Recent Posts

9 Mart 2010 Salı

Muhammed Demirci


Etiketimiz Muhtemel Fantezi Futbol Kahramanları olunca ve dün itibariyle uzamış boyuyla A2 maçına çıktığını duyunca Beşiktaşlılık damarım tuttu ve geleceğin olası yıldızlarından birine yer vermek istedim bu yazımda . En fiyakalı cümlelerimin bugünkü öznesi Muhammed Demirci . Beşiktaş ve Türk futbolunun gelecekteki en büyük yıldızı gözüyle bakılan bu çocuğun videolarını izledikçe Fantezi Futbol kadromuza alamadan elimizden gidecek diye düşünmeden edemiyorum . Yaşıyla ters orantılı hareketleri , sevimli gol sevinçleri ve 10 numaralı formanın daha şimdiden hakkını vermesiyle sanırım uzun yıllar sonra bu yazıyı arşivden çıkarıp kaptan yapıp lider olduğum bir hafta siteye Nostalji Etiketi altında koyacağımı düşünüyorum . Bilmem , bakarsınız ben unuturum da siz hatırlatırsınız yıllar sonra , kimbilir ...

Muhammed Demirci
Beşiktaş'ın Maradona lakaplı 15 yaşındaki Muhammed Demirci bundan 4 sene önce oynadığı lig maçında şov yapan görüntüleri televizyonlarda yayınlanınca bir anda gündeme oturdu. Daha önce İstanbul amatör küme takımlarından Gençlerbirlıği'nin başkanı Seyit Ateş tarafından Beşiktaş'a bedelsiz olarak getirilen Muhammed'in, F.Bahçe'nin kapısından da döndüğü biliniyor . Ağrı'da doğan ve ailesinin İstanbul'a göçüyle yeni yaşamına adım atan minik Muhammed'in öyküsü ise çok ilginç .

Fakir bir ailenin 5 kardeşinden biri olan Muhammed Demirci'nin şansı Beşiktaş camiasının sevilen isimlerinden Seyit Ateş'i tanıdıktan sonra döndü. Gaziosmanpaşa'da bir göz odalı evinde zor bir yaşam sürdüren Muhammed'in ailesine yardım için gelen Ateş anne Demirci'nin "Muhammed'in aklı fikri topta. Buna bir çare bulun. Sizi çok seviyor" sözleri üzerine minik Maradona'yı kendi kulübü Gençlerbirliği'nin minik takımına götürdü. Bundan sonrasını Muhammed'i keşfeden Seyit Ateş'e sözü bırakıyoruz :

"Daha ilk idmanda onun dünyanın en büyük yıldızlarından biri olacağını gördüm. Daha önce böyle bir minik oyuncu hiç görmemiştim. O dönem BJK TV'de çıktığım bir programda Muhammed'in dünya yıldızları arasına gireceğini ve Avrupa'yı peşinden koşturacağını söyledim. O dönem Beşiktaş altyapı komitesindeki bazı arkadaşlar benimle alay etti. Ama Marmaris'te düzenlenen bir turnuvada, F.Bahçe'nin Hollandalı altyapı hocası da Muhammed'i ilk gördüğü an hayran kaldı ve hemen başkan Aziz Yıldırım'a rapor etti . Aziz başkan beni arayarak çocukla tanışmak istediğini söyledi. Görüşmede İlhan Ekşioğlu, Tahir Perek, Vedat Olcay ve Serkan Acar da vardı. Aziz bey hemen anlaşmak istediklerini söyledi. Bonservisine 100 milyar lira, çocuğa da aylık 2.5 milyar lira verdiler. Yalnız biz 2 yıllık özel bir anlaşma istedik. Daha sonra Muhammed'in G.Birliği'ne dönmesi konusunda kolaylık gösterilmesi yönünde bir madde koydurduk. Ancak Aziz başkan bunu kabul etmeyerek 'Sen elini bu çocuğun üzerinden çek. Bu kapıdan çıkarsanız bir daha F.Bahçe'ye dönemezsiniz' dedi . Ondan sonra da zaten çok sevdiğim Beşiktaş'a bedelsiz olarak verdim."

Mart ayında takımla sözleşme imzalayan Demirci basına tanıtıldı. 2008 yılında bir çok yabancı kulübün kendisine talip olunduğu söylendi. Bu kulüpler arasında Juventus , Chelsea ve West Ham United vardı. Barcelona tarafından da denendi. 2006'da Beşiktaş minik takımda forma giymeye başladı. Boyunun yaşına göre kısa kalması yüzünden ilaç tedavisi gördü ve başarılı oldu. 2008-2009 sezonunda U14 takımında forma giydi. Şampiyon olan takımda yer alan Muhammed, final maçında da 2 gol attı. 2009-2010 sezonu ile birlikte Beşiktaş'ın U15 takımında forma giymeye başladı. Oynadığı 12 maçta 9 golü bulunmakta. Beşiktaş ile Federasyondan alınan özel izinle 10 yıllık sözleşme yapıldı.


Mart 2010'da A2 takımı ile antramanlara çıkmaya başladı. Fotoğraf dün itibariyle çekildi . Muhammed 'in üstün yetenekli bir futbolcu olduğunu vurgulayan Beşiktaş Sinan Vardar, "A2 takımında kendisinden 5-6 yaş büyük oyuncularla neler yapabileceğini görmek istedik. Üstün yetenekleriyle bu açığı kapatabilecek mi, göreceğiz. Bir süre deneyip kendisi hakkında gereken değerlendirmeleri yapacağız. Barcelona nasıl Messi'yi yetiştirdiyse aynı modelle biz de Muhammed 'i A takıma hazırlayacağız. O Beşiktaş'ın Messi'si olacak" ifadesini kullandı. Beşiktaş A2 takımını çalıştıran Sarp Yiğit ise "Yabancılık çekmiyor. Bazı maçlarda görev verebiliriz" dedi. Muhammed Demirci 'nin örnek aldığı isimler Ronaldinho ve Sergen Yalçın'dır. Gol sevinçlerinde saha kenarına koşarken yaptığı burnunu silme hareketi şimdiden konuşuluyor ve aylık 3000 euro kazandığı söyleniyor ...

1 yorum:

Seçkin Köksal dedi ki...

Bir de Bursaspor'lu Muhammed Demir var.