Recent Posts

14 Nisan 2010 Çarşamba

Maçı Kazandıran Gol

1999 Bayern-Manchester CL Finali


NTV Fantezi Futbolda ilginç bir kural var. Maçı Kazandıran Gol isminde bir istatistik tutuluyor ve bu golü kaydeden oyuncunun hanesine ekstradan (+2) puan ekleniyor. Gerçi sitede bu özellikteki golün tanımı yapılmamış ama uygulamalardan kuralın ne olduğu konusunda çıkarım yapmak mümkün. Düz mantıkla tek farkla biten maçlarda beraberliği bozup galibiyeti getiren gole Maçı Kazandıran Gol denmesi gerekli. Hagi'nin olduğu dönemde sadece onun golleriyle kazanılan puanların listesini çıkarırdı spor medyamız. (O zamanlar böyle faydalı istatistiklere de imza atabiliyorlarmış demek ki, hayret) Hagi takımının 3-0 önde olduğu maçta 4.golü atmaktan ziyade berabere giden maçların tek golünü kaydedip maçı kazandırırdı.

NTV Fantezi Futbol da bu tarz golleri Maçı Kazandıran Gol'e dahil ediyor. 2-0 veya 3-0 biten maçtaki hiç bir gole bu payeyi vermiyor. Ama tek farklı galibiyetlerde galibiyeti getiren gole Maç Kazandıran Gol diyor. Bu haftadan örnek verirsek Denizlispor'un 1-0 kazandığı maçta golü atan Angelov'a gol puanının haricinde ekstradan (+2) Maç Kazandıran Gol puanı veriyor. (Ama buna ek olarak bana pek de mantıklı gelmeyen bir uygulama daha yapıyor. Örneğin maç 2-0 iken rakip 1 gol bulursa, önceden atılmış olan 2. gol de birden Maç Kazandıran Gol statüsüne yükseliyor. Bu haftaki Kasımpaşa-Ankaragücü maçında skor 2-0 olduktan sonra Ankaragücü 1 gol atsaydı ve maç bu skorla bitseydi Şahin'in golü Maç Kazandıran Gol olacak ve (+2) puan daha oyuncunun hanesine yazılacaktı.)

Fantezi Futbol Anılar postuna bol malzeme verecek zevkli bir kural olurdu bu uygulama Lig Tv'de de uygulansa. Şöyle bir hayal edelim; bu hafta Sivasspor'un Mehmet Yıldız'ın ayağından skoru 2-2'ye taşıyan golü gelmese Makukula (+2) maç kazandıran gol puanını kazanacak ve haftayı 6 yerine 8 puanla bitirecekti. Düşünsenize sizin kadronuzda Mehmet Yıldız var ve genel sıralamada çekiştiğiniz rakibinizin kadrosunda Makukula var. Hem siz puan kazanıyorsunuz, hem de rakibinizden puan eksiltiyorsunuz ...

Hatta kendi kalesine atılan gollere de aynı mantıkla Maçı Kaybettiren Gol kuralı uygulanabilir. Örneğin bu sene atılan kendi kalesine goller içerisinde Baki ve Makukula'nın attıkları, maçın 1 farkla kaybedilmesine yol açmış. Bu gollere (-2) puan Maçı Kaybettiren Gol cezası verilebilir. Oyuncu hem kendi kalesine gol atmanın cezası olan (-2) 'yi hem de Maçı Kaybettiren Gol cezası olan (-2)'yi dolayısıyla toplam (-4) puanı ceza olarak yer. Oyunda güzel bir varyasyon olabilir bu şekilde ...

Sezon başından beri tüm Maç Kazandıran Golleri çıkardım. Dökümünü aşağıda listeliyorum :


Hafta Hafta Maç Kazandıran Goller (edited : 30.hafta)
1.Hafta : Ceyhun Gülselam, Murat Tosun, Nonda, Sercan
2.Hafta : Tazemeta, Mehmet Yılmaz
3.Hafta : Ömer Erdoğan, Isaac
4.Hafta : Youla, Semih Şentürk
5.Hafta : Alex, Necati, Beto
6.Hafta : Makukula, Kahe, Wederson, Lucko Vucko
7.Hafta : Semih Şentürk, Vinicius,
8.Hafta : Tabata, Makukula
9.Hafta : Zapotocny, Metin Depe, Cesar Souza, Bobo, Milan Baros
10.Hafta : Ceyhun Gülselam, Ekrem Dağ, Tazemeta, Necati
11.Hafta : İsmail Köybaşı, Olcan , Herve Tum
12.Hafta : Mustafa Pekdemek, Herve Tum, Arda Turan
13.Hafta : Kirita
14.Hafta : Volkan Şen, Gökhan Emreciksin, Bobo, Baki Mercimek, Serkan Balcı
15.Hafta : Adem Sarı
16.Hafta : Sedat Bayrak, Gabriç, Cangele, Guiza, Kewell,
17.Hafta : Zapotocny, Baki Mercimek (kk), Guiza, Makukula (kk), Cesar Souza
18.Hafta : Adem Sarı, Mustafa Sarp
19.Hafta : Bobo, Engin Baytar, Makukula, Jo
20.Hafta : Ümit Karan
21.Hafta : Angelov, Adem Sarı
22.Hafta : Cihan Yılmaz, Ozan İpek
23.Hafta : İskender Alın , Ergin Keleş, Vassell, Ekrem Dağ
24.Hafta : Tevfik Köse, Andre Santos, Koray Aslan
25.Hafta : Herve Tum, Mehmet Yılmaz, Holosko
26.Hafta : Erhan Şentürk, Mehmet Güven, Guiza, Colman, Sercan
27.Hafta : Mustafa Pekdemek, Holosko, Selçuk Şahin, Makukula, Hasan Ali Durtuluk
28.Hafta : Ömer Erdoğan
29.Hafta : Angelov

30.Hafta : Milan Baros, Djeheoua, Alex

Sezon başından beri en çok Maç Kazandıran Gole imza atmış olan oyuncu Makukula. 4 tane bu apoletli golü bulunuyor. Bir tane de kendi kalesine attığı Maç Kazandıran Gol var ama Rakibe Maç Kazandıran Gol bu. Yani Makukula NTV'nin bu kuralına göre sezon boyunca toplam (+8) ekstradan puan kazanmış. Makukula'nın peşinden ise 3'er tane Maç Kazandıran Gol kaydetmiş oyuncular geliyor. İlginç bir isim var ki anmadan geçemeyeceğim. Genelde maçın sonlarında oyuna dahil olan Adem Sarı sezon boyunca 5 gol atmış ve bu 5 golün 3'ü Maç Kazandıran Gol olmuş.

(Edited Sezon Sonu)
31.Hafta : Mehmet Nas, Bekir İrtegün, İskender Alın, Ümit Karan
32.Hafta : Vittek, Milan Baros, Necati
33.Hafta : Veysel Cihan, İsa Kaykun, Murat Tosun
34.Hafta : Harbuzi, İbrahim Toraman (kk)

En Çok Maç Kazandıran Gol Kaydetmiş Oyuncular
1. Makulula : 4 gol
2. Bobo :
3 gol
3. Adem Sarı : 3 gol
4. Guiza : 3 gol
5. Herve Tum : 3 gol

6. Milan Baros : 3 gol

1 yorum:

Tunç Bozacılar dedi ki...

Sana bir teklifimiz var koçero .... :)