Recent Posts

25 Ocak 2010 Pazartesi

Direkten Dönen Topların Asist Değeri


Muhtemelen hepimiz Koray Arslan'ın hanesinde 10 puanı görünce şaşırdık. Eskişehir'in tek golünün asistini Koray'a yazmışlardı ama bu alışılmadık bir durumdu. Ben Asist Borsasına bir ara Gol: Adem Sarı, Asist: Adem Sarı diye yazacaktım da sonra bıraktım orası şakalar, komiklikler yeri değil diye. Videoda da gördüğünüz gibi Adem direkten dönen kendi topunu tamamlıyor. Onlarca kere tecrübeden sonra direkten dönen toplara asist verilmediğini biliyoruz. Peki bu asist puanı nereden çıktı şimdi ?

Ortasahada pası veren oyuncu Koray. Pasa Kalabane'nin de müdahalesi var. Ve sonrasında direkten dönen top ve uçan kafa sonucu güzel bir bitiriş. Lig TV'ye göre bu pas asist olarak sayılmış. Ben golü izledikten sonra Avrupa'da olsa Adem hem asist hem gol puanı alırdı diye içimden geçirmiştim. Ama Lig TV daha güzel bir uygulama ile direkten dönen toptan önceki pası asist saymış. Böyle mantıklı asist uygulamalarına çok şahit olmadığım için şaşırdım ama sevindim de. Bu sevinç Koray'ın kadromda olmasından ziyade bu pozisyon sayesinde bu tip bir asist kuralı keşfetmiş olmamızdan ileri gelmekteydi.

Önceki yıllarda bu şekilde kendi direkten dönen topunu tamamlayan ve verilen ilk pasa asist kazandıran bir pozisyon oldu mu hatırlamaya çalışıyorum ama hiç aklıma gelmiyor. Yine de benzer bir pozisyonla sağlaması yapılmamış dahi olsa Keşfedilmiş Kuralı yazacağım zevkle :

Keşfedilmiş Kural : Oyuncu net pası aldıktan sonra kaleye gönderdiği ve direkten dönen topu tekrar kendi tamamlayıp golü kaydederse ilk pas asist değeri kazanır.

1 yorum:

Tunç Bozacılar dedi ki...

Bu fantezi futbol öyle bir konuma geldiki bu bünyede ; Koray Arslan'ın yanındaki 10 puanı görür görmez aklıma koçeronun keşfedilmiş kurallar bölümü geldi . Ne zaman yazar dememe kalmadı , yazdı ...