Recent Posts

3 Kasım 2009 Salı

Barış Akdemir Röportajı


İsim : Barış Akdemir
Yaş :
28 civarları
Takım Adı: Fenerbahçemspor
Hedef :
BFFK 1.liği Türkiye ilk 5'i
Röportaj : Eray Tayyar

Günlerden Cuma Barış'ın benim ofisime gelme günü...Kapıdan barış girer ''Lay lay layyy Fenerbahçeeeee... Eray Reis (Bana röportajdanda anlaşılacağı üzere Reis der)Metrobüste gelirken beste yaptım bak dinle abi...''der ve tezahüratı okur.Ondan sıkılır başlar ''Tribünlerde hep dilleeerdeee bu sevdaaa bitmez gönüllerdeee''Abi takımı yaptınmı,defansında kim var,bak ben bunları aldım,haftanın bombası şu vs.vs.

Len oğlum faturayı ver de mallarınızın çıkışını yapalım dıbık...

Bu şartlarda yapılan röportajdır okuyacağınız...

E-Fantezi futbol virüsü nasıl bulaştı ?

Şimdi bu gerçekten bir virüs nasıl bulaştığına gelince zaten vardı bu virüs bende.Daha önce tek başımada oynuyordum ama bu kadar takip falan etmiyordum. ama geçen senenin 2. haftası abi senin yanında virüs bana bulaştı.Hatta kazım kazımı al demiştim sana gol de attı o hafta.. Kısacası tatlı bir virüs bu..zararsız..Herkese öneririm..

E-Bu virüs için kullandığınız antibiotikler nelerdir?

Bunun bir antibiyotiği yok bence içine giren çıkamaz diyorumm..Bağımlılık yapar.. 18 yaşından ufaklar için zararlıdır..:))

E-Takım yapma kriterleriniz?

Öyle farklı kriterlerim yok..Sadece her hafta fikstüre bakar kazanabilcek ve gol yemeyecek takımı bulup daha doğrusu gol atabilcek defans oyuncusu ararım. ama zor oluyor onu bulmak :)) ve takımları kafamda kurarak istatistik yapabilcek oyuncuları çıkarırım bunların arasından kafama uyan 14 kişiyi seçerim.biraz hislerimi oyuna katarım ama bir tutam da olsa..

E-Hangi gün kadronuzun iskeletini kurarsınız?

Valla çalışan insanlarız. ama çarşamba akşamları genelde yapmaya çalışıyorum. bazen geç bazen erken yaptığımız haftalarda oluyor tabi.

E-Kendine rakip olarak gördüğünüz isimleri alalım?
Kendime rakip olarak gördüğüm çok kişi var aslında ama bu oyun biraz şans biraz da takip işi başka bişey değil bence..Rakip olarak..Apoletli arkadaşım tunç en büyük rakip diğer kişilerde rakibim tabiki Barış Tan.-Serdar Abi-Erdem-Seçkin Köksal( Tercihlerini seviyorum )-Engin-Eray abi( Röportajı yaptı rakip saymazsak ayıp olur. )

(Hadi len ordan TEK RAKİBİM THY..:) )

E-(Yüzyüze gelelim ben sana ayıp nasıl olur göstericem) Takım kurarken olmazsa olmaz kurallarınız varmı ?
Öyle olmazsa olmazlarım yok ..sadece orta sahaya genel de aynı takımdan 2 oyuncu almamaya gayret ediyorum ama bu sene 1-2 kere başaramadım bunu..bide kaleciye çok para verilmesini sevmiyorumm..

E-Çoğu kişinin şifresini biliyorsunuz... sizde kaç kişinin şifresi var ?Bu kadrolardan feyz alıyormusunuz ?(bu soru Serdar Odabaş'tan)

Evet bffk nın 4 de 1 nin şifresini bilorumm sayılır.. 6 kişinin şifresi var çok mu önemli bu..ayrıca..sunuda tüm dürüstlüğümle sölüyorum kimsenin takımına takımımı kurmadan bakmıyorum.. bir tek eray abinin bakıyorumm. Onunda sebebi var defans oyuncularına güveniyorum onun ve ondan 1 defans oyuncusu seçiyorum takımıma uyuşmuşsa eğer hiç feyz alamıyorum..( üzülüyorum ) Diğer kişilerin takımına özelliklede Sn.Serdar Odabaşın takımına kadro kurma bitmeden genellikle bakmıyorum.Sitemize Kadro yazma saati geldiğinde öğreniyorum kadrosunu..Genelde Cuma günleri yanyana oluyoruz Serdar bey ile ve kadrolarımızı sölüyor zaten birbirimize..
Ayrıca bu oyunun bir rekabet olduğu unutulmamalı bence..

E-BFFK daki yıl sonu hedefiniz neresidir ?

Tabiki Hedefsiz yaşanmaz tabiki ŞAMPİYONLUK ( MAYIS AYINDA O KUPA BENİM MÜZEMDE OLCAK :)) )
Ayrınca Mayınca Kuruluş'tada ilk 5 te Yer almak ...

E-Sakat cezalı futbolcuları hangi sitelerden yada gazetelerden takip ediyorsunuz?

S
itelerden En çok sporx ten yararlanıyorum..Cezalı Oyuncuları bulmak biraz zor oluyor.Ama Salı günleri çıkan Fotomaç ve Fanatik gazetelerinden bunları bakabiliyorum. Sadece..

E-Mesela herkesin aldığı bir futbolcunun son anda oynamayacağını öğrendiniz ve bu futbolcu 4-5 kişinin kaptanı.Siz bu arkadaşları uyarırmısınız? yoksa ''banane takip etselerdi'' diye düşünürmüsünüz?

Valla elimden geldiğince uyarmaya çalışırım..Düşmez kalkmaz bir dünyadan bizde aynı duruma düşebiliriz dimi .. Röportajı yapan kişiyi çok uyarmışlığım vardır dimi Eray Reis :))

E-Tuttuğunuz takımın rakibinden oyuncu alırmısınız alırsanız utanmazmısınız?
Hiç almadım şu zamana kadar almamda..alırsam yüzüme tükürün :))

E-Maç seyrederken olmazsa olmaz kriterleriniz nedir?

V
alla Totemlerim vardır benim çok maç seyrederken ( bunlar bende gizli ) olmazsa olmazım öle yok futbol bir aşktır sadece futbolcunun maç içinde eleştrilmesine sevmem.. .. olmazsa olmaz sarı laci renkler benim için..

E-Bu sezonun geçen sezondan farkı nedir yada farkı varmı?

Bu sezon benim için geçen sezona göre çok farklı öncelikle 1 hafta geriden başlamadım. Ve şuan benim için iyi gidiyor. kem gözlerden kaçınalım.Nazar değmesin..Ama bana göre geçen seneye göre fark yaratmak zorlaştı.Çakal çok ligimizde. geçen sene gibi Tunç kardeşimizin yakaladığı Mehmet Çakır gibi bir farklı kaptan yakalamak zor.Bide bu sene bana göre Turkcell Süper ligimizde istatistik oranları azaldığı için fantezi futbolda bundan büyük zarar görüyor..

E-Fantezi futbolda yaşadığınız en büyük şanslı ve şanssız olay neydi ?

Bu sene yaşadım en şanslı olayımı Sevgili Ali Tarık Uçur Sayesinde 2 hafta önceydi heralde Kaptanım Harbuzi idi Telefonda takımı yaparken kanka Kaptanın Tabata olsun dedi Ve onu yapıyorum dedi. 11x2 = 22 puan almamı sağladı. Bu benim en sanslı olayımdı..
Şanssız olayım fazla olmadı. Ama geçen sene eray abi ile 2 mizin TOMAS SİVOK olayı olabilir..Gerçi eray reis te kaptandı . Benide yaktı..ama neyse.. :))

E-Fenerbahçeli olma sebebiniz nedir...Babadan mı ?

Babadan olcak tabi ilk gittiğim maçta 5-1 gibi farklı bir skorla sakaryaspor'a yenilmiş bir takımı tutuyorum..
Boşuna dilimizde tüy bitmiyor dimi.. Eray Reis
EVLADIMA MİRAS BU SEVDA...

E-Kardeşim öptüm

BFFK Mahkeme Kararı


Hepinizin bildiği üzere BFFK'da mimli kapışmacılarımız var. Bu oyunu sevdiklerini bilsek de zaman ayıramamalarından ötürü kadro kurma noktasında problem yaşıyorlar. Şimdiye kadar hep bir şekilde başka bir kapışmacıya kadrosunu yaptırma, telefonla adam söyleme vb. gibi yöntemlerle idare etmeye,göz yummaya çalıştık. Ama görüyoruz ki artık bu tavizler yavaş yavaş oyunun hakkaniyet ve adalet duygusunu zedelemeye başlamakta. Dolayısıyla samimi arkadaşlık ilişkilerimize rağmen bu oyunun kurallarının çerçevesine küçük rötüşler yapmamız gerekmekte.

Böyle bir açıklamalı girişten sonra geldik konuyla alakalı aldığımız kararlar ve mecburi uygulamalara : Maalesef, haftanın en yüksek puan alan kapışmacısı olan Tolga Güven'in kadrosunu kendisinin yapmadığı anlaşıldı. Şimdiye kadar hep telefonla kadrosunu Emre Ocakoğlu'na yaptırmaktaydı, dolayısıyla kadro seçimi kendi iradesiyle olmaktaydı. Fakat bu hafta Emre'nin salı günü yaptığı kadronun üzerine Tolga'nın telefonla herhangi bir değişiklik-onay vb. gibi bir aksiyonda bulunmadığını öğrendik. Dolayısıyla bu haftaki kadrosundan habersiz olan Tolga'yı haftanın birincisi ilan etmemiz oyunun kurallarına ters düşüyor.

Haftanın Birincisi
dk akşehirspor ali tarık ucur 62

İlk senede de bu tarz olaylardan ağzımız yanmıştı. Bir daha bu tip olaylara mahal verilmemesi ve oyunun ilerleyişine zarar gelmemesi adına sezon sonuna kadar geçerli olmak üzere yeni bir kural getiriyoruz :

Bu haftadan itibaren geçerli olmak üzere sezon sonuna kadar toplamda 4 hafta kadrosunu güncellemeyen kapışmacı otomatikman BFFK liginden ihraç edilecektir.

Vazgeçilmez Alex


Alex, Bu ligle dalga geçiyor. Bana ne Keita'dan, Kewell'dan, Holosko'dan. Alex'in oynuyorsa her türlü kazanırsın ...
Rıdvan Dilmen
NTV %100 Futbol


Alex'in sakatlığının bulunduğu ve durumunun maç saatinde kesinlik kazanacağı haberi güncelleme kapanışından evvel spor sitelerine düşmüştü. Koçero'nun deyimiyle Yakın Takip Mesafesini sürekli koruyan BFFK Kapışmacılarının bu haberi atladıklarını hiç zannetmiyorum. Sevgili Kapışmacılar, oynamama riskine rağmen yine de, getirme ihtimali olan yüksek puanların hayaliyle, kadrolarında Alex'e hem de kaptan dahi yaparak yer verdiler. Alex'in kimi kapışmacılara göre, sakat bile olsa FF kadrolarında vazgeçilmez olduğu da ortaya çıkmış oldu :

Alex'i alarak bu hafta 0 çekenler
Sarıgöllü (kaptan)
Aysberg (kaptan)
Yalova327KD (kaptan)
Bartans
Seckin United
İsyankar
Braunschweig
Mahallegücü

Bannerlar düzeliyor ...


Mayıncı Kuruluş'un sitesinde hep böyle bannerlar görmek dileğiyle ...

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi

Hepimiz Cesar Souzayız !!!


Dünden beri Cesar Souza'ya yapılanları bir türlü içime sindiremiyorum. 50. dakikada oyundan alınacak adam mı kendisi ki bunu ona reva görmüşler. Kendimce tepkimi ortaya koymaya karar verdim. Ben de kendisine haklı davasında bu şekilde destek oldum ...

Geriden Rekor !!!


Geçen hafta Tunç mutlu bir 13 haberi yazmıştı. Benim şimdi yazacağım 13 postunda ise bu uğursuz rakam gerçek fıtratına dönüyor. Kasımpaşa maçına girerken Emre İpal'in kadrosunu yapmayı yine unuttuğu itirafını öğrenmiştik kendisinden. Amaçsız amaçsız maç izlemek zorunda kaldı ama sıkı apaçi olduğundan yine de ortama hemen uyum sağladı. "Tam yükselecekken yine patladım bu hafta ama Alex yine kurtarır beni" demişti son sözler olarak ...

Haftanın Sonuçlarına bakınca tam bir şok geçirdim. Düşük puan alacağını tahmin ediyordum da bu kadarı da ??? Emre sadece 13 puan kazanmıştı bu hafta.

Geçen haftadan kalma kadrosunu inceledim. Adam öyle bir haftada unutmuş ki kadro yapmayı daha kötü bir zamanlama olamazmış herhalde. Trabzon'un bay çekiyor olması, Sarı ve Kırmızı Kart cezalıları, Sakatlar, Kadro dışılar, oyundan çıkmalar hepsi üst üste bu haftaya denk gelince ortaya böyle bir rekor çıkmış.

As Takım
Tony Sylvia 0 (TS bay)
Eren Aydın 0 (sarı kart cezalısı)
Dixon 0 (kırmızı kart cezalısı)
Murat Sözgelmez 1 (2 gol yedi)
Volkan Şen 3
Alex (*) 0 (sakat)
Moritz 3
Kamanan 1 (sonradan oyuna girdi)
Sercan 0 (sakat)
Nihat Kahveci 1 (Denizli kurbanı, oyundan çıktı)
Umut Bulut 0 (TS bay)
Yedekler
Dos Santos 0 (kadro dışı)
Cristian Keller 3
Colman 0 (TS bay)

Keller, son 4 dakikada oyuna girip 3 puan almasaymış, 11 puanla kapatacakmış. Rekoru geliştirme imkanı varken yazık olmuş gerçekten (!)