Recent Posts

20 Kasım 2009 Cuma

Hurşut Meriç


Yanlış yazmadım, asıl adı Hurşut. Dedesinin adını vermişler. Hollanda’da yaşayan Kayserili bir ailenin 3 çocuğundan biri. Kısa künyesi aşağıda:

Doğum yeri: Amsterdam
Doğum tarihi: 31 Temmuz 1983
Yaş: 26
Boy: 1,73
Uyruk: Türkiye/Hollanda

Hollanda’da SDZ, Blauw Wit, DWS Amsterdam ve AZ Alkmaar’ın genç takımlarında oynadıktan sonra EDO’nun A takımına, buradan da 2005-2006 sezonunda FC Türkiyemspor Amsterdam’a transfer olmuş.

Profesyonelliğe geçişi de enteresandır 2007-2008 sezonunda yani 24 yaşındayken ADO Den Haag kulübüne transferi ile gerçekleşmiş. ADO Den Haag’da 1,5 yılda toplam 50 maçta forma giymiş ve 7 gol atmış. 2008-2009 sezonunun ikinci yarısında yani geçtiğimiz sezonun ortasında Türkiye’nin yolunu tutmuş, Gençlerbirliği ile 3,5 yıllık sözleşme imzalamış.

Sizi bilmem ama Turkcell Süper Lig’i bu kadar dikkatli takip etmeme rağmen ben Hurşut Meriç’in geçen sezon transfer olduğundan haberdar değildim. Bu sezonun 4. haftasından itibaren istikrarlı bir grafik çizen bu oyuncuyu ben nasıl geçtiğimiz sezon gözden kaçırmışım diye düşünürken oyuncunun geçen sezon oynadığı maçlara bakmak aklıma geldi. Yaptığım araştırmanın sonucunda gördüm ki, bu oyuncu geçen sezonun ikinci yarısında 17 maçın hiçbirinde 90 dakika oynamamış. Oyuna girdiği maç sayısı 5 ve bu 5 maçta ortalama oyunda kaldığı süre yaklaşık 16 dakika. Bu istatistikleri görünce ve maç yayınlarını da düşününce oyuncunun dikkatimi çekmemiş olmasını normal karşıladım.

Bu sezona gelirsek; ligin 4. haftasından itibaren Thomas Doll tarafından oyuncuya şans verilmeye başlandığını ve oyuncunun her geçen maç sahada kaldığı sürenin arttığını görüyoruz. 9. haftada oynanan Sivasspor maçı ile birlikte de ilk 11’e yerleşmiş ve bu haftadan itibaren her maç ilk onbirde yer almıştır. Oynadığı toplam 9 maçta 2 gol ve 2 asist üreterek Ligtv Fantezi Futbol'da 43 puan kazandırmıştır.

Naçizane kendi izlenimim, oyuncunun oldukça yetenekli olduğu yönündedir. Oyun stilinde biraz Aydın Karabulut’a benzerlik de görüyorum. Önümüzdeki sezon İstanbul’un ve 3 büyüklerden birinin yolunu tutabilir mi tutamaz mı bilmem ama, bir dezavantajı var ki sezon sonunda yaşı 27 olacak. Daha önce İlhan Mansız ve Tümer Metin gibi ileri yaşlarında İstanbul’a gelerek başarılı olan iyi örnekler var. Bunun yanında merak ettiğim bir de konu var. Samet Aybaba takımın başındayken transfer edilen oyuncunun, onun döneminde değil de Thomas Doll döneminde kendini göstermesinin teknik adamların vasıfları ve vizyonları ile bir alakası var mıdır acaba?

Bekleyip oyuncunun performansını tüm sezona yayıp yayamayacağını görmek lazım. Bir de bundan sonra oyuncuyu kadrolarınıza alırsanız, kadrolar postunda ismini Hurşut olarak yazın da sitemizin profesyonel çalışması ve araştırmacı kimliği yerini bulsun.

Saygılar...

Süper Lig # 13. Hafta Tahminleri


Gaziantep - Bursa
Beşiktaş - Fenerbahçe
Denizli - Antalya
Kayseri - Diyarbakır
Gençlerbirliği - İ.B.B
Eskişehir - Ankaragücü
Kasımpaşa - Trabzon
Galatasaray - Manisa