Kasımpaşa-Beşiktaş maçı sırasında tribünden Sivok-İbrahim Kaş değişikliğine hiç bir anlam verememiş, böyle bir değişikliğin ancak bir sakatlanma üzerine olabileceğine tahmin yürütmüştük. Çünkü Sivok Ferrari ile birlikte Denizli'nin ilk 11 tahtasına ilk yazdığı ve asla vazgeçmediği 2 oyuncudan biriydi. O dakikaya kadar kötü bir performans da göstermediğine göre sakatlıktan başka bir açıklaması olamazdı bu değişikliğin. Fakat saha kenarına gelirken herhangi bir sekme, koşamama vb. gibi bir durum belirtisi de yoktu Sivok'ta.
Sivok'un çıkış sebebi ertesi gün BJK Sağlık Ekibi tarafından biraz da komik bir biçimde açıklandı. Sakatlık Terminolojisine de bir malzeme çıktı .
Sivok 'Ayva'yı yedi!
Beşiktaş’ta, mide spazmı nedeniyle oyundan alınan Sivok’un rahatsızlığının, “Yıkanmamış ayva”yı yemesinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Çek oyuncunun çıkışı, Kartal’ın savunmasının da çöküşüne neden oldu. Sivok’un, Kasımpaşaspor maçından birkaç gün önce yediği yıkanmamış ayvadan dolayı zehirlendiği ve kendine bir türlü gelemediği vurgulandı. Şiddetli mide ağrısı, bulantı ve baş dönmesi nedeniyle hafta içinde idmanı yarıda bırakan siyah-beyazlı oyuncuya maçtan önce serum ile birlikte ilaç verildiği öğrenildi. Çek oyuncu, ilaç tedavisinin ardından kendisini iyi hissetiğini söylemesi üzerine Teknik Direktör Mustafa Denizli tarafından son anda ilk on bire alındı. İkinci yarıda midesi ağrıyan, bulantı ve baş dönmesi geçiren Sivok, bu nedenle apar topar oyundan çıkarıldı. Siyah-beyazlı futbolcunun çıkmasıyla defans kurgusunda değişiklik yaşayan Beşiktaş, kalesinde peş peşe gollük pozisyonlar yaşadı.
Milliyet
21 Mart 2010
Spazm : İngilizcedeki Spasm kelimesinden türeyerek dilimize giren Spazm, bir kas ya da kas grubunda istem dışı ve ani olarak gelişen geçici kasılma olarak adlandırılır.
Mide Spazmı : Mide çeperini oluşturan yalız kasların acı veren kramp çeşidi yani midenin kasılmasıdır. Spazma uğrayan bölge her hastada aynı büyüklükte değildir. Acı en çok epigastriyum denilen kesimde yani kaburgaların altı ile göbek arasında kalan kesimde duyulur. Böyle bir hastalık sinirsel refleks yoluyla midenin hareket, kasılma-gevşeme yeteneği üzerinde bir dürtü meydana getirir.