Recent Posts

19 Mayıs 2010 Çarşamba

Bulut Basmaz


Resimde gözüken internet sitesi Best Model Of Turkey yarışmasının galibi bir erkek mankene ait gibi duruyor ama değil. bulutbasmaz.com adıyla müsemma Bulut Basmaz ismindeki bir şahısa ait. Peki bu şahıs Fantezi Futbolu ne ilgilendiriyor ???

Bu ilginç isimli şahsiyet sene başında İlker Avcıbay, Orkun Uşak ve Egemen Gençalp' ın ardından Manisaspor'un 4. kalecisiydi. Geçen sezon Manisaspor Bank Asya'da iken 1 maçta hocası tarafından görevlendirilmişti. (Manisaspor-Erciyesspor : 1-1) Ondan bir önceki sezon olan 2007/2008 sezonunda ise Denizlispor formasıyla 44 dakika oyunda kaldığı 1 Süper Lig maçı tecrübesi vardı. (Denizlispor-Sivasspor : 1-2) Devre arasında Orkun Uşak Kayserispor'a TFF tarafından lisansı onaylanmayan bir transfer yaptı, Egemen Gençalp ise Bank Asya ekiplerinden Giresunspor'un yolunu tuttu. Böylece Bulut Basmaz 4.kalecilikten birden 2.kaleciliğe yükseliverdi, hatta sezonun 2.yarısındaki Fenerbahçe maçında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan İlker Avcıbay'ın yerine son 30 dakika Manisaspor'un kalesine de geçti. (Manisaspor-Fenerbahçe : 2-2)

Bu kaleci kardeşimizi neden mi tanıtıyorum ? Geçtiğimiz haftasonu ligin son hafta fikstüründeki rakibi Kasımpaşa ile karşılaşan Manisaspor'un kalesinde, yukarıda bahsettiğim sakatlanma hariç 2.yarının tüm maçlarında 90 dakika forma giyen İlker Avcıbay yer almadı. (Bu sezon 27 maç ilk 11 oynadı.) Yerine yukarıda tanıttığım Bulut Basmaz forma giydi. Bulut'un son 3 sezonda 4. lig maçıydı bu. Manisaspor'dan aldığımız haberlere ve antreman notlarına göre İlker'in bir sakatlığı bulunmamaktaydı, Reha Kapsal ligde kalmayı garantiledikten sonra çıktıkları Beşiktaş maçında da yedek ağırlıklı bir kadro sahaya sürmemişti; bu hafta da 1 oyuncu hariç yine as kadroyu sahaya sürdü.

İşte o as kadrodan oynamayan tek oyuncu olan kaleci İlker Avcıbay, BFFK'dan birinin seneye Lig Tv'yi 6 ay boyunca bedava izlemesine engel olmuş oldu. Bu senenin flaş kapışmacısı Mahmut Aras, son hafta Türkiye 9. olarak sezonu bir büyük başarı ile daha tamamladı. Bu şimdiye kadar BFFK tarafından kazanılmış 3. en yüksek haftalık başarı. (1.Barış Akdemir Türkiye Altıncısı, 2.Mahmut Aras Türkiye Yedincisi) Ama eğer Mahmut'un kadrosundaki İlker Avcıbay oynamış olsaydı, gol yemeyen Manisaspor kendisine bir 7 puan daha kazandıracaktı.

İlker Avcıbay Mahmut'un üzerindeki diğer 8 yarışmacıdan sadece 5. olan assa45'in kadrosunda mevcut. Bu durumda eğer İlker bu hafta oynasaydı sıralamada Mahmut'un 1 puan üzerinde olan 5. assa45 haftanın Türkiye Birincisi, Mahmut ise Türkiye İkincisi olacaktı. Şimdiye kadar BFFK'dan hiç bir kapışmacı haftalık ödüllerden birini kazanmaya muvaffak olamadı. Bu hafta belki bu talihsizlik olmasa bu süreç de sona ermiş olacaktı ama yine gerçekleşemedi ...


13 yorum:

braunschweig dedi ki...

Yazık olmuş Mahmut a. Bffk ya da günler sonrasinda bir post gelmeside güzel olmuş:)
genel sıralama ne zaman gelicek acaba???

Engin Gürses dedi ki...

ben hesaplıyordum ama toplama yapmaktan başım ağrıdı yarıda bıraktım ...

akşama koyarız inşallah ...

Barış Akdemir dedi ki...

mahmut tebrik ederim..kardeşim..

braunschweig dedi ki...

Ok.sanırım 5.oldum
ilk devre 16. İdim:)

Mahmut ARAS dedi ki...

Eyvallah abiler. 9. olduğumu Engin'e ben söyledim ama birinci ile aramda 4 puan olduğundan haberim yoktu üzüldüm şimdi.

eray dedi ki...

seneye kısmetse 3-4 kişi lig tv alacak beleşe...
yeter artık

braunschweig dedi ki...

İnsallah bir lig tv miz eksik zaten

Adsız dedi ki...

MAHMUT ARASA:Son haftayı müthiş oynamış.Yaptığı kadro ile gerisinde olan rakipleri kollamadan direk 1. liğe saldırmış.Kendisini canı gönülden kutlat başarılarının devamını dilerim.
ERAY ve TUNCA:Size geçen cuma 3 maç verdim.20 yatırın 500 alın dedim. ben aldım siz?
AZİZ YILDIRIMA:Sevgili başkan 40 yaşında bir taraftarım.13 yaşında Beşiktaşlı bir oğlum var.Pazar günü maçtan sonra baba nasıl koyduk dedi.bu gün günlerden perşembe ve ben sayende 45 yaşına bastım.Başkan yaptıkların ortada kimse inkar edemez ama sen halen saçma sapan açıklamalarına devam edip bizi rezil ediyorsun.Sayende tüm Türkiye bize düşman oldu.Başkan bu takım taraftarındır bunu unutma ve kendine yakışanı yap.İSTİFA ET...

SERDAR ODABAŞ

eray dedi ki...

burada takım tartışmak istemem ama serdar sen biğür SKOR taraftarısın

Adsız dedi ki...

ERAY!! benimle futbol tartışacak kişinin benim kadar bilgili olması gerekli yoksa polemiğe girmem.Ayrıca ben kadıköy de spor sergi de sabahlarken sen kısa pantalonla sek sek oynuyodun.
SERDAR

eray dedi ki...

kadıköyde spor sergi...

ben sana cevabımı suratına söylerim
kör

Mahmut ARAS dedi ki...

Sağol abi. Son 3-4 hafta fark yaratmak adına birşeyler yaptım ama tutmadı. Kısmet son haftayaymış ancak o da birinciliğe yetmedi.
Seneye daha sağlam bir kapışma olacak diye düşünüyorum. Başta Barış olmak üzere emek veren herkesi tebrik ediyorum.

Barış Akdemir dedi ki...

tşk ederim mahmutcum bende seni ve tüm bffk ailesini tebrik ederim.bu uzun maratonda herkes bişeyler yapmaya calıştı çünkü..