Recent Posts

15 Nisan 2010 Perşembe

Hakemlere Gözlük !!!

Geçtiğimiz hafta hakemler tarafından es geçilen pek çok penaltı pozisyonu yaşadık. Bunların Hakem Hocaları tarafından yorumlarını ve Fantezi Futbola olan etkilerini bir araya getirmek, benim de puanlarım gittiği için boynumun borcu oldu ...


Bünyamin Gezer, iki kritik hatayla maça damgasını vurdu. 11. dakikada Trabzonspor ceza alanı içinde topu kaleye vurmak isteyen İbrahim Toraman'ın ayağına dikkatsiz bir müdahale ile vuran Giray'ın hareketinde benim kanaatimce Beşiktaş lehine bir penaltı kararı gerekiyordu. Bu pozisyonda Trabzonsporlu oyuncunun amacı rakibinin topa rahat vurmasını engellemekti ve bunu yaparken İbrahim'in ayağına vurdu. Bu darbenin İbrahim'in topa vurmasının hemen ardından gerçekleşmesi ihlali ortadan kaldırmamaktadır. 91'de Egemen'in vücudu Trabzonspor ceza alanı dışında, ancak sol eli ceza alanı içindeyken, topa dokundu. Bu pozisyonda Beşiktaş lehine penaltı vermesi gereken hakem oyunu devam ettirerek sonucu etkileyecek çok önemli bir hata daha yaptı.

Muhittin Boşat (Eski Hakem) - Akşam

Kuvvetle Muhtemel Penaltıcı : Bobo
Kuvvetle Muhtemel Puan Kaybı : 4+4=8

Ceza alanı içinde Geremi’nin, Şahin’e yaptığı kontrolsüz hareket ile M.Erdoğan’ın kaleye vurduğu topun arkası dönük ancak kolları açık Geremi’nin kolundan dönmesi penaltıydı.

Metin Tokat (Eski Hakem) - Milliyet

Muhtemel Penaltıcı : Cenk İşler (belki de Yekta)
Muhtemel Puan Kaybı : 4+4=8

Gaziantep-Manisa maçında Barış Şimşek de benzer bir olay yaşadı ve maçın son dakikasında Manisalı oyuncunun ceza alanı içerisinde Souza’yı formasından tutup çekmesine penaltı kararı vermeyerek büyük bir yanlışa imza attı.

Serdar Tatlı (Eski Hakem) - Fanatik

Kuvvetle Muhtemel Penaltıcı :
Cesar Souza
Kuvvetle Muhtemel Puan Kaybı : 4

Ceza alanı içinde havadan gelen topa yükselen Turgay ile Aykut başarılı olamadılar ve akabinde yere doğru inen top Aykut’un eline çarptı. Devam kararı yanlıştı. Çok çok çok net bir penaltıydı. Nepnetti hatta ...

Engin Gürses (Hakemlik Kursunu bitirmiş Aday Hakem) - Bahçelievler Gündem

Kuvvetle Muhtemel Penaltıcı :
Ivankov
Çok Kuvvetle Muhtemel Puan Kaybı : 6

2 yorum:

Engin Gürses dedi ki...

Seço haftanın cezalıları postuna yine aynı resmi kullanmayacaksın değil mi ?

Rüyamıza girecek adam en sonunda :)

Seçkin Köksal dedi ki...

Siz tam "çarşı standartlara da karşı" oldunuz.