Recent Posts

13 Mayıs 2010 Perşembe

33.Hafta Asistleri


Asist yüzdesi en düşük haftalardan birini geride bıraktık. Atılan 18 golün sadece 9'unda asist var. Yüzde 50'lik bir oran. Bu konuda bir çalışma yapmadım ama tahminimce sezonun gol/asist oranı en düşük haftası olabilir.

Haftanın Asist Yıldızı 2 asistle duble yapan Jedinak. Bu performansı Milli Takım Teknik Direktörü'nün de gözünden kaçmamış olacak ki Jedinak bu asistlerden bir kaç gün sonra bir başka FF Kahramanı olan Kewell ve Neill ile beraber Avusturya Milli Takımı Dünya Kupası Kadrosuna seçildi.

Haftanın Tartışmalı asisti Murat Tosun'un sezonun en güzel gollerinden birini attığı pozisyonda Colman'ın pasıydı. Bu tarz pozisyonlara aşina olduğumuz için Lig tv - ya da Sporx, Fanatik, Lig tv Tekeli mi demeliyim acaba ??? - tarafından asistin kabul edilmeyeceğini az çok tahmin ediyorduk. NTV ise hem bu pozisyona hem bir diğer düşük yüzdeli asist olan Wederson'un Baroni'ye pasına (Wederson neredeyse aynı yerden aynı pası Galatasaray maçında Selçuk'a da vermişti ve o pas da Lig Tv tarafından asist kabul edilmemişti.) asist puanlarını verdi. Keza Sanal Başkan da 2 asisti de kabul etti.

Serbest vuruş organizasyonlarında kısa pası veren oyuncuya asist puanı verilmediğini de zaten Keşfedilmiş Kural olarak yazmıştık. 11.Haftadaki Kewell'ın frikik golünde Arda'nın kısa pasına asist verilmemişti, bu hafta da Ali Güzeldal'ın golünde İbrahim Akın'ın temasına verilmedi.

Haftanın en şık asisti İsmail Köybaşı'ya ait. Bu çocuk daha çok forma şansı bulabilseydi 2.00'lik fiyatıyla Alex'ten sonra kadrolara gözü kapalı konan 2. adam olabilirdi sezon boyunca ... Önümüzdeki senelerde inşallah çok puanlar kazandıracak ...


Beşiktaş - Manisa
1-0 : İsmail Köybaşı %100 verildi
2-0 : Yok (kk)

Gaziantep - Gençlerbirliği verildi
0-1 : Yok
1-1 : Yok (kk)

Galatasaray - Antalya
1-0 : Yok (kk)
1-1 : Jedinak %100 verildi
1-2 : Jedinak %100 verildi

Kasımpaşa-Diyarbakır
1-0 : Murat Erdoğan %100 verildi

Eskişehir-Sivas
0-1 : Yok
1-1 : Yok

Kayseri-İBB
1-0 : Cangele %100 verildi
1-1 : Yok

Ankaragücü-Fenerbahçe
0-1 : Alex %100 verildi
0-2 : Emre %100 verildi
0-3 : Wederson %10 verilmedi

Trabzon-Denizli
1-0 : Colman %100 verildi
1-1 : Braga %90 verildi
2-1 : Colman %30 verilmedi

2 yorum:

braunschweig dedi ki...

Dün TRT 3 te fb maçının özetini veriyordu. Tansu polatkan dediki ikinci gol guiza nin değil Serkan in kendi kalesine attıgı gol dedi sebep olarakta topun yon değiştirmesi!!!!

Engin Gürses dedi ki...

ama sonuçta guizaya yazıldı gol hakem ve gözlemci raporunda ...

Volkan 'ın şutunda Ömer Erdoğan'a çarpmıştı top ve yön değiştirmemişti ama Ömer'e yazıldı.

Benim anladığım şu eğer vuruş defans oyuncusuna çarparsa defans oyuncusu kasıtlı vurmamışsa bu çarpma kendi kalesi olarak yazılmıyor.

ama takım arkadaşına çarparsa kasıtlı bir vuruş olmasa bile son dokunan kim olursa gol ona yazılıyor ...