Recent Posts

19 Haziran 2010 Cumartesi

Almanya'nın Penaltıcısı


Dünkü Almanya maçında penaltı kararı çıktığında önce havalara uçtum. Sonrasında beyaz noktaya gelenın 7 numaralı (numarasını mıh gıbı aklımda tutuyorum) Schweınsteıger olmadığını görünce adeta yıkıldım. Oysakı ben kendısını kadroma tam da böyle anlar ıçın almıştım. Ve ahım tuttu Podolskı penaltıyı kaçırdı. Benım ağzımdan dökülenler Löw ıçın ıntıkam sözlerıydı : " Oh olsun ışte, ohhhhh müstehaktır sana !!! "

Uğur Meleke bugün Mıllıyet'tekı yazısında yaramı deşmış, son paragrafa dıkkat !


Podolski’nin yüzü !

2009-2010 sezonunun en etkileyici maçlarından ikisi Inter’in 9 kişiyle Sampdoria’ya, 10 kişiyle Barcelona’ya karşı kazandığı soğukkanlı zaferlerdi.

Özellikle Şubat’taki Inter-Sampdoria maçında ilk yarıda iki stoperi birden kırmızı kart görüp 9 kişiyle mücadele etmek zorunda kalan Mourinho’nun Sneijder-Eto’o-Milito üçlüsünün hiçbirini çıkarmadan oyuna kora kor devam edebilmesi derslikti. Bir o maçlardaki Inter’e, bir de son iki günkü Nijerya ve Almanya’ya bakıyorsunuz, aradaki kadro/hoca tecrübesi farkı açıkça görülüyor. Nijerya 10 kişi kaldığı andan itibaren dünyanın sonu gelmiş gibi maçtan kopuyor, Almanya da şoku atlatana kadar mağlup duruma düşüyor bile...

Tabii son 76 yılın en genç Almanya Milli Takımı’nın sahada olduğunu düşününce problemdeki Löw payını azaltıyorsunuz. Ama yine de 15 gün önce Bosna’ya 2 penaltı golü atmış, buz gibi soğukkanlı Schweinsteiger sahadayken; 5 dakika içinde iki gol kaçırmış ve yüzünde “yine olmadı, olmuyor” ifadesi olan Podolski’ye penaltı attırdığı için Löw’ü de sorgulamadan edemiyorsunuz! (Ayrıca, takımın birinci penaltıcısının sezonun kaybedenlerinden/mutsuz Podolski olması da tartışılabilir)

Uğur Meleke
Mıllıyet
19.06.2010

1 yorum:

Engin Gürses dedi ki...

bu arada robben bugün de ılk 11 başlamıyor ...