Recent Posts

7 Mart 2010 Pazar

Göz Var, İzan Var



Pazartesi günü haftalık sonuçlar açıklandıktan sonra Asist Borsasını yazarken belirtmiştim. İBB'nin ilk golünün net asisti yazılmamıştı. Asist değeri kazanmamış olmasına imkan yoktu zira Ali Güzeldal'ın arapası, çok net bir gol pasıydı. Acaba başka bir oyuncuya mı yazıldı diye İBB'nin tüm oyuncularının infolarına bakmış ama hiç birine yazılmamış olduğunu görmüştüm. İki gün sonra tekrar baktığımda düzeltme yapılarak golün asistinin Konfory Sylla'ya yazıldığını keşfettim.

Şimdi kendimi Mayıncı Kuruluş'un Fantezi Futbol Editörü'nün yerine koyuyorum. Maçı izleyemedim diyelim. Benim tek işim aslında hafta sonları maç izlemek ama diyelim ki canım lunaparka gitmek istedi ve bu sebeple maçı kaçırdım. VideoLig'e koyuyorlar zaten ordan izler asistleri de ona göre yazarım nasıl olsa :

VideoLig Özetler Spikeri :
Topu kazandı İstanbul Büyükşehir Belediyespor. Ali Güzeldal, müthiş bir arapası. İskender hareketli, Volkan'dan sıyrıldı. İskender, kale boş ve top ağlarda. Mükemmel bir golllll . Dakika 30 İskender Alın. İstanbul Büyükşehir Belediye 1-0 öne geçiyor Fenerbahçe karşısında. Ali Güzeldal'ın milimetrik arapası. Savunmanın arkasına çok iyi hareketlendi İskender ve topu ağlara böyle gönderdi.

VideoLig Goller (Maç Spikerinin Anlatımı ile)
Orada Ali Güzeldal, topu aldı. Şimdi iki oyuncu birden. Araya pas veriyor, İskender, İskender sıyrıldı,kaleye doğru gönderiyor ve goooolll. İskender'in golü geliyor, 30.dakikada. Bir ani atak, Büyükşehir Belediyespor İskender ile öne geçiyor. İskender Alın, bu sezon 5.golü. (Golün Tekrarı) Ama gerçekten, Müthiş bir pas, Ali Güzeldal'ın arapası haaaarika. Bilica'nın da orada biraz daha. Çünkü Volkan zamanında, belki zamanlaması biraz hatalı da olsa, Ali Güzeldal çok güzel bir derin pas. İşte Ali Güzeldal topu aldı, kazandı, asistini de yaptı. Hani İskender'in becerikliliği de golde çok önemli ve golde gol vuruşunu da yapan İskender ama Ali Güzeldal'ın da goldeki katkısını unutmamak lazım.

Yani bu kadar vurgudan sonra bu asisti Ali Güzeldal'a yazmamak için gerçekten özel bir çaba sarfetmek lazım. Naklen verilmeyen bir maçta karambol bir pozisyon olsa tamam diyeceğim ama düşünüyorum, düşünüyorum ve bu asisti Sylla'ya yazmanın bir açıklamasını bulamıyorum ben.

İnsan en azından bakar, ya şu pası atan adam zenci değil der, sırf o mantıkla bile asisti Sylla'ya yazmaz. Emre Ocakoğlu'na sorsaydınız bari ...

0 yorum: