Recent Posts

22 Nisan 2010 Perşembe

Hık Demiş Burnundan Düşmüş


Yekta'nın 5 haftalık üst üste istatistik yapmasından ötürü kendisi adına açtığımız posta bu hafta bir istikrar kahramanı daha terfi etti. Serdar Kulbilge 5 hafta üst üste Clean Sheet yaparak bu postun adına yazılmasını haketti.

Serdar Kulbilge son İBB maçını da gol yemeden tamamlasaydı (ya da en azından 80. dakikaya kadar kalesinde gol görmeseydi) Gençlerbirliği tarihine geçecekti. Gençlerbirliği'nin 1.lig tarihi boyunca en uzun süre gol yemeyen kalecisi "Köylü" lakaplı Selçuk Çakmaklı 1965-1966 sezonunda 526 dakika kalesini gole kapatmayı başarmış ve bu alandaki rekorun sahibi olmuş. http://www.gencler.org/haberler.php?id=6744&arama_yap=1 Kendi takım arkadaşı Orhan Şam'ın kendi kalesine attığı gol olmasa Serdar bu unvanı eline geçirecekti. Serdar'ın 5 maçlık istikrar tablosu şu şekilde:

25.hafta : CS 7 puan
26.hafta : CS 7 puan
27.hafta : CS 7 puan
28.hafta : CS 7 puan
29.hafta : CS 7 puan

Kendisiyle alakalı internet menşeili çok haber-röportaj yok. En ilginç bilgileri ekşisözlük, itüsözlük gibi sitelerde buldum ve bunları derleyerek Serdar Kulbilge'nin başarısını taçlandırdım ...
  • volkan'ın zaman zaman yaptığı serbest vuruştan gelen topu içeri tokatlama (bkz: 4 mart 2008 sevilla fenerbahce maci),kornerden gelen topu rahat bir şekilde yakaladıktan sonra artistlik yapıp yerde yuvarlanırken topu elinden kaçırma (bkz: 12 ekim 2005 arnavutluk türkiye maci), rakip forvetle karşı karşıya kalınca ceza sahasının dışına çıkıp topu uzaklaştırmak isterken ıska geçip gol yeme (bkz: 26 ocak 2007 kayseri erciyesspor fenerbahce maci), takım arkadaşının rahatça kafayla uzaklaştıracağı topa çıkıp topu rakip forvetin önüne düşürerek topu boş kaleye yuvarlamasına neden olma (bkz: 27 nisan 2008 galatasaray fenerbahce maci), geri pasını ıskalayarak yine rakibin topu boş kaleye yuvarlamasına neden olma (bkz: 19 ekim 2005 fenerbahce schalke 04 maci) gibi hataların hiçbirini yapmayıp üstelik volkanın çıkardığı topların çok daha zorunu kurtaran kaleci.

  • tekirdag in hayrabolu ilcesinde beraber ayni ilkokulda okudugum kaleci... benden üc devre üstteydi. o zamanlar kaleci degildi ama boyu nispeten akranlara göre uzundu ve sayesinde ilce capinda düzenlenen basketbol turnuvasini kazanmistik. pivot oynamisti ve tüm sayilari neredeyse serdar atmisti.

  • ligde gol yemediği her maç için gençlerbirliği'nin malzemecisi hacı andaçoğlu'na 500 tl veren gönlü güzel adam.
    http://www.klasspor.com/tr/haber/11533-Serdar_yemiyor_Haci_kazaniyor.html

  • langırt kalecisi gibi sadece sağa sola hareket eden, bir adım ileri çıkmayan kaleci.

  • fenerbahçe 100. yılda şampiyon olduğunda kalede o vardı ...

  • kocaelispor 43. yılında küme düştüğünde kalede o vardı ...

0 yorum: