Bilgin'in Tahmin postu ne zamandır yazmak istediğim bir konuya ilham verdi : Blog içeriklerinin ve görünümünün bir
standarda bağlanması. İçerik Konusundaki hassasiyetimizi artık bilmeyen kalmadı. Zira bu site sadece Fantezi Futbola has, konsept bir site. Futbolla alakalı pek çok site, blog mevcut ama salt Fantezi Futbol ile alakalı belki de tek site BFFK. Dolayısıyla blog postlarının konusu da sadece FF olmalı. Bunda zaten artık mutabıkız :)
İçerik Kaygısının ötesinde bir de Estetik Kaygısı var ama. Sitemizin görüntüsünün estetik açıdan göze hoş gelmesi bir kaç konuda standardizasyonla kolayca mümkün olabilecek.
Resim : Mümkünse ilk akla gelenden farklı, orjinal ve yaratıcı bir resim olması tercih sebebidir. Ama en önemlisi boyutları ve çözünürlüğü bozulmuş, kenarında-yanında yazı, reklam vb. olan bir resmin kullanılmaması.
Yazım Kuralları : Bloga gönderilen yazılarda en çok atlanan husus sanırım bu. Yazım Kuralları aslında öyle bir noktada duruyor ki içerik ve anlatılmak istenenler ne kadar dolu dolu, ilginç olursa olsun bir anda yazının bütün ciddiyetini maalesef kaçırabiliyor. Beklenen tabii ki de Lise 2 Edebiyat Dersi Kompozisyon Ödevi değil ama en azından belli başlı şeylere dikkat etmemiz gerekli. Bunlar kısaca özel isimlerin büyük harfle başlaması, bu isimlere getirilen eklerin kesme işareti ile ayrılması, ayrı yazılan -de, - ki bağlaçları, cümle başlarında büyük harf kullanılması vb.
Noktalama İşaretleri : Resmi yazışmalarda olduğu gibi nokta, virgül, noktalı virgül gibi noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakınız. Ve bizleri yazınıza duygu ve heyecan katacak ünlem, soru işareti, üç nokta gibi unsurlardan mahrum bırakmayınız.
Paragraf Boşluğu : Paragraflar arasında bir satır boşluk bırakınız. Yazıda kullanılan lisetelerde ise maddeler arasında mümkün olduğunca boşluk bırakmamaya çalışınız.
Başlık : Blogda çoğunlukla acayip bir Caps Lock hayranlığı var başlıklar için ama bizim tercihimiz bu değil. Her Kelimenin ilk harfi büyük olmak üzere küçük harfleri tercih ediniz.
Etiket : Yazınız bittikten sonra sağ kolondaki etiketler içerisinden hangisinin konu başlığına giriyorsa onu seçerek yazıyı etiketliyiniz.
Bold : Yazı içindeki başlıkları bold ile belirtiniz. Keza yazıda önemli görülen ve vurgulanmak istenen yerler de bold ile belirtilirse yazının vuruculuğu artacaktır.
Kimbilir belki
Altın Örümcek ödüllerini biz alırız bu düzenlemelerden sonra ...