Recent Posts

4 Mayıs 2010 Salı

Fantezi Futbol Sonunda Fenerlilerin Kazandığı Bir Oyundur ...


"Futbol 22 kişinin 90 dakika boyunca bir topun peşinde koştuğu ve sonunda Almanların kazandığı bir oyundur."

Gary Lineker


26.Hafta # Fenerbahçe Barış Akdemir
27.Hafta # Fenerbahçe Seçkin Köksal
28.Hafta # Fenerbahçe K.Bülent Şener
29.Hafta # Fenerbahçe Emre Ocakoğlu
30.Hafta # Fenerbahçe Serdar Odabaş
31.Hafta # Fenerbahçe Emre Ocakoğlu
32.Hafta # Fenerbahçe K.Bülent Şener
32.Hafta # Fenerbahçe Serdar Odabaş

Denizlispor Penaltıcısı


6 haftadır taslakta tuttuğum da bir türlü bitiremediğim bir yazı var. Denizlispor'un muhtemel penaltıcısı ile ilgili. Şansıma bu 5 hafta boyunca Denizlispor hiç penaltı kazanmadı da, penaltıcı muamması çözülmedi. Artık sezon sonu geldi bu bilgi pek işimize yaramayacak, hem seneye de Denizlispor Fantezi Futbol bünyesindeki takımlardan biri olmayacağı için kullanamayacağız sanırım ama bu bilgilerin sonsuz uzay boşluğuna gitmesine gönlüm razı olmadı. Belki kalan 3 haftada Denizlispor bir penaltı atar da bu yazı da bir işe yaramış olur. Buyrun yarım kalan yazım ...

Bu hafta İBB-Denizlispor maçında (26.hafta) işimize yarayacağını düşündüğüm bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum : Denizlispor lehine penaltı kararı çıkması durumunda topun başına gelecek futbolcu ? 3'ü de ilk 11 başlayan 3 forvetleri var. Ve bu 3 forvetin de penaltı atmışlıkları mevcut. Ama bunların hangisi takımın birinci penaltıcısı, o tam vakıf olamadığımız bir konu ? Google'a "Denizlispor penaltıcı" yazmakla da bulunmuyor bu bilgi.

Bu 3 oyuncudan Darryl Roberts geçen sezon başında, Angelov ise yine geçen sezonun 2. yarısında Denizlispor'a gelmişti. Youla ise bildiğiniz gibi bu sezon devre arasında yeşil-siyahlı formayı giydi. 3 oyuncunun da 2 seneden az bir Denizlispor mazisi olduğu için takımın son 2 senedeki penaltı istatistiklerini incelememiz yeterli olacaktır. (Maçkolik istatistikleri esas alınmıştır.)


2008/2009 sezonu

Sezon Öncesi Hazırlık
Denizlispor - Manisaspor : 2-0

66' Kratochvil (penaltı golü) (
Darryl Roberts oyunda)

Turkcell Süper Lig
Geçen sezon Ligde 2 penaltı atışı kazanmış Denizlispor. Bunların ikisini de Kratochvil kullanmış, birini gole çevirebilmiş.

6.hafta Denizlispor-Büyükşehir Belediye : 2-1
36' Kratochvil (penaltı golü)
(Darryl Roberts oyunda)

16.hafta Denizlispor-Ankaragücü : 1-1
4' Kratochvil penaltı kaçırdı
(Darryl Roberts oyundaydı. Kratochvil 7 senedir oynadığı Türkiye Liginde ilk penaltısını kaçırdı. )

Kratochvil'in olduğu yerde Roberts ve Angelov'un penaltı atmasına zaten ihtimal yoktu. Kratochvil 7 sene formasını giydiği Denizlispor'da takımın değişmez penaltıcısı hükmündeydi ve kullandığı pek çok penaltıyla biz Fantezi Futbolseverlere de çok iyi defans puanları kazandırmıştı. Türkiye'deki ikinci penaltısını da aynı sezonun devre arasında transfer olduğu Konyaspor formasıyla kaçırdı zaten. O sezon sonundaki BFFK sıralamasını alt-üst eden o penaltının bazı arkadaşlarda hala acı hatıraları bulunduğu için fazla deşmek istemiyorum. Kratochvil gittikten sonra ligde sezonun ikinci yarısında hiç penaltı atmadı Denizlispor.

Fortis Türkiye Kupası
3.Kademe C Grubu Denizlispor-Manisaspor : 2-2
33' Emin Kuşkulu (penaltı golü)
(Darryl Roberts oyunda)


2009/2010 Sezonu

Sezon Öncesi Hazırlık Maçları
Denizlispor-Pandurii : 2-2
86' Caner Celep (penaltı golü)
(Angelov ve Roberts ikisi de oyundan çıkmışlar.)

(Maçkolik, maç istatistiklerinde penaltı golünü yanlışlıkla Angelov diye yazmış ama Denizlispor resmi sitesinde haberin doğrusu yazıyor. Penaltıyı Caner Celep gole çeviriyor. Aslında Angelov 46.dakikada oyundan çıkmış durumda zaten penaltı olduğunda.)

Denizlispor-Bursaspor : 4-1
38' Caner Celep (penaltı golü) (Darryl Roberts kadroda yok, Angelov oyunda)


Turkcell Süper Lig
7.Hafta Denizlispor-Manisaspor : 1-1
82' Darryl Roberts (penaltı golü)
(Caner Celep oyunda, Angelov kadroda yok)

Ziraat Türkiye Kupası
3.Kademe C Grubu Giresunspor-Denizlispor : 0-1
55' Emil Angelov (penaltı golü)
(Darryl Roberts oyunda, Caner Celep penaltıdan sonra oyuna giriyor, Youla kadroda yok)

Çeyrek Final Manisaspor-Denizlispor : 4-1
20' Emil Angelov (penaltı golü)
(Darryl Roberts oyunda, Youla penaltıdan sonra oyuna girdi, Caner Celep kadroda yok)

Caner Celep, üç ay önce devre arasında Eskişehir'e transfer oldu. Dolayısıyla Denizlispor'da son 2 sezondur penaltı kullanmış ve şu anda da topun başına gelebilecek muhtemel penaltıcılar arasından otomatikman eliyoruz kendisini. 2 sezondur penaltı kullanmış diğer oyuncuların kariyerlerindeki penaltı istatistiklerine bakalım.

Darryl Roberts Türkiye'ye de bulunduğu 2 senedir tek bir penaltı atışı kullanmış. O da bu sene sezonun ilk devresinde Manisa'ya attığı gol. Maçkolik istatistiklerine göre Roberts Denizlispor'dan önce formasını giydiği Sparta Rotterdam'da hiç penaltı golü kaydetmemiş. Google araması sonucuna göre ise kariyerine başladığı ABD'de 2006 yılında bir penaltı golü kaydetmiş. Başka da bir sonuç vermiyor bize Google.

Angelov Denizli'ye geldiği ilk sezon hiç penaltı kullanmamıştı. Bu sezon ise Ziraat Türkiye Kupasında kullanıp gole de çevirdiği 2 penaltı var. Maçkolik Angelov'un Levski Sofya'da geçirdiği 3 sezonun sadece Avrupa Kupası istatistiklerini yayınlıyor. Bu istatistikler içerisinde Angelov'un kaydettiği bir penaltı golüne rastlamıyoruz. Angelov'un Wikipedia sayfasında Bulgaristan ligi kariyerinde gördüğümüz 66 golün ayrıntısını bilemediğimiz için muhteviyatında penaltı gollerinin olup olmadığını da öğrenemiyoruz. Muhtemelen vardır ama Google araması da sonuç vermiyor konuyla ilgili.

Gelelim Beşiktaş tribünlerinin eski sevgilisi Youla'ya. Youla bu sene ilk yarıda 2.haftada Eskişehir forması altında 1 penaltı kullanmış ve onu gole çevirmişti. 6.haftada kazanılan penaltıyı ise Rıza Hoca, Youla oyunda olmasına rağmen henüz Eskişehir formasıyla gol bulamamış Ümit Karan'a moral bulması amacıyla kullandırtmıştı. Siyahi oyuncu, 2008/2009 sezonunda 3 penaltı golü attı Eskişehirspor penaltıcısı olarak. Eskişehirspor'un geçen sene kullandığı 4 penaltının 3'ünü Youla kullandı. Ligin 4. haftasında Sivasspor'a karşı Lovrek kullanmıştı Youla oyundayken penaltıyı. Bu penaltıdan sonra ise sezonun geri kalanında Youla takımının kazandığı 3 penaltıyı da kullanan isim olmuştu.

Youla, TFF Futbolcu Bilgi Bankasındaki İstatistik sayfasına göre 2004/2005 sezonunda Gençlerbirliği- Konyaspor maçında 1 penaltı golü atmış. Türkiye kariyeri boyunca yukarıda saydığım bu 4 penaltıdan başka da kullandığı penaltı yok. Gine forması altında da penaltı kullanmadığı bilgisine Google'dan ulaşıyoruz.

Son 2 sezonda penaltı kullanan bir diğer isim olan Emin Kuşkulu zaten 1990 doğumlu genç bir oyuncu, A Takıma da ilk kez geçen sene yeni çıkmış zaten. Bu kadar genç bir oyuncuya hem de Darryl Roberts da penaltı anında oyundayken niye penaltı attırmışlar orayı çözemiyorum işte. TFF'nin futbolcu bilgi bankasına bakayım oyuncunun istatistiklerine : http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiId=869290

Federasyonun istatistiklerine göre Muhammed Emin Kuşkulu Denizlispor'un geçen sene Paf, bu sene ise A2 kadrosunda gözüküyor. İki senedir çıktığı başka bir resmi maç yok. Acaba bir yanlışlık olmasın. Maçkolik'te Denizlispor-Manisaspor maçında 33.dakikadaki penaltı golünü kaydeden Emin Kuşkulu yazıyor. Bir de bu maçın istatistiklerine TFF sitesinden bakayım diyorum : http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29&macId=77546

TFF'deki Resmi Maç Raporuna göre penaltı golünü atan Emin Aladağ. Resmi Maç Raporu olsa da emin olmak istiyorum. Youtube'da bu maçın görüntülerini bulamasam da ligtv.com.tr 'deki VideoLig sekmesi altında buluyorum. (Bu konuda bir bravo'yu hakediyor LİG TV'nin internet sitesi, 5-6 sene öncesinin bir kupa ya da lig maçının gollerini bile burada bulabilmek mümkün.) Görüntülerden de anlaşıldığı gibi maçkolik istatistiklerinde penaltı golü yanlışlıkla Emin Kuşkulu'ya yazılmış. Atışı kullanan ise videoda da uzun saçlarıyla görüldüğü üzere Emin Aladağ. Dolayısıyla Emin Aladağ'ın penaltı kariyerine bakmak icab ediyor. Ayrıntıya girdikçe boğuluyor insan ...

TFF Sitesindeki Oyuncu Bilgi Ekranından Emin Aladağ'ın pek çok penaltı golü olduğunu öğreniyoruz. (ve şaşırıyoruz ...) Kariyeri boyunca gittiği her takımda penaltı atmış. Ulaştığımız bu bilgi değerli bir bilgi zira bu oyunda çok bileninin olmadığı her bilgi fark yaratmak adına çok değerli ...

2008/2009 Denizlispor 1 penaltı golü (Fortis Türkiye)
2007/2008 Giresunspor 3 penaltı golü (Bank Asya)
2005/2006 İnegölspor 2 penaltı golü (Lig B)
2003/2004 Bursa Merinosspor 1 penaltı golü (Lig B)
2002/2003 Bursaspor 1 penaltı golü (PAF)
2001/2002 Bursaspor 1 penaltı golü (PAF)

Son iki sezonda penaltı golleri olmasa da takımın önemli oyuncularından Ahmet Cebe, Braga, Bajiç ve Berberoviç'in de TFF ve Google aramasına göre kariyerleri boyunca kullandıkları bir penaltı yok. Keza serbest vuruşları kullanan Çağlar Birinci'nin de ... Dolayısıyla tüm bu verilerin ışığında takımın penaltıcı raporunu çıkarabiliriz.

Angelov oyunda ise her türlü ilk penaltıcı oluyor bu takımda. (Gerçi Youla hiç bu denklemin parametrelerinden biri olmamış. Youla oyundayken penaltı kazanılmamış ama dağdan gelip de bağdakini kovacak hali yoktur herhalde.) Bir sonraki seçenek için Youla ile rakip olsalar da, Angelov oyunda değilken penaltı kullanmışlığı mevcut olan Darryl Roberts 'ı sayıyorum. Youla 3.penaltıcı olur. Gizli penaltıcı Emin Aladağ bir sonraki adam olacaktır. Çağlar Birinci'yi ise serbest vuruşlardaki sağlam abanmalı şutlarından ötürü abanmalı penaltıcı kontenjanına dahil ettim son adam olarak ...

Seneye inşallah fantezifutbolturkiye.com'da tüm takımlar için bu şekilde ayrıntılı bir penaltıcı raporu çıkaracağız ...


Banko : Angelov
Favori : Darryl Roberts
Plase : Youla
Sürpriz : Emin Aladağ
Bomba : Çağlar Birinci