdan golün kaydedildiği hafta olarak dikkati çekti.

Galatasaraylı Kewell ve Diyarbakırsporlu Mendoza, ilk yarıda attıkları penaltılardan 2'sini de gole çevirerek, en fazla gole ulaşan penaltıcılar oldular.

Ligin ilk yarısında takımların lehine ve aleyhine verilen penaltılar şöyle:

NOT: Penaltılarda ilk rakamlar verilen penaltı sayısını, ikinci rakamlar ise atılan golü belirtiyor.

0 yorum: