Recent Posts

28 Ekim 2009 Çarşamba

Tunç Bozacılar (t2) Röportajı !


Türkiye 117.si Haftanın 23.sü

İsim : Tunç Bozacılar
Takım ismi : Ters Manyel
Yaş : 29
Hedef : Her zaman her yerde birincilik
Röportaj : Eray Tayyar

Eray Tayyar : Devrik naber gülüm ?

Tunç Bozacılar : Ehehe , iyi be abi senden ...

Eray Tayyar : Bodoslama başlayalım uyar mı ?

Tunç bozacılar : Tamamdır abi .

Eray Tayyar : Fantezi Futbola nasıl başladınız ?

Tunç Bozacılar : Fantezi Futbola Engin Gürses sayesinde başladım . Yani bu zevkli zehiri koçero verdi . Sene 2005 , aylardan Mayıs . Yeni yeni samimi olmaktayız bu adamla o zamanlar . Ataköy Nöbetçi'de tavla kapışmaları , Çiroz'da halı saha mücadeleleri , ortak sevda Beşiktaş - Kapalı muhabbetleri derken arkadaşlığımızda başka bir boyuta geçtik . Ntv sitesinde Fantezi Futbola kayıt olup yarışmaya başladık . Kaçmadan önce askere ilk seneden verdim ayarı , sonra üçüncü sene aldım ayarı . Geçen sene ise noktayı koydum . Ne ayar kaldı ne ceyar ! Nereden nereye ... İlk zamanlarda sadece öyle bakıp geçerdik fantezi futbola , hatta unuttuğumuz zamanlar bile olurdu . Nerden bilebilirdik bu denli profosyenelleşeceğimizi . Şimdi uzaktan bakınca diyorum ki (biraz da abartarak) ; Türkiye'de bu oyunun kitabını yazacak 5 kişi varsa biri kesinlikle benim (Diğeri de Koçero ; ki böyle bir fantezimiz de mevcut planlarmızdandır) .

Eray Tayyar : Geçen sezon Türkiye birinciliği nasıl gelişti ve bu sene neden devrikleştin ?

Tunç Bozacılar : Hayatta asla hırslı olmadım , olamadım . Yani bir önceki senenin intikamı değildir bu başarı . Sadece denk geldi . Ben takım yapıyordum , herkes gibi
haftasonunu bekliyordum , benim adamlarım iş yapıyordu . Bu kadar basit aslında . Sadece haftada 1 günümü ayırayım dedim bu olaya bakalım ne olacak ? Baktım ilk haftadan lider oldum , sonra dördüncü hafta Mehmet Çakır denilen bir adama güvendim , sağolsun yüzümü kara çıkarmadı Türkiye 15.si oldum . Arkası da geldi . İnsan cidden gaza geliyor başarılı olunca söyleyeyim . Tabi bunda siteyle daha çok uğraşmak zorunda kalmak , blogspota ve internete önem vermek ve de Paşa'nın askere gitmesiyle de alakası var . 155 bin kişiyi geçtim ama Paşa'yı geçmek daha çok zevk verdi bundan eminim :)

Devriklik meselesine gelirsek ; bu sezon liglerin başlamasından önce başıma gelen malum olay üzerine sıkıntılı bir süreç geçirdim . Hissettirmesem de çevreye oyuna gereken önemi veremedim . Sanırım bundan olacak . Ha yanlış anlaşılmasın önem versem de sonuç bundan çok farklı olmazdı . Artık hiç bir şey eskisi gibi değil bana göre . Tecrübe çok önemli bir kavram , herkesin bilgisi neredeyse eşit bu oyunda . Sadece hafta içi emek verenler , ilgilenip araştıranlar bir adım öne çıkıyorlar ve fark yaratıyorlar . Yoksa şans kavramı çoğu şeyi belirliyor . Devrilmedim henüz ama bu sene çok sendeledim kabul edelim ...

Eray Tayyar : Ama sen geveze çıktın yahu bu ne lem ! Peki şuna cevap ver ama kısa olsun ligdeki maç sayısının azalması Fantezi Futbolu etkiledi mi ?

Tunç Bozacılar : Yukarıda bahsettiğim olay işte bu . Fark yaratmak sadece bu işe emek verenlere mahsus birşey . Birisi oturur tek tek cezalıları yazar , sakatları araştırır , antreman notlarına bakar , geçen hafta maçta ne olmuş izler , pozisyona girenleri takip eder ve kimin kazanacağını tahmin eder . Kadrosu bu süreçle şekillenir . Diğeri de sadece kadrosunu girer ve kaydete basar . Aradaki fark puan olarak zaten yansır . Ancak maç sayısının azalması demek oyuncu sayısının azalması demek . 30 futbolcu üzerinde dönüp duruyoruz , sen bunu 20 'ye düşürdüğü an olay sıradanlaşır , şansa bağlı kalır ve fark yaratma kavramı ortadan kalkar . Önümüzdeki sene bu dediğim daha iyi anlaşılacaktır .

Eray Tayyar : Yok sen laftan anlamıyorsun devrik ateşböceği gevezesi seni . Geçen sezon süpriz kaptan tercihlerinle birinciliğini perçinledin , bu sene ne değişti ? (son hafta hariç)

Tunç Bozacılar : Geçen sezon fırsatım ve cesaretim vardı tahmin edilmeyeni tercih etmeye . İlk haftadan liderliği kapmıştım çünkü . Bir de neye el atsam yürü ya kulum dedi sağolsun yukarıdaki . Öte yandan şans da büyük faktör . Bu sene ise hem 28 kişi olmamız hem de kötü başlangıç yapmam dolayısıyla biraz zor geldi süpriz kaptan tercih etmek yani açıkçası yemedi . Gerçi huylu huyundan vazgeçmez , iyimserliğim benliğime tekrar yerleşsin göreceksiniz Cuma günleri kadro postunda yanında üç kelimelik açıklaması ile yıldız etiketli ilginç kaptanımı .

Eray Tayyar : ''Fantezi Futbol adamı mutsuz eder'' teorisi gerçekmidir?

Tunç Bozacılar : O , Emre Ocakoğlu'nun bir lafıdır . Kendisi kadere mahkum kişiliği sayesinde her türlü kavramı mutsuzlukla pekiştirir . Utanmasa nefes almak insanı mutsuz eder diyecektir . Ben bu sene ilk kez dillendirdim bu cümleyi fakat nankörlük etmişim gibime geldi . Kaptanım gözümün önünde 1 gol 2 asist yapar da nasıl mutsuz olurum ? Ben çok mutlu bir insanım ve bunda fantezi futbolun payı da oldukça çok .

Eray Tayyar : BFFK'da rakipleriniz hakkında görüşleriniz ve kendinize gerçekten rakip olarak gördüğünüz tırstığınız isimler kimlerdir ? (nasıl resmi konuşmalar falan sizli bizli)

Tunç Bozacılar : Şu andaki sıralamada yer alan ilk 5 yarışmacıyı öncelikle canı gönülden kutluyorum . İyi iş çıkardılar . Ancak belirtmek isterim ki önemli olan yukarıya çıkmak değil orada kalmaktır . Kalırlarsa eyvallah en çok ben alkışlarım . Bu yüzden biraz beklememiz gerek kanaatindeyim . Benim bu oyunda ezeli rakibim ve ebedi dostum Engin Gürses'tir . Onunla başladık çünkü bu oyuna . Kendim gibi görürüm onu , emek verdiğini , uğraştığını hissederim kadrosunu görünce . Herşeyden önemlisi site ile meşgul olan , yazı yazan , muhabbetini eden , ortak sevdamızı ayakta tutmak için çaba sarfeden herkese gönlümün kapıları sonuna kadar açıktır . Rakipten ziyade burası bir dost meclisidir . Telefonda , bilgisayarda ve her türlü ortamda kısaca gerçek hayatta devam eder ilişkilerimiz . Fantezi Futbol da bir nevi bahanedir . Önemli olan muhabbettir gerisi de hikayedir . Bunlarla birlikte Gökhan Tavukçu ve Seçkin Köksal'ın kadroları beni daima ihya eder . Fantezi kavramları , fark yaratma sevdaları ve bu oyuna bugüne kadar verdikleri önem ile çok hoşnut olduğumu belirtmeliyim . Ayrıca bu sene oldukça tecrübelenen Barış Akdemir ile sabahlara kadar kadro yapma sürecini konuşabilirim , Eray Tayyar ile tüm bir gece kaptan tercihleri konusunda tartışabilirim , gülebilirim , geyik yapabilirim . Çok keyifli bir durum bu bence . Son olarak bu sene süpriz çıkışıyla bizleri oldukça şaşırtan Barış Tanrıkulu konusunda ise sezon başından beri bazı çekincelerim var . Ya güvenimizi kazanıp bundan sonraki yıllarda da aramızda olacak ya da bir sezonda geldi geçti peh peh peh dedirtecek . Çok merak ediyorum sezon sonu sıralamadaki yerini . Şu ana kadarlık bölümün tartışmasız en iyisi kendisi .

Eray Tayyar : Kadro yaparken belli başlı kurallarınız nelerdir ?(Renk uyumu dışında . Bu renk uyumunu da anlamam sonuçta öyle ya da böyle ne farkedecek be adam ? Geçenlerde full kırmızı siyahtı benim takım)

Tunç Bozacılar : Her hafta bir tane genellikle tercih edilmeyen adam alırım . O adam genellikle sezon başında gözüme kestirdiğim ve bir maç patlayacak öngörümle sabitlediğim biri olur . Kaptanım genellikle orta sahadandır . Kendi sahasında oynayan takımların oyuncularından seçmeye gayret ederim . Gol yemeyen defans değil gol atanları takıma koyarım . Gol yiyeceklerini bile bile geçen sene Ivankov , Ivan De Souza , Turgay ve Krotochvil en çok tercih ettiğim oyunculardı . Defans sonrası ise bellidir ; penaltı atan , frikik , korner , sebest atış kullanan herkese bir forma veririm . Takımda en çok gol atan , o takımın herşeyi olan 14 adam benim kadromda yer alır . Renk uyumu arızalığını ise hiç açmamak gerek ; sadece renk dengesi yüzünden Beşiktaş'tan oyuncu bile almadığım olmuştur . Bir de herkesi aynı mevkisinde oynatma sorunum var ki (İsmail Köybaşı sol bekte , Tabata ortada , Kewell kanatta olmak zorundadır gibi) muhabbet çok uzar , aman ha !

Eray Tayyar : Ters Manyel yapar mısınız gerçekten ? (Mehmet Topuz olayı geçen sezonun son haftası unutmadım halen)

Tunç Bozacılar : Ters Manyel hayatımın vazgeçilmez bir parçası . Yapmasam olmaz . Benim adım Ters Manyel . Yalnız Mehmet Topuz olayının öncesi var . İlk sene Ntv'de oynarken garip bir tesadüf olacak ki yine bir Mehmet Topuz vakası yaşandı . O günden beri asla kimseden sakat , cezalı ya da oynamayan oyuncuyu saklamadım . Çünkü gereksiz bir polemik oldu ve yanlış anlaşıldım . Neyse yanlış anlaşılma mevzusu ile fark yaratma arzusu arasını artık kalın çizgilerle ayırabiliyorum . Bence kimse başkasının Ters Manyeline fırsat vermeden takip mesafesini kısa tutmalı yoksa bu tür kötü sonuçlar ile karşılaşabilir .

Eray Tayyar : Sülün Osman kimdir akrabalık dereceniz nedir ?

Tunç Bozacılar : Sülün Mülün bilmem ama Serdar Abi'ye 3-4 hafta içinde bir süprizm var . Beklesin biraz daha ...

Eray Tayyar : Kalende Kayserili Souleymanu var ve bir abin seni arayıp müjde veriyor . Diyorki ''Kardeşim Ankaragücü penaltı kaçırdı sende Souleymanu vardı , yırttın'' Senin cevabın ne olurdu? (dıbık)

Tunç Bozacılar : Souleymanu penaltıyı kurtarmamış mıııı ? Tüh yaaaaaaaaaaaaaaaa ! :)

Eray Tayyar : Kendi takımına güvenmeyip karşı takımdan adam aldınmı aldıysan hiç utanmadınmı ?

Tunç Bozacılar : Asla . Beşiktaş'a karşı Real Madrid'ten Ronaldo'yu bile almam . Hatta geçen sene şampiyonluk yolunda iş ciddileştiği zaman (son 5-6 hafta) herkes Sivas'tan bir sürü adam alırken benim elim gitmedi , gönlüm razı olmadı , puan kaybetmeyi göze alarak Sivas'tan kimseyi almadım . Allahtan Sivas o haftalarda devamlı yenildi de şansım yaver gitti . Hatta şampiyonlukta kendi payıma düşeni yaptığıma bile inandığım olmuştu .

Eray Tayyar : Evet yaaaa . Siz Sivas'ın elinden almıştınız değil mi bu şampiyonluğu ? Neyse bu sorular sıktıysa kks sınav sorularına geçelimmi?

Tunç Bozacılar : Güzel sorular , ihtiyacım varmış konuşmaya :)

Eray Tayyar : (Tam da beni buldu konuşacak bu saatte hey Allahım) BFFK'da en çok yarışmacı tanıyan insanlardan biri olarak kimlerle maç seyretmekten en fazla zevk alırsın ?

Tunç Bozacılar : Engin Gürses , Gökhan Tavukçu ve Eray Tayyar en çok maç seyrettiğim kişiler . Ayrıca da en çok zevk aldıklarım bu kişiler . Futboldan ciden anlayan adamla maç muhabbeti çok önemli be abi ...

Eray Tayyar : (Üst satırda gönül aldın devrik teşekkürler) Süpriz tercihlerini neye göre belirlersin?

Tunç Bozacılar : Hissetmek çok önemli . İçine doğar , rüyanda görürsün , bir hafta önceden hafızana kazırsın . Hepsi birleşir mause o adamı gider bulur .

Eray Tayyar : Daha günlerden cumaysa , seçtiğin kaptanın maçta kart görürse , üstüne bir de penaltı kaçırırsa ve bu da yetmezmiş gibi hiçbir istatistik yapmayarak 2 puandan 4 puan alırsan eğer ; yanındakilere zararın dokunur mu ?

Tunç Bozacılar : Dokunur , maalesef dokundu . Kız arkadaşımın sırtına öyle bir vurdum ki , maçın kalan son 35 dakikası kızcağıza dil döktüm affetsin babında . Başrollerde Colman vardı , penaltının başında o vardı , puana çok ihtiyacım vardı ve en yakınımda sevdiceğim vardı . Ama o da ''Penaltı işte kaçacak değil ya'' diyerek dillendirme kavramının canına okumasaydı !

Eray Tayyar : Çay koydum kaç şeker atıyoruz ?

Tunç Bozacılar : Sadece 2 , t2 :)

Eray Tayyar : Prison Break cdlerim nerede lem ?

Tunç Bozacılar : Çok yakında sinemalarda ...

Eray Tayyar : Dıbık

Tunç Bozacılar : Efendim abi

Eray Tayyar : Yok birşey , sona geldik selametle . El sallama sen de sakın.

Tunç Bozacılar : Yok abi :) saygılar ...