Recent Posts

1 Nisan 2010 Perşembe

Kalecinin Müdahalesiyle Şekillenen Asist Pozisyonları


Ekrem'in verilen asistinden sonra bu hafta benzer bir pozisyon daha var. Bunu da kafa karışıklıklarını giderme adına yayınlamak istedim. Makukula'nın golünde Ömer Şişmanoğlu'nun ortası, verilmeyen asist pozisyonlarına referans olarak gösterilebilir.

Benim şahsi fikrime göre; Ekrem'in pozisyonundansa bu pozisyon, asist sıfatını haketmeye daha yakın. Ama benim şahsi fikrimin önemi yok burada. Önemli olan Lig TV FF Ceo'sunun asist normları. Ve bu normlara göre yukarıdaki videoda da görüldüğü üzere Ömer Şişmanoğlu'nun ortası direk Makukula'ya gitmediği, kalecinin müdahalesiyle Makukula'nın önüne düştüğü için asist değeri kazanmıyor.

Keşfedilmiş Kural : Kalecinin ya da defansın topu uzaklaştırmaya yönelik kasti müdahalesi sonucu, golü atan oyuncunun önüne düşen orta ya da paslar asist değeri kazanmazlar.

Bu tip pozisyonların Premier Lig Resmi Fantezi Futbol Oyununda asist değeri kazandığını da belirteyim :

Kurallar (Asist Bölümü)
If a goalkeeper does not have control of the ball and parries a shot or drops a cross or the ball rebounds off the woodwork, the attacking player shooting or crossing the ball receives the assist if a goal directly ensues.

Eğer kaleci bir atağı savuşturmaya çalışırken topun kontrolünü sağlayamaz , gelen ortayı elinden kaçırır ya da top , şut ya da orta sonucunda direkten döner ve bu pozisyonlar golle sonuçlanırsa ilk şutu atan ya da ortayı yapan hucüm oyuncusu asist puanı kazanır.

2 yorum:

Seçkin Köksal dedi ki...

40 yıllık "müdahale" şimdi "müdahele" mi oldu?

Engin Gürses dedi ki...

Evet kelimenin aslı Müdahele . Ural-Altay dil grubundan geliyor kelimenin kökü ...