Recent Posts

21 Ocak 2010 Perşembe

Kapıya Dayandı ...


Bir yanım diyor ki : "Ne güzel ya rahat etmiştik 1,5 ay boyunca kafa dinledik. Yaşasın Futbolsuzluk". Öteki yanım ise Facebook'a "Fantezi Futbol Geliyorrrrrr. Amanın da Amannnnn !!!" yazıveriyor bioenerjimden, çakramdan, auramdan dökülen heyecanın klavyede vuku bulmasıyla.

Bu heyecanın yanında bir de ertesi gün finali olan ve henüz kitap açmamış olan bir üniversite öğrencisinin stresi gibi bir stres geldi çöreklendi baş ucuma. Perşembe gecesi kadro yapma gecesidir tamam artık bu klasikleşti ve kanıksandı bünyelermizce, biyolojik vucüt saatimiz bile buna alıştı ama bu kadar uzun bir ara olunca insan paslanıyormuş valla.

Artık sayılı saatler kaldı ama daha hiç bir konuya çalışmadı bu tembel öğrenci. Sabahlayacağımız belli oldu, öncelikle bir çay demlemeli sonra da kalbin kadar beyaz bir sayfa alıp bir çalışma planı çıkarmalı ilk iş olarak :

1. Transfer Dosyası : Devre arası boyunca sağdaki linkten gün gün transferleri güncellemeye çalışmıştım. Dün itibariyle transferlerin son hali burada mevcut. En azından bu işimizi kolaylaştıracak. Bugünkü Jo'yu da ekleyince bu madde tamam olacak ama bir kaç kaynaktan daha check etmek de fayda var bu listeyi.

Ama buradaki esas problemimiz bu transferlerin hangileri Mayıncı Kuruluş tarafından kadrolara dahil edilecek. Ya da buldukları uyanık esnaf çözümü neticesinde hangileri bir önceki kulübünün sayfasından seçilip yeni formasıyla takımlarımızda arz-ı endam edecek. (Bknz. Gökhan Ünal, Youla)

2. Kupa Maçı İstatistikleri ve Maç Özetlerinin İzlenmesi : İlk haftanın kupa maçı istatistiklerini yazmıştım blogda ama ondan sonra uyuduk resmen. Dünyanın en gereksiz formatında olunca kupamız, maçlar da hem oynayanlar açısından hem de izleyenler açısından bir zul haline geldi. Kimler ilk 11 oynamışlar, kimler sonradan oyuna girmiş bu istatistiklerin hepsini bir araya getirmek gerekli. Üstüne bir de bu maçların hepsinin özetlerini izleyip (Kah Trt'nin Kupa sitesi, Kah Youtube, Dailymotion, Googlevideo) göze çarpan oyuncuların not edilmesi var. Ki en zorlu süreç bu gözüküyor.

3. Hazırlık Maçları İstatistikleri : Kupada oynamayan takımların yaptığı hazırlık maçlarının istatistiklerini bulmak da hayli zor işlerden biri. Zira genelde bu maçların sadece skorları yazılıyor. İlk 11'ler ise maç çok önemli değilse maçkolik gibi sitelerde bile yer almıyor. Ancak yerel gazeteler veya resmi sitelerden ulaşılabilir bu istatistiklere. O da bayağı bir emek istiyor ...

4. Sakat Cezalı Listesi : Ali Tarık'ın sakat raporunu dört gözle bekliyoruz. Eğer o hazırlarsa hazıra konmak gayet iyi olacak. Ama yok yapamazsa o zaman işimiz yaş. Son haftadan kalan cezalar, kupa maçlarında cezalı duruma düşenler ... Burada da bayağı bir mesai var ...

2 yorum:

Tunç Bozacılar dedi ki...

trabzon - sivas maçı için girdim , yedeğe sivastan sezer baduru alayım dedim rakibe gitti . ne güzel lig tv .


lan 321 milyon doların 10 bin dolarını harcayın bari utanmazlar ...

eray dedi ki...

türkcell süper lig hiçççççç bitmesin