Recent Posts

7 Nisan 2010 Çarşamba

Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu


Kendisine o kadar çok yakalanırsınız ki bu konuda doktora gitmeyip kendi
kendinizin doktoru olursunuz.

Aslında bildiğin nezle-grip işte, başka bir şey değil. Doktorlar artık neredeyse fotokopiyle reçete vermeye başlayacaklar bunun için.

Ekşisözlük'ten ...


Jo dinleniyor
Turkcell Süper Lig'de 5 Nisan Pazartesi günü Sivasspor'a konuk olacak Galatasaray'da futbolcular, bu karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü. Sarı-kırmızılı takımda, tedavisi tamamlanan Elano'nun bugünkü antrenmanın tamamında takımla birlikte çalıştığı kaydedilirken, üst solunum yolları enfeksiyonu geçiren Jo'nun ise tedavisi düzenlendikten sonra dinlendirildiği açıklandı.

SABAH Spor
02 Nisan Cuma 2010


Üst Solunum Yolları Enfeksiyonu (ÜSYE) : Solunum yolları enfeksiyonlarının belirtileri enfeksiyonun yerleştiği bölgeye göre değişiklik gösterir. Bu nedenle enfeksiyonlar üst ve alt solunum yolları enfeksiyonları olarak ikiye ayrılır. Üst solunum yolu enfeksiyonlarında, kulak, burun, boğaz bölgesi enfeksiyonları, alt solunum yolu enfeksiyonlarında ise bronşitler ve zatürre dediğimiz enfeksiyonlar kastedilir.

Üst solunum yolu enfeksiyonlarında burun akıntısı, boğaz ağrısı, ses kısıklığı ve daha az oranda öksürük olabilir. Solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanmış bir hasta için ilk adım doğal vücut direncini güçlendirmektir. Üst solunum yolları enfeksiyonları çoğunlukla viral (virus yoluyla bulaşan) hastalıklardır ve antibiyotik tedavisine gerek duyulmaz. Bu gibi durumlarda hasta dinlenmeli ve beslenmesine dikkat etmelidir.

0 yorum: