Recent Posts

27 Şubat 2010 Cumartesi

Ne Kadar Çok Korner, O Kadar Çok Asist miiiii acabaaaa ???


Beşiktaş - Galatasaray maçını Lig TV'den izleyenler spikerin maç sırasında sürekli korner istatistiklerinden bahsettiğini hatırlayacaklardır. Bu istatistikler ertesi gün de spor basınımızda kendine yer buldu.

Süper Lig'de geride kalan haftalarda en çok korner kullanan iki takımın karşılaşmasında Beşiktaş ilk yarıda 9 kez korner kullandı. Castrol Analizlerine göre Beşiktaş toplamda 12 korner atarken Galatasaray ilk yarıda 6 kez, 2.yarıda 1 korner kullandı. Beşiktaş 134 korner atarak bu alanda da ligin ilk sırasında yer alıyor. Galatasaray ise 128 korner ile en fazla korner atan 2.takım konumunda bulunuyor.

SABAH-SPOR

Beşiktaş - Galatasaray maçında toplam 17 korner kullanıldı ama kornerden gol gelmedi. Ankaragücü-Antalya maçında kaç korner kullanıldığı istatistiğine ulaşmamız pek mümkün değil ama maçta kornerden gelen tam 3 gol var. (2 Tita asisti, 1 Sapara asisti) Bu arada bu hafta 2 tane daha korner golü var. Biri Koffi (Denizlispor) 'nin golünde Güray'ın korner asisti. Diğeri ise direk korner asisti değil ama kornerden gelen bir gol olarak değerlendirebilir. Fenerbahçe'nin ikinci golünde Alex'in korneri, Wederson'un vuruşu ve Andre Santos'un topuğu kronolojik sıralaması var. 4 Resmi Lig Tv asisti var yani bu hafta. 5.Haftayla beraber en yüksek korner asistinin gerçekleştiği hafta.

Yukarıdaki haberden de gördüğümüz gibi Beşiktaş şu ana kadar ligin en çok korner kullanan takımı. Mantık olarak ne kadar çok korner kullanırsanız kornerden o kadar çok gol bulma şansınız artar değil mi ? Şimdi hafta hafta tuttuğumuz Korner Asistleri istatistiğinden faydalanarak takımların direk korner ortalarından kaç gol kaydettiklerini inceleyelim. (Asist kriterleri Lig tv'de verilen asistlere göre yapılmıştır.)


En Çok Kornerden Asist Yapan Takımlar
Galatasaray : 4 Asist
Antalyaspor : 4 Asist
Gaziantepspor : 3 Asist
Kayserispor : 3 Asist
Gençlerbirliği : 3 Asist
Trabzonspor : 2 Asist
Bursaspor : 2 Asist
Manisaspor : 2 Asist
Denizlispor : 1 Asist
Sivasspor : 1 Asist
Fenerbahçe : 1 Asist
İBB : 1 Asist
Eskişehirspor : 1 Asist
Ankaragücü : 1 Asist
Diyarbakırspor : -
Kasımpaşa : -
Beşiktaş : -

134 kornerle en çok korner kullanan Beşiktaş şimdiye kadar kornerden 1 gol bile bulamamış. Demek ki çok korner kullanmanın çok korner golü bulmakla bağlantısı yok ; Demeden önce Galatasaray'ın bu alandaki istatistiğine bakalım. 128 kornerle bu alanda ikinci sırada olan Galatasaray en çok korner golü bulan takımlar arasında 4 korner asisti ile ilk sırada. Düz mantık burada işlemiş. (Pek çok FF oyununda asist sayılan kendi kalesine gol kriterini de dahil edersek Galatasaray'ın asist sayısı 1 artıyor. İlk yarıdaki Kayserispor maçında Arda'nın kullandığı korneri Makukula kendi kalesine kafayla gol yapmıştı.)

Şimdi de bu alandaki takım bazlı değil de oyuncu bazlı istatistiklere geçelim. Milliyet Spor Servisi istatistiklerine göre Ligimizin en çok korner kullanan oyuncusu 86 kornerle Alex. Peki Alex'in kaç korner asisti var dersiniz ? Aynı Beşiktaş gibi 0 (sıfır).

Kıssadan hisse; demek ki istatistikler bazen çok şey anlatıyor, bazen ise hiç bir şey anlatmıyor ...

En Çok Korner Asisti Yapan Oyuncular
4 Asist :
Tita (Antalyaspor)

3 Asist :
Arda Turan (Galatasaray)
Cangale (Kayserispor)

2 Asist :
Colman (Trabzonspor)
Ali Tandoğan (Bursaspor)
Mehmet Nas (Manisaspor)
Harbuzi (Gençlerbirliği)

1 Asist :
Kewell (Galatasaray)
Ali Güzeldal (İBB)
Erman Kılıç (Sivasspor)
Cem Can (Gençlerbirliği)
Wederson (Fenerbahçe)
Kerım Zengin (Gaziantepspor)
Erman Özgür (Gaziantepspor)
Burak Yılmaz (Eskişehirspor)
Olcan (Gaziantepspor)
Sapara (Ankaragücü)
Güray (Denizlispor)

Özür Mektubu

Saygideger BFFK üyeleri dün yapmis oldugum kadroyu 18.04 de fantazi futbola sunmama ragmen 4 dakikalik gecikmeden dolayi kadrom kabul edilmedi. Sizden ricam kadromun kabul edilmemesinden sonra hemen posta yazdigim kadromun kabul edilmesidir. Çünkü;

1- Kadromu yapmak icin tv den mac saatine bakmistim. Saat 20.00 yazdigi icin Trabzon maci kadromu yazmaya vaktim var diye diger postlarida inceledim. Hatta Türkiye saati 18.46 da kadrozedelerle ilgili posta yazida yolladim. Yani internete gec degil daha öncede girmistim ispati orada var okuyabilirsiniz.

2- Gecen hafta malumunuz ve cogunuzun gördügü uzere ben Istanbuldaydim. Oradaki mac saatleri ve Türkiye saati ile buradaki saat farkini unutunca bu yuzden de kadromu gec yazdim.

3- Kadrom kabul olunmadigini gördukten hemen sonra posta kadromu yazdim yani hatayi gorur gormez. Trabzon macindan sonra yazsam yine haklisiniz cok gec haber verdim derim. Ama cok kisa zaman sonra hemen kadromu ilettim hatta Engin i de telefonla aradim böyle söyle oldu diye

4- Sonucta lig tv fantazi futbolda fazla sansim yok yani oraya giden eski kadromun benim icin önemi yok ama BFFK ligimiz icin kadromun önemi cok fazla

5- Daha önce de böyleydi ilk defa saat farki yok derseniz size sunu diyebilirim ben genelde persembe aksami kadromu kurarim. Peki bu sefer niye kurmadim cünkü bu hafta gece vardiyasinda calistigimdan dolayi persembe gecesi kadromu kuramadim.

Benim nedenlerim bu kararinizi bekliyorum ona göre de eger kadromu kabul ederseniz Bursa maci ile beraber heyecan yapmaya basliyacagim.
Karar sizin ...