Recent Posts

8 Nisan 2010 Perşembe

Yan Döndermek


Hayrettin korkuttu!

Sivasspor'un Galatasaray ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmanın 50’nci dakikasında Keita’nın müdahelesi sonucu yerde kalan ve dili dönen Hayrettin Yerlikaya’nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Hayrettin’in hayati tehlikeyi atlatmasını Galatasaray doktoru Murat Çevik’in kritik müdahalesi sağladı. Karşılaşmanın 50’nci dakikasında Keita’nın arkadan boynuna yaptığı hareket sonrası yere düşen ve bu sırada dili katlanıp ters dönen Hayrettin Yerlikaya, saha içerisinde yapılan ilk müdahale sonrası ambulansla Sivas Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada gerekli tetkikleri yapılan Yerlikaya, daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroşirjü servisine yatırılarak tedaviye alındı.

Pozisyon sırasında dili döndüğü için nefes alamayan ve Sivassporlu takım arkadaşlarının panik halinde dilini döndürmek için müdahalede bulunduğu Hayrettin’e Galatasaray Doktoru Murat Çevik’in yaptığı kritik müdahale, haylati tehlikeyi atlatmasında etkili oldu. Hayrettin’in yanına giderek futbolcuyu yan dönderip dilin düzelmesini sağlayan Galatasaray Kulüp Doktoru Murat Çevik, ambulansla birlikte hastaneye kadar gitti. Gerekli tetkiklerin yapılması ve futbolcunun tedaviye alınmasından sonra tekrar stada döndü. Hastanede tedavisi süren Hayrettin Yerlikaya’nın durumunun iyi olduğu, geceyi hastanede geçireceği bildirildi.

HABERTÜRK Spor
05 Nisan 2010
http://www.htspor.com/sivasspor/haber/505795-hayrettin-korkuttu

Yan Döndermek : Halk arasında tüm rahatsızlıklarda ilk uygulanan yöntemdir. Bu alternatif tıp metodunun Orta Asya'daki Türk boylarından Anadolu'ya geldiği kabul edilir. Uygulama örneği :

" Bi yan dönderelim hastayı bakalım düzelecek mi ? "

0 yorum: