Recent Posts

10 Mart 2010 Çarşamba

24.Hafta Asistleri


Asist açısından çok kısır bir haftayı geride bıraktık. Verilen 6 asist var ve bu rakam şimdiye kadar bir haftada yapılan en düşük asist sayısı. Shawky'ye verilmeyen asist tüm maç onu izleyen ve Makukula'ya verdiği pasın anatomisini çıkaran Eray Abi'ye haksızlık olmuş resmen. İnsan bari onun emeğine karşılık verir. Ki Makukula pastan sonra gol vuruşuna kadar çok da fazla atraksiyona girmiyor. Bir kontrol , bir dönüş.

Eskişehir'in 2.golünde Doğa'nın pasına asist verilmemesi ise doğal tabii. Koray pastan sonra yarım dakika boyunca topla yapmadığını bırakmamış. Alanzinho'ya verilmeyen asist ise klasik bir sendrom. Bilgin'in kaptanı ve "abi ben alıştım bana olunca verilmez böyle yüzde 50'lik pozisyonlar" serzenişleri.


Kasımpaşa-Kayseri
1-0 : Yok
2-0 : Yekta %100 - verildi
2-1 : Shawky %70 - verilmedi
2-2 : Cangele %100 - verildi

Sivas-İBB
0-1 : Yok

TS-Gençlerbirliği
0-1 : Vranjes %100 - verildi
1-1 : Umut %80 -verildi
1-2 : Alanzinho %50 -verilmedi
1-3 : Selçuk İnan %100 -verildi

FB-Antalya
1-0 : Emre %70 -verildi

Eskişehir-GS
1-0 : Yok
2-0 : Doğa %20 -verilmedi
2-1 : Yok

Bir Yerden Tanıdık Ama ...


İşyerinden Kasımpaşa - Bursaspor maçının canlı anlatımını takip etmek için Lig Tv'ye tıkladım . Canlı Anlatım için beni Maç Merkezi'ne yönlendirdi . Tıkladım ve karşıma yukarıda gördüğünüz resim çıktı . Saha bir yerden tanıdık geldi , oyuncu isimleri , tasarım , görsellik falan hiç yabancı değil valla . Hatta o da ne ? Yukarıdaki neyin reklamı allahaşkına ? ...

Bunları Biliyor Musunuz ?


Doksanlı yıllarda Sabah gazetesinin fantezi futbola benzer bir organizasyon yaptığını , sadece sezon başında güncellenen kadroda bir takımdan en fazla iki oyuncu seçilebildiğini ?

2002-2003 sezonuyla birlikte ve Ntvmsnbc sitesiyle popüleritesi artan oyunda yapılan asistin puan karşılığının 1 olduğunu ?

2003-2004 sezonunda iki tane Okan Yılmaz olduğunu ve değerlerinin birbirinden farklı olduğunu ?

2004 yılının sonuna gelince üye sayısının 450 bin kişiyi geçtiğini ?

Nicolas Anelka'nın değerinin 1.200.000 $ olduğunu ?

Ntvmsnbc sitesinin 2005-2006 sezonunda Ford spornsorluğu ile başlayan oyunda sezon sonu kazanan kişiye Ford Focus verileceğini taahhüt edildiğini ?

Siteye üye olurken binlerce insanın "şu an kullandığınız otomobil markası" ve "aracınızın model yılı" boşluklarını doldurarak bilmeden de olsa Ford'un olası müşteri database'i oluşturmasına katkıda bulunduğunu ?

Federasyonun ; ligde yer alan takımların kadro bildirim sürelerinin ilk maçın başlama saatine kadar olduğunu açıklaması sonucu 2005-2006 sezonunun ilk haftasında fantezi futbol kadrolarının kurulmadığını ve tüm fantezi futbolseverlerin kadrolarını 2. hafta itibariyle kurduğunu ?

Hafta birincisine Toshiba 17wl46 LCD TV verildiğini ?

Bir başka hafta birincisine Playstation Portable verildiğini ?

2005 yılının sonuna gelince üye sayısının 1 milyon kişiyi geçtiğini ?

2006-2007 sezonunda oyunun ilk haftadan başladığını fakat sitenin yeni transferleri güncellemediğini ? Takımdan giden Anelka , Zafer Biryol , Murat Hacıoğlu , Servet Çetin , Mahmut Hanefi ve Gürhan Gürsoy'ın hala Fenerbahçe'de yer alıp yeni transferler Edu Dracena , Diego Lugano , Mateja Kezman ve Deivid De Souza'nın olmadığını ?

Lig Tv'nin bu oyundaki potansiyeli görmesinin 2008 senesini bulduğunu ?

Lig Tv'nin sezon sonunda birinci olana ödül vermediğini ? :)

Spor Stüdyosu adlı sitenin her hafta fantezi futbol ile ilgili yazılar yayınladığını ?

23 Ocak 2009 tarihine kadar Fantezi Futbol adı altında blog yazıları yazan , asistlerden kartlara , cezalardan gollere hafta hafta istatistikleri tutan birisi olduğunu ?

2008-2009 sezonunda sezon birincisine Mini Cooper ödülü vaad etmesiyle dikkat çeken Maraton Fantezi Futbol sitesinin bu sene Fantezi Futbol oyunu düzenlemediğini ?

2009-2010 sezonunda Cnn Türk fantezi futbolda kadro kurma sürecinde 11 kişi değil sadece 10 kişi seçilebildiğini ?

BİLİYOR MUSUNUZ ?

Eski Sevda ...

Seneler sonra ilk kez Fantezi Futbol bağlantısı olmadan 2 Türkiye Ligi maçını stadda izleyeceğim. Kim gol yemedi, kim asist yaptı, kim kart gördü derdi olmadan, tasasız, stressiz, rahat rahat futbolun keyfini yaşamaya bakacağım. Hatırlıyorum da eskiden ben bu oyunu çok severdim yaa ...

Yaşasın Fantezi Futbolsuz Futbol, Sadece Futbol, Salt Futbol !!!

24.Hafta Tahmin Sonuçları


Bu haftaki birincimiz 23.78 katıyla Seacım tebrikler. Sonuncumuz da Tavukçu, çok üzüldüm ...
Edit : Seacım 2 tane çifte şans kullanmıştır. Haftanın Tahmin Oyunu birincisi 7/5 tahmini ve 13.80 oranıyla Taner olmuştur.

Seacım 7/5 (23.78 katı)
Kasımpaşa - Kayseri 0
Sivas - Büyükşehir Bld. 0-2
Diyarbakır - Bursa üst
Trabzon - Gençlerbirliği 1
Ankaragücü - Gaziantep 1
Manisa - Denizli 0
Fenerbahçe - Antalya 1
Eskişehir - Galatasaray 0-2

Taner 7/5 (13.80 katı)
Serdar 7/5 (13.63 katı)
Volkan 7/5 (13.39 katı )

Eray 7/4
Tibet 7/4
Emre 7/4
Mahmut 7/4
Bülent 7/3
Seçkin 7/3
Barış 7/3
Birol 7/3
Çağrı 7/3

Erdem 7/2
Gökhan 7/2 (1.50 katı)

Ezel'i Rekabette Son Durum ...


Engin Gürses 5266 puan
Tunç Bozacılar 5217 puan
Gökhan Tavukçu 5106 puan
Emre Ocaoğlu 4982 puan
Mahmut Aras 4943 puan
K.Bülent Şener 4883 puan

Seçkin Köksal 4847 puan
Barış Akdemir 3841 puan
Eray Tayyar 3725 puan
Birol Sezgin 3657 puan
Tolga Güven 2855 puan
Emre İpal 2470 puan
Oğuzhan Aksu
2242 puan
Onur İhtiyar 2025 puan
Serdar Odabaş 1580 puan
Erdem Ergenç 1565 puan
Taner Sezgin 1536 puan
Hasan Bünül 1449 puan
Seha Yeşildere 1448 puan
Volkan Tavukçu 1447 puan

Önem Neidik 1373 puan
Ali Tarık Uçur 1372 puan

ÇağrıVatansever 1372 puan
Tibet Çetinkaya 1368 puan

Bilgin Gürses 1320 puan

Ezel dizisinden mütevellit sürdürdüğümüz Ezeli Rekabet köşesinde heyecanlı işler olmaya başladı . Puantiyeli kazağını alan dizilmiş bekliyor öndekini . Bir bakıyorsun bir diğerini geçmiş , bir bakıyorsun öbürü ötekini altına almış , bir bakmışsın Dayının kızı ortaya çıkmış . Ulan ne oluyor demeye kalmadan olan olmuş , iyi mi ? Şimdi BFFK yarışmasına bağlanıp Abidin Aydoğdu'dan dakika ve skoru alalım , Abidin ?

Engin Gürses'in 3 senedir sürdürdüğü liderlik aynen ve hala devam ediyor . Kendisi Cengiz Han gibi maşallah indiremedik gitti ! Arkasından gelen halefi Tunç Bozacılar ''geçen sene geçemedim artık bu sene bu iş bitecek'' dermişcesine ensesinde üflemeli çalgılarla boza pişiriyor ki nefesi hissetsin aymaz diye . Ama hissiz lan bu Hissi Kablel Vuku ! Aradaki puan farkı sadece 49 , gol yemeden kaptan Alex'in 3 gol & 1 asistlik performansına bakar olay , lay lay lay ! Bu senenin 4 kez ile en çok lider olan yarışmacısı ve fantezik kadrolar üstadı Gökhan Tavukçu bu ikilinin hemen arkasında Özkan olmaya çalışıyor . 111 puanlık farkla onu Mashar ile Fuat yanlarına yaklaştıracak mı göreceğiz ! İlk üçün hemen arkasından gelen ve neden orada olduğunu hiç bir zaman anlayamayacağım Kamanan Zenciymiş Ocakoğlu , Fadıl Takipte rolüyle 4. sırada . Onun sağrısında bu senenin Gazi Kupası sahibi Mahmut Aras Tatminkar adlı atıyla 39 boy geriden takibini sürdürüyor ve varış çizgisine kadar ezeli rekabette dördüncülük & beşincilik yarışına foto finişle karar vereceğiz gibi görünüyor . Ya da Mortal Kombat'taki gibi Mahmut Emre'yi ''Finish Him'' ile bitirebilir ! Seçkin Köksal'ın paldır küldür düşüşü önce bu senenin her kulvarda en iyisi olan Mahmut Hoca'ya sonra da Alman çikolatası kıvamındaki K.Bülent Şener'e yaradı . Bu hafta itibariyle Bülent Şeçkin'i altına aldı ! Haydi hayırlısı :)

Üç senelik yarışmacı dizilişinden sonraki bölüm üçbinli puanlarla devam ediyor . Olası Türkiye 1.liğindeki mücadelesinde KAYDET tuşuyla tuş olan Barış Pehlivan bu grubun başını çekiyor . Sene başındaki Eray Tayyar hegomanyası bitti , yeni kral Akdemir'lerin Barış'ı oldu . Hem yurtta hem de cihanda ! İkibinli puanlarla geçilen 2. sıralama bölümünden sonrası bu sene aramıza katılan arkadaşlarımıza ait . Hala şaşkın bakışlar altında Lig Tv Türkiye sıralamasında 7. sırada olduğunu sandığımız ve bir daha bir daha baktığımız (Eray Tayyar ağzı bu) Serdar Odabaş bu platformun padişahı . ''Başarıya Gözlüksüz Bakın'' adlı eseri tüm kitapevlerinde , ısrarla isteyiniz ! İlk yarı liderimiz Erdem Ergenç'in kısa süreli bocalamasından yararlanmak isteyenler de hemen arkasından sıralanıyorlar domino taşları gibi , ha gayret !

24. hafta itibariyle durumlar bu . Koçero'nun Paşa'yı ve Tatminkar'ın Bu Oyun İnsanı Mutsuz Ediyor'u geçmesi olasılıklar dahilinde . Sene sonunda göreceğiz bakalım kim nerede nasıl kiminle ...

İçten, Samimi, Sıcacık Bir Mektup ...


Sayın Anlayışlı Site Yönetimi ;
Meteoroloji Raporlarına göre Pazar günü beklenen kar yağışının bir gün önceden gelmesi ve Beşiktaş Yönetiminin Kongre hesapları uyarınca stadı temizlemeye yanaşmaması neticesinde mağdur durumda kalmış bulunuyorum. Kar yağışı Takdir-i İlahidir ona bir şey diyemem ama ya şu Demirören adamına ne demeli. Sen nasıl bizim Ulu Çınar 1297 yıllık kulübümüzü bu durumlara düşürür , neyse BFFK Yönetimi konu dağıldı.

Ben yine konuya döneyim. O gün kadromda 3 As (Sivok, İbrahim Toraman, Tabata) 2 Yedek (Moritz, Ozan İpek) oyuncu bulunmaktaydı. Hepinizin tahmin edeceği gibi o an Tabata formunun zirvesindeydi. Şu an kadroya giremiyor. Dolayısıyla Tabata yerine şimdi olsa Tello'yu alırdım sayın Site Yönetimi. Moritz ise o zamanlar şov yapıyordu her maç. Şimdi ise onun muadili Yekta Kurtuluş var. Moritz yerine de Yekta'yı koymanızı rica edeceğim. Ayrıca biliyorsunuz Moritz penaltı atıyor eğer maçta penaltı olursa onun puanını da vermenizi rica edeceğim sizden.

Yani kısaca bugünkü maçtan şu adamlarım olacaktı kadromda.
3 As (Sivok, İbrahim Toraman, Tello)
2 Yedek (Yekta Kurtuluş, Ozan İpek)

Bu kadroya göre ek puanlarımı vermenizi rica edeceğim. Lütfen konuyla alakalı bir referandum tertipleyiniz. Kararınızı verirken o gün o karda kışta BFFK Gözlemcisi olarak 2 maça da gitmeye çalıştığımı, yollarda bellerde perişan harap olduğumu hatta hasta olduğumu da göz önünde bulundurun lütfen.

Yours Sincerely ...

E-Mektubuma şunu attach yapınız :
Kar Vurgunu postundan alıntıdır.
26 Ocak 2010 Salı


Kardan Olumsuz Etkilenme Sıralaması
Bilgin Gürses : 6 As (İbrahim Toraman, Sivok, Tabata(*), Ivan Ergiç, Nihat, Sercan)
Taner Sezgin : 4 As (Sivok, Moritz, Sercan, Holosko) 3 Yedek (Ozan İpek, Yekta K., Volkan Şen) Engin Gürses : 3 As (Sivok, İbrahim Toraman, Tabata) 2 Yedek (Moritz, Ozan İpek)
Emre İpal : 3 As (Bobo, Volkan Şen, Moritz) 2 Yedek (Turgay Bahadır, Ozan İpek)
Tibet Çetinkaya : 3 As (Moritz, Tabata, Volkan Şen) 1 Yedek (Sercan)
Ali Tarık Uçur : 2 As (Sivok, Ivan Ergiç) 3 Yedek (İsmail Köybaşı, Ozan İpek, Moritz)
Önem Neidik : 2 As (Necip, Holosko) 3 Yedek (Sercan, Ozan İpek, Volkan Şen)
Mahmut Aras : 2 As (Moritz, Bobo) 2 Yedek (Ivan Ergiç, Cenk İşler)
Barış Tanrıkulu : 2 As (Moritz, Volkan Şen) 2 Yedek (İsmail Köybaşı, Yekta Kurtuluş)
Volkan Tavukçu : 2 As (Fink, Moritz) 2 Yedek (İsmail Köybaşı, Volkan Şen)
Birol Sezgin : 2 As (Moritz, Bobo) 2 Yedek (Volkan Şen, Cenk İşler)
Emre Ocakoğlu : 2 As (Moritz, İsmail Köybaşı) 1 Yedek (Sercan)
Erdem Ergenç : 2 As (Ivankov, Volkan Şen) 1 Yedek (Moritz)
Seçkin Köksal : 2 As (Ozan İpek, Sercan) 1 Yedek (İsmail Köybaşı)
Serdar Odabaş : 1 As (Sivok) 3 Yedek (Sercan, Cenk İşler, İsmail)
Onur Ihtiyar : 1 As (Moritz) 3 Yedek (Volkan Şen, Ozan İpek, İsmail Köybaşı)
Gökhan Tavukçu : 1 As (Moritz) 2 Yedek (Ozan İpek, Gökhan Süzen)
Bülent Şener : 1 As (Cenk İşler) 2 Yedek (Volkan Şen, Battalla)
Eray Tayyar : 1 As (Moritz) 2 Yedek (Volkan Şen, Sercan)
Seha Yeşil : 1 As (Moritz) 1 Yedek (Sercan)
Tunç Bozacılar : 1 As (Moritz) 1 Yedek (Sercan)
Hasan Bünül : 1 As (Moritz)
Barış Akdemir : 2 Yedek (Ozan İpek, Cenk İşler)

24,5. Hafta Kadrolar


Southampton 1969
As Takım : Pete Rogers - Bob Buenfeld - Malcolm Smith - Alan Gregory - Jack Hopkins (*Hoplatması Dileğiyle*) - Steve Goodridge - Pete Dare - Dave Leacy - John Bordessa - John Harris - Jim Taylor
Yedek Takım : Dave Leaky - Scott Penan - David Hass
Toplam Puan :

Tunç Bozacılar
As Takım : Ivankov - Tomas Sivok - Ferrari - İbrahim Üzülmez - Murat Erdoğan - Yekta Kurtuluş - Ozan İpek - Battalla (*Maç 16.00'da başlıyor diye*) - Turgay Bahadır - Şahin Aygüneş - Bobo
Yedek Takım : Cenk İşler - İskender Alın - Efe İnanç
Toplam Puan :

Barış Akdemir
As Takım :
Rüştü Reçber - Tomas Sivok - Ferrari - İbrahim Toraman - Ozan İpek (*seviyorum bu adamı nedeni ne acaba ) - Yekta Kurtuluş - Battalla - Ali Tandoğan - Sercan Yıldırım - Şahin Aygüneş - Cenk İşler
Yedek Takım : Sancak Kaplan - İskender Alın - Ali Güzeldal
Toplam Puan :

El-Kaide

Foto Aceto Balsamico blogdan alınmıştır.


Senelerdir değişmeyen abonelik saatimizde Cuma günü Yeşilköy Çiroz'da halısahadayız. BFFK'dan ben, Mahmut, Seço, Emre İpal, Taner ve geçen senenin kapışmacılarından Oğuzhan Aksu oyundayız. Bilgin ise kenarda yatış ...

Maç içinde bir pozisyon oldu. Benim havadan verdiğim bir pası rakip oyuncu (buradan çok kişinin tanıdığı gelecek sene BFFK'da da yarışacak forvet Sabri Dino) eliyle kesti. Ben hakemmişim gibi direk el var diye hüküm kestim. Sonra da "evet yüzünü koruyor ama pasın geçmesini engelliyor" diye bir açıklama yaptım. "Ama sarı kart değil" diye de ekledim gülerek. Rakip defans Seço da öyle bir kural mı var olm ? Senin ki Keşfedilmiş Kural oldu dedi bana.

Bu el muhabbeti orada bitti ama bu hafta Fantezi Futbolda 2 kritik pozisyonda aynı senaryo karşımıza çıktı. İki pozisyonun da müsebbibi BFFK'dan kapışmacıların kadrolarında kendine yer bulmuş isimlerdi. İlk pozisyon pazar geceki Fenerbahçe maçındandı. Wederson sarı kartı varken topu kasten eliyle kesti. Kendisini kadrolarında tercih eden Emre Ocakoğlu, Taner Sezgin, Erdem Ergenç, Tunç Bozacılar, Mahmut Aras ve Emre İpal nefeslerini tutmuşlardır bu pozisyonda. Hakem bu elle oynamadan dolayı 2. sarı kartını ve kırmızı kartını kullansa Wederson haftayı 4 puan yerine 1 puanla kapatacaktı .

İkinci benzer pozisyon ise dün geceki maçta Jo'ya aitti. Jo sarı kartı varken topu kasti olarak elle kontrol etti. (Muhalefet şerhiyle beraber yazıyorum bu yorumu. Kameradan el gibi gözüküyor. Kolunun üst tarafıyla kontrol ediyor topu. Ama Hakem pozisyona çok yakındı doğru karar vermiş olması da gayet muhtemel tabii) Seha, Ali Tarık, Gökhan ve özellikle kendisini kaptan yapan Mahmut gözlerini kapattı ve sonucu beklemeye başladı. Saniyeler saat gibi geliverdi ama hakemin oyunu durdurmadığını görünce derin bir oh çektiler. Zira hakem ele hükmetse Jo 2. sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atılacaktı. Böylece kaptandan -1x2 =-2 alan Mahmut oturup ağlayacaktı. Kısaca haftaya hem halısahada, hem reelde, hem fantezide el pozisyonları damga vurdu.

Aslında futbolun hakem insiyatifine bırakılan ve en muğlak yanlarından biri bu elle oynamanın cezası. Zira sarı kart yaptırımı hakemden hakeme farklılık gösteriyor. Geçen hafta bir TV programında eski hakem (bozuntusu) Cem Papila bu kuralın yanlış bilindiğinden bahsetti ve kuralın doğrusunu şu şekilde anlattı : "Kasten elle oynama sarı kart değildir ama rakibe giden pozisyonu elle kesmek sarı karttır."

Futbol Kaide Kitabındaki ilgili kaide de çok açıklayıcı değil ya da aslında şöyle demek lazım; kötü çevirinin kurbanı. Buyrun ilgili kaide :

Kural 12 Fauller ve Fena Hareketler

Topu Elle Tutmak

Topu elle tutmak, oyuncunun eli veya kolu ile topa kasti olarak temasını içerir. Bir ihlal olup olmadığı konusunda hakem aşağıdakileri göz önüne almalıdır:

• Elin topa doğru hareketi (topun ele doğru hareketi değil).
• Rakip ve top arasındaki mesafe (beklenmeyen top).
• Elin pozisyonu mutlaka bir ihlalin olduğu anlamına gelmez.
• Elde tutulan bir cisim ile (giysi ve tekmelik vb.) topa dokunmak bir ihlal olarak değerlendirilir.
• Atılan bir cisim (ayakkabı ve tekmelik vb.) topa vurmak bir ihlal sayılır.

Disiplin yaptırımları:
Bir oyuncu, kasıtlı olarak topu elle tuttuğu veya oynadığında sportmenlik dışı davranıiştan dolayı ihtar verilmesi gereken durumlar vardır. Örneğin, eğer bir oyuncu:

• Kasti olarak ve açık şekilde bir rakibin topa sahip olmasını engellemek için topu elle tutarsa.
• Kasıtlı olarak topu tutarak, elle oynayarak gol atmaya çalışırsa.

Ancak, topla kasıtlı olarak elle oynayarak bir golü veya belirgin bir gol atma fırsatını engellerse, bu oyuncu oyuncu ihraç edilir. Bu ceza, oyuncunun kasti olarak topla elle oynama hareketinden dolayı değil fakat golün atılmasını engelleyen kabul edilmez ve adil olmayan müdahaleden kaynaklanmaktadır.

Oyunun Tekrar Başlaması :
• İhlalin meydana geldiği yerden direkt serbest vuruş (bakınız Kural 13 - Serbest Vuruş Pozisyonu) veya penaltı vuruşu. Kaleci, kendi ceza alanı dışında topu elle oynama konusunda diğer herhangi bir oyuncu ile aynı kısıtlamalara sahiptir. Kendi ceza alanı içinde kaleci direkt serbest vuruş gerektiren bir elle oynama ihlali veya topu elle oynama ile ilgili herhangi hatalı davranıştan dolayı suçlu olamaz. Ancak, bir endirekt serbest vuruş gerektirebilecek birkaç ihlalden suçlu sayılabilir.

Futbol Oyun Kuralları 2009-2010
http://www.tff.org/Resources/TFF/Documents/2009DK/MHK/Oyun-Kurallari-07.09.2009.pdf