Recent Posts

23 Mart 2010 Salı

Lionel Messi (*Maradona'dan daha iyi olduğundan ötürü* 2x18)


GALLUP'un tüm Dünya Liglerini kapsayacak şekilde yaptığı ankette La Liga Fantezi Futbol en sıkıcı Fantezi Futbol Ligi seçildi. Biz Alex'i her hafta kaptan yapıyoruz diye varyasyonsuzluktan şikayet ediyoruz. Adamlar ne yapsın, herif üst üste hat-trick yapıp duruyor. Bu adamı kaptan yapmayanı tüm eşşekler sudan gelinceye kadar, günde 8 posta döverler be !!!

Adam ortasaha olduğu halde şu ana kadar ligde 24 maçta 25 gol, 12 asist (yaptırdığı penaltıları saymadan) Sezonu 987 puanla tamamlayacak herhalde ... - Bir de Turgay Bahadır gibi sehven defans yazıldığını düşünsenize :)

NOT 1 : Üşenmeyeyim de şunun puanlarını hesaplayayım dedim maçkolik istatistiklerini baz alarak. Lig TV Fantezi Futbol Kriterlerine göre Messi'nin puan dökümü :

Lionel Messi (i'ye bas)
60 Dakikadan Fazla Oynama : 3x21 maç= 63
60 Dakikadan Az Oynama : 1x3 maç= 3
Gol Yememe : 2x13 maç = 26
Sarı Kart : -1x1= -1
Kırmızı Kart : Yok
Gol : 5x25= 125
Asist : 3x12= 36
Toplam Puan : 252

NOT 2 : Bu postu sabahın ilk saatlerinde beni arayıp direk alo demeden "Messi, Maradona'dan kesin daha iyi olduğunu ispat etti" diyen Emre Ocakoğlu'na ithaf ediyorum ...

9 yorum:

CHİCKENER dedi ki...

Paşacım bravo bu postu hazırladığın için. Bu dünya kupasında kupayı kaldırsın Messi, maradonayı geçebilir bence. Eğer maradona kıllık yapmazsa..

Tunç Bozacılar dedi ki...

Emre ocakoglu futboldan anlamadıgını ve bu söylemiyle ilelebet anlamayacagini da göstermiştir . Fantezi futbol için çok güzel , futbol için anlamsız bir post . Maradona ile messi karşılaştırılması su an için elma ile armuttan farksizdir .

Messi kardeşimiz ; Ne zamanki dünya kupasını tek basına aldırsın , ne zamanki gibi zamanının Van basten rijkaard ve gullitli Avrupa şampiyonu Milan 'i'ni gecerek italya şampiyonu yaptırsın (45 sene sonra Napoli gibi bir koy takımına) , ne zaman dünya futbolunda çığır açan hareketlerin öncüsü olsun , ne zamanki asrın futbolcusu seçilsin iste o zaman messi için de birseyler konuşuruz ,

Maradona futbolun tanrisidir , messi ise maradona'yi göremeyen gencler için başarılı bir uyarlamadir ... Maradona forever ...

Engin Gürses dedi ki...

messi'nin önünde 3 tane dünya kupası olacak en azından. dünya kupası kazanabilir. hatta birden fazla kazanabilir.

bence şu an Napoliye ya da onun ayarında bir takıma gitse Messi de tek başına şampiyon yapabilir. Ama görme fırsatımız olacak mı bilmiyorum. Zira Messi özel hayatıyla vb. de hiç problem çıkarmayan bir adam. Kariyerinin tamamını düşük seviyeli takımlara gitmeden sürekli 1. sınıf takımlarda bitirebilir.

Bunu görmedik ama en azından Messi bize başka bir argüman yaşattı. FUTBOL İCAT EDİLELİ BERİ GELMİŞ GEÇMİŞ EN BAŞARILI TAKIMın bu başarıyı kazanmasından aslan payı Messi'nin. Şimdiye kadar katıldığı 6 platformda birden tüm kupaları kazanmak süper -müthiş - mükemmel falan değil gerçekten AŞMIŞ bir olay. Messi'nin takımına bunu kazandırmak gibi aşmış bir etiketi var.

Ben Pele'ye karşı kesinlikle Maradonacıyım ama Messi'nin Maradona'nın da önüne geçeceğini ciddi ciddi düşünüyorum. Beni bırakın bu şu an İspanya medyasında konuşuluyor 2 gündür. Bir kaç teknik direkötür Messi'yi Maradona'nın önünde ilan etti bile.

Bir de spekteküler gol olarak Maradona'nın İngiltereye attığı gol müthiş, bir de ona çok benzeyen Belçika'ya attığı gol var ama Messi şu an bu tarz gollerden 7-8 tane attı bile ...

Ronaldinho çıktığında ve zirvede olduğu yıllarda oyum yine Maradonaya idi. Ki bence Ronaldinho artistlik hareket yönünden futbolda çığır açmada herkesin açık ara önünde. Ama benim oyum artık Messi'den yana.

Belki yetenek yönünden hiç bir farkları yoktur ama Messi Maradona'dan çok daha süratli ve kariyerinin sonunda tek tek kazanacağı başarıları alt alta topladığınmızda Maradona'nın çok ilerisinde olacak .

Tunç Bozacılar dedi ki...

Bir takımın asmisligindaki Messi'nin payından bahsetmeden ince ; Napoli'de bana Eto'o , Zlatan ibrahimovic , Xavi , İniesta , Henry , Dani Alves , Puyol , Pique ayarında bile değil hani uzaktan yakından bu adamlara yaklasabilecek nitelikte sadece 1 adam söyle de muhabbetimiz şenlensin kocero ???

Engin Gürses dedi ki...

o zamanı takip etmediğimiz için bu konuya tam vakıf değiliz bence.

muhtemelen maradonadan başka 10 tane kötü adam yoktur napolide. Ortalama adamlar vardır. o zamanı çok iyi bilenlere sormak lazım bunu.

Yani GS'nin Uefayı aldığı takımda da çok iyi oyuncular vardı ama o takımda Hagi olmasaydı kesinlikle ueafayı alamazdı GS. O Kupada da aslan payı Hagi'nindi denebilir. Messininki de böyle bir şey Iniesta, Xavi olmadan yine de o kupalar belki alınabilirdi ama Messi olmasaydı kesinlikle alınamazdı. Dolayısıyla aslan payı Messi'nin ...

Engin Gürses dedi ki...

bir de messi aynı takıma gitse maradona'nın yaşattıklarını yaşatabilir zaten bence. Yetenek,liderlik ve istikrarından ben bunu başaracağını düşünüyorum ...

Engin Gürses dedi ki...

bakalım zaman gösterecek bu mevzuyu, önce inşallah şu dünya kupasını kaldırır bu sene ...

Tunç Bozacılar dedi ki...

hahahahhahahahh
haklı çıkmışım

Tunç Bozacılar dedi ki...

8 sene sonra :))))