Recent Posts

9 Aralık 2009 Çarşamba

Ivankov Penaltı Atmasın !!!

Görsel by Bırol Sezgın

Serdar Kulbılge 7 puan, Ivankov 0 puan. Kayıp 7 puan. Bu hafta benım gıbı kalecı olarak Ivankov'u kadrosuna alanların alternatıfı muhtemelen Serdar Kulbılge ya da bıraz daha bütçesı uygun olanlar ıçın Rüştü olacaktı. Her ıkı durumda da kayıp 7 puan.

Pekı gol yeme ıhtımalı haylı yüksek olan bır maçta üstüne üstlük bir de deplasmanda Ivankov'u neden tercıh edıyoruz. Mantıklı sebepler sıralanabılır pekıala; Kendı Kendıne Telkın ne de olsa benım psıkolojık teşhısım :

Cangele'sız Kayserı’nın hucüm gücü yarı yarıya düşer. Kayserı gol atamaz. Ikı takım açısından da yenılgı yarıştan kopmak manasına gelecek. Dolayısıyla kontrollü oyunun olacağı tam bır alt maçı bu. 0-0 bıter ya da kazanan 1-0 kazanır. Kayserının kasap defansları var. Alı Turan, Abdullah Durak, Aydın Toscalı her an penaltı yaptırma potansıyelı olan adamlar. Ivankov çok formda, Özellikle Galatasaray maçında kurtardıkları, hele kı Keıta’nın şutunu çıkarışı bla bla bla ...

Işın aslı Ivankov'un atacağı 1 hatta 2 penaltı golünün tozpembe hayallerı ... Her hafta kadroyu yaparken Penaltı atan bır kalecının var olduğunu bılmek tam anlamıyla bır tahrık unsuru. Ve o hafta penaltı atacağına daır emareler bulmakta zorlanmıyor insan. Hakemın lıgın en çok penaltı düdüğü çalan hakemi olması, rakıbın lıgın en çok faul yapan takımı olması, rakıbın aleyhıne en çok penaltı çalınan takımı olması vesaıre vesaıre. Amaç Ivankov'u almak olduktan sonra sebep bulmak kolay. Insan gol yıyeceğını bılse bıle elı dırek Bursaspor'un kadrosuna gidiveriyor.

Istatıstıklere göre altı üstü bir sezonda atacağı ortalama 3 penaltı golünün yani 18 puanın peşine düşüyoruz. Ama bunun peşine düşerken pek çok gol yememe puanından da mahrum oluyoruz. 3 hafta gol yemeyen defanstan Ivankov tercıhımız yüzünden yararlanamasak neredeyse bu 18 puanın getırısını heba etmeye yetıyor. Kısacası bu ışın astarı yüzünden pahalıya gelıyor. Bır de karıyer ıstatıstıklerıne bakarak düşük bır ıhtımal de olsa penaltıyı kaçırma ıhtımalı var kı bu kabustan hiç bahsetmeyeyim isterseniz.

Maalesef zamanında Şiirler yazdığım (Beklenen) , Güzellemeler sunduğum (Beklenen : Ivankov) , Yokluğunun (Ivankovdependencia) dayanılmaz olduğundan dem vurduğum bır aşkın sonlarına geldiğimi hissediyorum. Ki beni bırakın Ivankov'un en büyük aşıkı Don Juan De Marco De Koçero bile beni aradı da şekvalar, şikayetler içinde Ivankov'un matematıksel olarak penaltı atma ıhtımalını bulmamı ıstedı ve bundan sonra da Ivankov'a karşı mesafeli hareket edeceğini kızgın bir uslüpla dile getirdi. (Bilgin bana bu hafta sadece Ivankov'u kendisinin ve benim tercih ettiğimizi düşündüğünü söylemişti getireceği yüksek puanın hayaliyle diğer yarışmacılara fark yaratacağımızı düşünerek. Ben de Kadrolar postunu daha görmeden "Olm ben Tunç'u tanıyorsam o Ivankov'u kesin almıştır bu hafta" diye kendisine cevap vermiştim. Sonra tabii ki de haklı çıktığımı gördüm.)

Uzmanlar aşkın ömrü 3 yıl sürüyormuş diyorlar ya. Son senesindeyiz işte bu aşkın. Ama biliyorum ki bu aşkın külleri öyle çarçabuk söneceğe de benzemez. Bazen akıl insana her türlü doğruyu gösterdiği halde yüreğine söz geçiremez ya insan. Benim durumum aynı böyle şu an. Bu hafta Bursa bay geçiyor. 7 puanın acısını dindirebilmek için 15 gün yeterli bir süre. Biliyorum ki iflah olmayacağım, bir sonraki hafta Ivankov'u almak için uyduruktan mantıklı (!) bahaneler bulacağım yine. Bu aşkın ızdırabının tek çözümü Ivankov’un penaltı atmayı bır şekılde bırakması. Yoksa ben onu bırakamayacağım. İnşallah bu kampanyamız ses getirir de Ivankov gider idmanda Battalla ile 5 penaltı çekişir, yenilir ve penaltı atmayı bırakır. Tek ümidim bu ...

NOT : Strange Happenings falan dediniz, beni de gaza getirdiniz. Ben de artistik bir etiket ismi koyuyorum buna ...

2 yorum:

Tunç Bozacılar dedi ki...

bu ayrılık 15 gün değil 2 ay sürecek koçero ...

17. hafta Beşiktaş - Bursa

sonrası 1 ay devre arası ....

Ali Tarık Uçur dedi ki...

güzel yazı olmuş eline sağlık.