Recent Posts

21 Ocak 2010 Perşembe

Kapıya Dayandı ...


Bir yanım diyor ki : "Ne güzel ya rahat etmiştik 1,5 ay boyunca kafa dinledik. Yaşasın Futbolsuzluk". Öteki yanım ise Facebook'a "Fantezi Futbol Geliyorrrrrr. Amanın da Amannnnn !!!" yazıveriyor bioenerjimden, çakramdan, auramdan dökülen heyecanın klavyede vuku bulmasıyla.

Bu heyecanın yanında bir de ertesi gün finali olan ve henüz kitap açmamış olan bir üniversite öğrencisinin stresi gibi bir stres geldi çöreklendi baş ucuma. Perşembe gecesi kadro yapma gecesidir tamam artık bu klasikleşti ve kanıksandı bünyelermizce, biyolojik vucüt saatimiz bile buna alıştı ama bu kadar uzun bir ara olunca insan paslanıyormuş valla.

Artık sayılı saatler kaldı ama daha hiç bir konuya çalışmadı bu tembel öğrenci. Sabahlayacağımız belli oldu, öncelikle bir çay demlemeli sonra da kalbin kadar beyaz bir sayfa alıp bir çalışma planı çıkarmalı ilk iş olarak :

1. Transfer Dosyası : Devre arası boyunca sağdaki linkten gün gün transferleri güncellemeye çalışmıştım. Dün itibariyle transferlerin son hali burada mevcut. En azından bu işimizi kolaylaştıracak. Bugünkü Jo'yu da ekleyince bu madde tamam olacak ama bir kaç kaynaktan daha check etmek de fayda var bu listeyi.

Ama buradaki esas problemimiz bu transferlerin hangileri Mayıncı Kuruluş tarafından kadrolara dahil edilecek. Ya da buldukları uyanık esnaf çözümü neticesinde hangileri bir önceki kulübünün sayfasından seçilip yeni formasıyla takımlarımızda arz-ı endam edecek. (Bknz. Gökhan Ünal, Youla)

2. Kupa Maçı İstatistikleri ve Maç Özetlerinin İzlenmesi : İlk haftanın kupa maçı istatistiklerini yazmıştım blogda ama ondan sonra uyuduk resmen. Dünyanın en gereksiz formatında olunca kupamız, maçlar da hem oynayanlar açısından hem de izleyenler açısından bir zul haline geldi. Kimler ilk 11 oynamışlar, kimler sonradan oyuna girmiş bu istatistiklerin hepsini bir araya getirmek gerekli. Üstüne bir de bu maçların hepsinin özetlerini izleyip (Kah Trt'nin Kupa sitesi, Kah Youtube, Dailymotion, Googlevideo) göze çarpan oyuncuların not edilmesi var. Ki en zorlu süreç bu gözüküyor.

3. Hazırlık Maçları İstatistikleri : Kupada oynamayan takımların yaptığı hazırlık maçlarının istatistiklerini bulmak da hayli zor işlerden biri. Zira genelde bu maçların sadece skorları yazılıyor. İlk 11'ler ise maç çok önemli değilse maçkolik gibi sitelerde bile yer almıyor. Ancak yerel gazeteler veya resmi sitelerden ulaşılabilir bu istatistiklere. O da bayağı bir emek istiyor ...

4. Sakat Cezalı Listesi : Ali Tarık'ın sakat raporunu dört gözle bekliyoruz. Eğer o hazırlarsa hazıra konmak gayet iyi olacak. Ama yok yapamazsa o zaman işimiz yaş. Son haftadan kalan cezalar, kupa maçlarında cezalı duruma düşenler ... Burada da bayağı bir mesai var ...

Saatlerimizi 1 Saat Geri Alalım


2008-2009 BFFK Ödül Törenimiz daha önce açıkladığımız üzere Pazar günü Sultanahmet'te Historia Hotel'de gerçekleşecektir ancak küçük bir farkla . Belirlediğimiz saati 11.00 olarak duyursak da ; meteorolojiden aldığımız bir habere göre öğleden itibaren yoğun bir kar yağışı beklenen Sultanahmet civarlarında olası bir problem yaşamamamız için Kış saati uygulamsına geçiyoruz ve saatlerimizi 1 saat geri almak zorunda kalıyoruz . Yeni buluşma vaktimiz 10.00 . Maksat 2010 ile uyumlu olalım ve biraz da Pazar gününü ailesi ve sevdikleriyle geçirecek olanları tek tatil gününde kısıtlamayalım . Orada o saatte ki o saat 10.00 olmakta , görüşmek üzere sevgilerle ...

Wie viele Fische (Ne Kadar Çok Balık)


İlk yarı sona erdi ve o kadar çok adamı oltalarımızla yakalayamadık ki kendimce diyorum ki nasıl bir balıkçıyız biz ya ???

Evet Şimdi Turkcell Süper Ligimizin 2.yarısı başlıyor ve biraz kafa karıştırayım biraz da futbolcuları hatırlayın diye bugünü bekledim bu post için. İşte ilk yarının Kaçan Balıkları :

1.Hafta : Ceyhun Gülselam 11 Puan - Gökhan Gönül 10 Puan
2.Hafta : Tazemeta 10 Puan - Emre Belözoğlu 10 Puan
3.Hafta : Jedinak 13 Puan
4.Hafta :
Harbuzi 13 Puan - Toledo 10 Puan
5.Hafta :
Egemen 20 Puan
6.Hafta :
Wederson 13 Puan - Nonda 13 Puan
7.Hafta : Vinicius 12 Puan - Ceyhun Eriş 12 Puan - Metin Akan 11 Puan - Volkan Şen 10 Puan
8.Hafta : Kamanan 15 Puan -Serhat Gülpınar 12 Puan - Lugano 12 Puan
9.Hafta : Metin Depe 15 Puan - Colman 15 Puan
10.Hafta : Cihan Yılmaz 13 Puan
11.Hafta : İsmail Köybaşı 13 Puan
12.Hafta : Gökhan Emreciksin 13 Puan
13.Hafta : İbrahim Üzülmez 13 Puan
14.Hafta : Jedinak 14 Puan - Baki 13 Puan - Serkan Balcı 11 Puan
15.Hafta : Adem Sarı 11 Puan - Ali Turan 10 Puan - Gabriç 10 Puan
16.Hafta : Abdul Kader Keita 11 Puan - Guiza 10 Puan - Vassel 10 Puan - Sedat Bayrak 10 Puan
17.Hafta :
Sancak 11 Puan - Metin Akan 10 Puan - Ozan İpek 10 Puan

Koskocaman bir balık var ligin ilk yarısında post resminde de en ortada parmağı ile 3 yapmış : evet Egemen Korkmaz O tam 20 Puan güzelliğinde ama BFFK üyelerinden kimseye kazandıramadı bu puanı, inşallah ligin ikinci yarısında tüm BFFK üyeleri bütün balıkları tutarlar.S ahalarımızda bize puan kazandıran tüm balıkları yakalarlar.

Tüm BFFK üyelerin 2 .yarı bol şans bol puanlar diliyorum...
Ama Yalandan Tabiiii ::)))))))

18.Hafta Tahminleri

Fenerbahçe - Denizlispor
Kasımpaşa - Bursaspor
Eskişehirspor - Manisaspor
Beşiktaş - İstanbul BŞB
Kayserispor - Gençlerbirliği
Ankaragücü - Diyarbakırspor
Trabzonspor - Sivasspor
Galatasaray - Gaziantepspor