Recent Posts

10 Şubat 2010 Çarşamba

Şaşırma Belegin Şaşırma !!!


İnternet aleminde kah orada kah burada takılırken aklıma bişey takıldı bizim BFFK ile ilgili. Malum bu oyunda bu haftakı GS ve FB' den adam almamama rağmen neredeyse sonuncu oldum, bundan ötürüde bazı şeylerin değişmesi için düşünmeye başladım.

Yukardakı cümleler girişti. Kompozisyon üç paragraf yazılır : Giriş - Gelişme - Sonuç. ilkokul bir.

Aklıma geleni açıklıyorum. Yine bir takım kurucağız ama bu sefer hiç puan almaması için uğraşacağız. Mesala gol yiyen defansı bulmaya çalışacağız, asist yapmayan adamı bulucağız, gol atamayan forvetı bulucağız, oyuncularımızın kart yemesini isteyeceğiz. Hatta kaptanımız kırmızı yerse ne mutlu bize... Aranızdan bazılarının o zaman bizde oynamayan adamı alırız demelerini duyar gibi oluyorum. Oyunun zaten zorunluluğu oynayan adamları almak mesala oynamayan adamı alırsan artı 5 puan olur. Yani en az puanı alan kazanır kısacası ...

Benim bu oyunda hiç zorlanmayacağımı düşünüyorum çok rahat birinci olurum kırmızı yiyeni bulmak benim için çocuk oyuncağı zaten.

Mesala Fener maçında Lugano tam çıktıktan sonra gol yediğinde sevinmek yerine üzüntüden ağlamak çok komik olurdu : "Nasıl çıkar ya Lugano ah ahh yaktın beni". Gol kaçsın diye bağırmak nasıl bişey iddaa oynayanlar bilir zaten alt oynadığında neler hissedildiğini. Aklıma bunlar geldı işte dostlar bi haftalık kuralım işte kadro eğlenelim hep beraber.
Sayanora ...

13 yorum:

Tunç Bozacılar dedi ki...

öbürkü sene için bunun gibi fikirlerimiz var ; mesela sadece yabancılardan kadro oluşturma , üç büyüklerden oyuncu almama , en az bütçe ile kadro kurma , sadece 4 büyükten kadro yapma gibi enteresan fikirlerimiz mevcut ancak bunun için 1. 2. ve haftta 3. profili de oluşturmamız gerekiyor. zamanı olanla ben uğraşırım diyenle daima her zaman her yerde kapışmacaaaa ...

belegin ; burayı bilmem ama seda sayan ora ...

Barış Akdemir dedi ki...

valla ben herşey de varım makara olur.. Seda SAYAN ora :)))

Tunç Bozacılar dedi ki...

Ali Tarık ve Eray Abi devamlı farklı kulvar arayışındalar , bizlerle önümüzdeki sene ilginç oyunlar oynayacaklar . Şimdi de Bilgin katıldı bu devinime . Güzel bir süreç bizleri bekliyor , farklı fikirleri duyunca çok mutlu oluyorum :)))

1 takımınız zaten var ; ikinci bir takım kurarsınız , başka bir mail adresinden Lig Tv'den profil oluşturursunuz . O takım sadece haftalık konsept kadro üzerinden yarışır .

Örneğin 10 kişi&takım kurduk (bu işe gönül ve zaman verenler) , 10 kişiye hafta başında karar verdiğimiz konseptte kadro kurmaları haber verilir . Deriz ki bu hafta sadece yabancı oyuncular olacak kadronuzda veya sadece 60 liralık kadro kuracaksınız veya sadece Türk oyuncuları seçeceksiniz veya Bilgin'in dediği gibi en kötü kurmayı belirleyeceğiz . Haftanın birincilerine belki küçük bir ödül veririz aramızda toplayıp ya da 34 tane konsept bulup sene sonu bir büyük ödül ayarlarız . Zevkli olur , alternatif olur ve hayatımız zaten fantezi futboldu o zaman herşeyimiz , içimmiz dışımız , karımız , kızımız , evimiz , yuvamız fantezi futbol olur ... Hani iyi de olur ...

Engin Gürses dedi ki...

Tavladan sıkılan amcalar hep yek, hapis falan oynuyor ya ...

Aynı hesap ...

Barış Akdemir dedi ki...

valla çok güzel olur herşeyimiz fantezi futbol..

eray dedi ki...

ben halen seda sayan oradayım...

her şeye varım ben...

Adsız dedi ki...

TUNÇ
Toplam 14 oyuncu hakkımız var.ligin 3 haftasında herkes kodrosunu yapsa ve her hafta yalnızca 4 oyuncu değiştirme hakkı olsa(kaptanı kodrodan seçse)
olur mu?
SERDAR

Tunç Bozacılar dedi ki...

bir seçeneğimiz de bu olur abicim ?

sen ve senin gibi hevesliler olduğu müddetçe bence daha da ilginç fikirler çıkacaktır .

ancak burada unutulmaması gereken bizim normal kadrolarımızın daima devam edeceğidir . 2. kadromuzu açarız oradan oynrız başka bir ligde başka kişilerle . Hatta 3. kadroyu yaparız senin fikrini gerçekleştiririz .

herşey 2010 yılı ağustos ayının ilk haftasına bakar ...

açıkçası ben önümüzdeki sene açabildiğim kadar profil açıp haftanın birinciliğini zorlayacağım . annem abim ablam eniştem olmadı bakkal amca bile kadro yapacak önümüzdeki sene . bu sene 5 ayrı siteden oynuyorum öbürkü sene bu sayı sanırım 20yi bulur , bulsun :)

Engin Gürses dedi ki...

sen 10çift kişiliklisin zaten ...

Engin Gürses dedi ki...

absürd lig olsun adı .

2 hafta sadece yabancı

2 hafta 60 milyon

2 hafta en düşük puan vb. şeklinde gider . zevkli olur gerçekten ama 2 hafta olsun bari farklılıklarda tadı damağımızda kalmasın hevesimizi alalım

Tunç Bozacılar dedi ki...

ilk yarı - ikinci yarı da yapabiliriz . ilk 17 hafta 17 değişik konsept , ikinci yarı aynı haftalara denk gelen aynı konseptleri . Bir nevi deplasmanlı basketbol ligi gibi :)))

eray dedi ki...

çığır açıyoruz arkadaşlar hoyyyt

Tunç Bozacılar dedi ki...

mesela şöyle de olabilir ;

Bir hafta bir takımdan oyuncu alma sınırlamasını 1 yaparız . böylece her takımdan oyuncu alabiliriz ...

ya da ;

Yedeklere en pahalı oyuncu alma şartı getirirz .

ya da ;

en çok sarı kart görenin kazanacağı bir hafat yaparız :)

ya da ;

4 kaleci 4 defans mecburiyeti (1 as - 3 yedek)

ya da ;

1 keleci 7 defans zorunluluğu getirirz bir hafta ...

ya da ;

ya da ya da ya da .... :))))