Recent Posts

30 Mayıs 2010 Pazar

Dünya Kupasındaki FF Kahramanları Yarışması


Biz toplamda 4 kere kadrosunu güncellemedi diye veda etmek zorunda kalmıştık Çağrı Vatansever'e. Ama o vatansever olduğu kadar BFFKsever de çıktı ve bize veda etmedi. Söz sözdür dedi ve temelli yerleştiği Konya'ya yolculuğu öncesinde, ben ne kadar reddetmeye uğraşsam da vaad ettiği ödülü gönderdi Çağrı. "Abi biz ödülleri en son oyunda kalan kapışmacı sayısına göre belirledik" dedim. "O zaman tasarruf senindir nasıl istersen öyle kullan Fantezi Futbol için" dedi. Benim aklıma Dünya Kupası ve Fantezi Futbol kesişim kümesi minvalinde bir yarışma geldi. Sizin için de uygunsa Çağrı'nın hediyesi olan 100 YTL'lik YKM Hediye Çeki ödüllü şöyle bir yarışma yapabiliriz ...

Biliyorsunuz Dünya Kupasına Katılacak Ülkeler, 30 kişilik Ön Kadrolarını açıkladılar. Bunların içerisinde tüm sezon boyunca bizimle olan FF Kahramanlarımız da var. Bunların dışarısında ise Muhtemel FF Kahramanı olarak anılmaya en yatkın olan Almanya ve İsviçre Milli Takımlarında top koşturacak Türk asıllı gurbetçi futbolcularımız var. 1 Haziran'a kadar bu 30 kişilik kadrolar 23 kişiye düşecek.


Dünya Kupası Ön Kadrolarındaki FF Kahramanları
Meksika : Giovanni Dos Santos (Galatasaray)
Uruguay : Diego Lugano (Fenerbahçe)
Avustralya : Lucas Neill, Harry Kewell (Galatasaray), Mile Jedinak (Antalyaspor)
Kamerun : Souleymanou (Kayserispor), Rigobert Song (Trabzonspor), Geremi (Ankaragücü)
Slovakya : Marek Sapara, Robert Vittek (Ankaragücü), Filip Holosko (Beşiktaş)
Brezilya : Elano (Galatasaray)
İspanya :
Daniel Guiza (Fenerbahçe)
Fildişi Sahilleri : Abdul Kader Keita (Galatasaray)
Şili : Rodrigo Tello (Beşiktaş)

Dünya Kupası Ön Kadrolarındaki Muhtemel FF Kahramanları
Almanya : Serdar Taşçı (Stutturgart), Mesut Özil (Werder Bremen)
İsviçre : Eren Derdiyok (Leverkusen), Hakan Yakın (Lucerne), Gökhan İnler (Udinese)


Şimdi benim düşündüğüm yarışma şöyle : (Pek tabii sizin fikirlerinizle de revize edebiliriz bunu.)

Dünya Kupasındaki FF ve Muhtemel FF Kahramanları içerisinden 3 oyuncu seçeceğiz. Bu 3 oyuncu tercihinde amacımız toplamda en yüksek Fantezi Futbol puanını kazanmak. Turnuva sonunda tercih ettiği 3 oyuncusundan toplamda en çok puanı kazanan, ödülün de sahibi olacak. Puanlamaları Lig Tv Puanlaması Esaslarına göre yapacağız. Tartışmalı alan olan asistler konusunu ise Dünya Kupası Resmi Fantezi Futbol Oyununun verdiği karara göre sonuca bağlarız. Onların kabul ettiği asistlere biz de asist puanı veririz. Kabul etmediklerini biz de kabul etmeyiz. Zaten Lig TV'ninkine benzer asist kriterleri; penaltıya ve kendi kalesine golü asist kabul etmemişler.

Rules/Scoring sekmesi altında Asistler konusunda kısa bir bilgilendirme yazılmış :
An assist is awarded when the goal scorer receives the ball directly from a team
mate and scores. If the assist pass takes a small deflection which doesn't
change the direction of the pass, it will still be given. No assists are awarded
for own goals or penalties.

Aslında bu Fantezi Futbol için küçük bir BFFK World Cup ligi bile kurabiliriz. Üstelik UEFA'nın Şampiyonlar Ligi Fantezi Futbolu gibi çok karmaşık da değil. Ödülünü de belirtmekte yarar var. Kia Sorento. Hani araba olan. Hatta jeep olan. Üstelik bunlar maraton.com'a da benzemez. Yüzde bir milyon verirler ödülü. Hatta yok kardeşim ben almayacağım istemiyorum desen, sana dava açarlar zorla verirler. FIFA bu, boru mu ???

18 yorum:

Tunç Bozacılar dedi ki...

Tunç bozacılar : dos Santos , keita , Mesut ozil ...

Herkese basarılar ...

braunschweig dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
braunschweig dedi ki...

Bence burda secilecek oyuncular genelde ayni olur .Bu yüzden maclarin skorlarini tahmin üzerine yarisma yapsak daha iyi olabilir.
Tabii ilk tur maclari icin gecerli bu oyun.
Bir gönüllü arkadas maclarin hepsini yazar buraya bizde o maclarla ilgili skor tahmini yapariz.
Puanlamada soyle olur. Skoru tam tahmin eden 5 puan alir.Örnege gerek yok :)
Skordaki averaji tahmin eden 3 puan alir.Örnek;
G.Afrika-Meksika maci 3-1 bitti. Mac sonucun 2-0 4-2 5-3 gibi iki farkli Afrika lehine yapan arkadaslar 3 puan alir.Beraberlikte bu puanlama söz konusu degildir.
Bir macta kazanani bilen ya da beraberligi bilende 2 puan alir.
Örnegin Afrika maci 3-1 aldi. Afrika ya diger skorlu galibiyet tahmininde bulunan kisiler ancak 2 puani alabilirler.ya da mac 2-2 biterse eger beraberlik tahmini yapan kisiler ancak iki puan alabilirler.
Tabii ki 2-2 diye tahmin eden kisi macin sonucunu tutturmussa otamatikman 5 puan alir.
Bilmiyorum ne dersiniz?
Engin in oyunuda guzel fakat sakatlik olabilir kirmizi kart olabilir aldigimiz oyuncularda ,bu yuzden zevkimiz kacabilir hemen.Ama benim dedigim sekilde bir oyun bizi ilk turlar bitene kadar ayakta tutar.
Ne dersiniz???

Tunç Bozacılar dedi ki...

1-her takımdan sadece 1 oyuncu secilebilir .

2-hangi oyuncunun hangi mevkide oynadığını Fifa resmi sitesinden bakarak BFFK belirler .

3-kadrosunda o macın 'man of the match' oyuncusu olan 2kati puan kazanır kaptan misali .

4-yapılan kadrolar ilk mac olan Güney Afrika -Meksika macından 1saat oncesine kadar (11haziran & 16.00) siteye yazilmalidir ve asla bir daha degistirilmeyecektir kupa boyunca .

5-seçilen futbolcuların degeri bilinmediğinden bütçe sinirlamasi yoktur sadece tek kural istenilen takımdan istediğin tek oyuncuya kadronda yer vermektir .

6-gol asist kart ve tüm bilgiler için referans Fifa resmi sitesidir .

~ dünya kupasını fantezi futbola bağlamak kolay yeterki içimizden gelsin . Kadir bulent Sener ile bu bağlamda ayrılıyorum , Engin Gursesin fikrini ise bir adım ileri götürüyorum . 15 oyuncudan oluşturulan ve kısıtlı oyuncularla yapılmaya calisacagiz bir mini world cup yerine her macı seyredecegemiz her oyuncuyu alabileceğimiz sınırsız bütçeye sahip olduğumuz bir oyunu neden otnamayalim . Messi de olsun robben de kadromuzda , 1ay boyunca bağlayalım aynı sevdaya .

Ben kuralları yazdım yukarı Nacizane , yorumu olan paylaşsın . Gelistirilebilir bir şey bu , benim aklıma gelmeyen birsey olursa konuşalım bunu . ya da bosverin tatil yapalım deyin ama hbr verin yeterli çünkü sadece 10 gunumuz kaldı ...

Engin Gürses dedi ki...

Aslında ben bunu küçük bir yarışma olarak düşündüm.

Katılmak isteyenlerle küçük ödüllerin konacağı (ortalama 50 ytllik) fantezi futbol oynayalım bence fifanın sitesinden ...

Tunç Bozacılar dedi ki...

Katılım düşük olur Fifa'nın sitesinden ama bffk olarak biz kendi kurallarimizla oynarsak 20 kisi de girer bu oyuna Bence . Küçük yarışmada uç futbolcu ile herkesin aynı uç kisiyi alacağı neredeyse kesin . Biz seçenekleri artırırsak inanılmaz farklı kadrolar çıkabilir 11+3 futbolculu kadrolar olarak . Mesela 10 ülkenin kadrosunda benim su ana kadar görebildiğim alınacak 40 oyuncu var . Daha bir şutu ülkede var tercihe göre değişen . Bu da 100 oyuncu arasından tercih yapacağımız anlamına geliyorki Ankaraspor'un kulakları cinlasin ...
Herkesin kadrosunun farklı olması , ingilizce bilen-bilmeyenin ayrılmaması , seçeneğin bol olması , ayrıca zaten seyredeceğimiz dünya Kupası'nın ff yönünden bizim için başka bir anlam yaratması adına bana göre böyle bir mini world cup yapılabilir .

Kupada yer alan her takımdan oyuncu almak serbest , sadece bir kisi bir takımdan .Tümüyle fifaya bağlı kalırız , kadrolarımızı yazarız , puanları gunubirlik hesaplayip heyecanı zirvede tutarız . Bir grubun macları bitince sıralama yaparız . İsterseniz ödül bile vaad edebiliriz .

Emre İpal ödül verecek mı ? Verirse o ödülü de ekleyebiliriz mesela ya da ne bileyim katılma koşulu 10 lira deyip kazanana 200 liralık ihtiyacı babında bir supriz de yapabiliriz ...

Fikir cok , millet yok ... Neredesiniz ?

Engin Gürses dedi ki...

koçero, senin düşündüklerin çok güzel, çağrı'nın hediyesini senin dediğin kurallarla yapalım ayrı bir yarışma gibi

ama katılmak isteyenlerle fifanın sitesinden de oynayalım bence

gayet kolay kayıt olmak, ingilizceye gerek yok fazla. Şablonu falan da güzel, farklı bir sitede farklı bir fantezi futbol oyununu tecrübe etmek de güzel olur.

ben lig kuracağım şimdi, isteyenler katılır.

sen de senin dediğin gibi kuralları falan yazarak bir post açarsın. Çağrının hediyesi için ...

eray dedi ki...

-HER TAKIMDAN 1 OYUNCU DEĞİLDE 2 OYUNCU ALINSIN
-BİR KERE KADRO YAPILSIN BİR DAHADA DEĞİŞMESİN
-AYRICA SKOR-SONUÇ-YANİ KISACA İDDA OLARAKTA TAHMİNLER YAPILABİLİR...BİZİM 8/8 GİBİ
-KADROLAR BURAYA YAZILIR VE ASKIDA KALIR ALTINA YORUMLARDA TÜM TARTIŞMALAR AÇIK TUTULUR
-HEDİYE ÖNEMLİ DEĞİL MAKSAT TAKİBE DEVAM AMA HEDİYEDE OLURSA HOŞ OLUR...
-100 TL LİK YKM HEDİYE ÇEKİ BANA TANIDIK GELDİ:)

Engin Gürses dedi ki...

Mahmut YKM hediye çekini bana verdi, ben de Tunç'a vermiştim. O da sana verecekti Eray Abi ...

TUNÇ ONUNLA KENDİNE PARFÜM ALMIŞ ...

eray dedi ki...

ahahahah canı sağolsun kardeşimin ...ahaaha

Tunç Bozacılar dedi ki...

1oyuncu secimi ısı zorlaştırmak için Eray abi yoksa herkes 7 büyük ülkeden en iyi 2 adamı alır oyunu bitirir .

Senin 100 lira da miss gibi geldi , ohhhh . Bir açık parfüm alırım sana cilt kanserine birebir ;)

eray dedi ki...

kokma bana

her takımdan tek adam alırsakta çoğu adam finale kalamayacak heyecan kalmayacak...

heyecan sürsün maksat

kokma bana

Tunç Bozacılar dedi ki...

İste orda da finale giden takımı tahmin etme , bilme önem kazanacak . Heyecan eyvallah ama başarılıyı ödüllendirelim istiyoruz şansı değil . En iyi 7 takımdan alınacak ikişer oyuncu ile ben 4-5 kisinin kadrolarını aynı olabileceğini düşündüm . Hem fark yaratmak isteyen supriz yapacak takımdan bir oyuncuyu alır böylece kimsede olmadıgı için man of the match' den vikiyi vurabilir . Biz fark yaratma şansı veriyoruz , ilginç yercihleri görmek istiyoruz . Hollanda italya Almanya Fransa ingiltere ispanya Brezilya Arjantin den başka kadrosunda adam olmayanların olduğu bir fantezi 10 liralık parfüme benzer . Biz 100 liralık parfüm olsun istiyoruz ;)))))))

Tunç Bozacılar dedi ki...

Viki : voli (iphone'um var derdim var)

Engin Gürses dedi ki...

bence de 1 er kişi seçmek daha iyi ...

braunschweig dedi ki...

Bffk gibi yapilicak bir yarışmanın bir zevki olucagini sanmıyorum. Sonuçta büyük iddialı takımların kadrosundaki Oyunculardan kurulucak bir takım kurulucak. Sonuçta turk futbol ligi gibi değil dünya kupası. Antrenörlerin kimi oynaticagi kimin sakat olucagini kestirmek zor. Kaldı ki Gecen dünya kupasında ceyrek final macında almanya -arjantin macinda messi yi antrenor oynatmamisti.ya da bir başka soru 14 oyuncudan 5 ya da 6 si cezalı , sakat veya hocanın azizliğine ugrasa ne olucak. Nerde o zaman yasiyacagimiz heyecan??? Bence benim dediğim oyun daha iyi sonuçta finale kadar heyecanı sürdürebiliriz. Sizin dediğiniz gibi bir oyunda Honduras,Cezayir gibi takımlardan kimse oyuncu almaz âma benim dediğim oyunda en kötü takımın bile macı önemli. Hadi diyelim 8 takımdan 14 oyuncu aldık yarı final de 4 takım oynuyor hadi onu da geçtim çeyrek finalde 8 takım var ve bizim yapicagimiz 7 takimin oyuncularından olusan kadrodaki oyuncuların oynama şansı çok az. 7 takımından çeyrek finale kaldığı pek görülmüş birsey değil. Bence sizin tercih ettiginiz oyun bizi en fazla ilk turda tatmin eder ama benim dediğim oyunda Final maçının son düdüğü çalana kadar heyecan olur. İsterseniz daha iyi ornekli olarakta oyunu tekrar anlatabilirim.

braunschweig dedi ki...

Çeyrek finalde favori 7 takımın kaldığı pek görülmüş birsey değil onu demek istemiştim

Engin Gürses dedi ki...

bülent senin dediğin zevkli olur ama bizim esas olayımız fantezi futbol olduğu için bu oyunun da fantezi futbol içeren bir şey olması lazım

fantezi futbol içeren bir yarışma bul abicim :)