Recent Posts

7 Nisan 2010 Çarşamba

28.Hafta Asistleri


Hafta bitip maçlar sona erdiğinde 1 tane bile tartışmalı asist mevcut değil, sıkıcı bir asist borsası haftası olacak diye düşünürken Mayıncı Kuruluş imdada koştu. Asist Borsasına bir nebze olsun heyecan kattı. Ümit Karan'ın yüzde bir milyon asist olan kafa pasına puan vermeyerek yapacağını yaptı yine. Tüh senin asist anlayışına be !!!

Haftanın 3 tane şık asisti var. Tevfik Köse'nin pası özellikle atağın öncesini de değerlendirince daha da güzelleşiyor, keza Jorginho'nun golünde de Erman Özgür'ün son pasından önceki verkaçlar da asistin değerini arttırıyor. Ama haftanın asisti olarak Tita'nın savunmanın sağından atıp solundan geçtikten sonra resmen Necati'nin kafasına lambaladığı ortayı seçiyorum.

Madem bu hafta sinemadan gidiyoruz. Ben de asistçi bir film seçeceğim resim olarak. Derdi gol atmaktan çok attırmak olan bir asist klasiği ...

Bursaspor-Antalyaspor
0-1 : Tita %100
- verildi
1-1 : Yok (penaltı)
2-1 : Ozan İpek %100 - verildi

İBB-Denizlispor
0-1 :
Yok
1-1 : Yok (kk)
2-1 : Tevfik Köse %100 - verildi
3-1 : İbrahim Akın %90 - verildi

Eskişehşirspor-Kasımpaşa
1-0 : Ümit Karan %80
- verilmedi
2-0 : Sezer Öztürk %100 - verildi

Diyarbakırspor-Gaziantepspor
1-0 : Musa Büyük %100
- verildi
1-1 : Ivan De Souza %100 - verildi
1-2 : Erman Özgür %100 - verildi
1-3 : Yok

Fenerbahçe- Kayserispor
1-0 : Alex %100
- verildi
2-0 : Alex %100 - verildi

Sivasspor-Galatasaray
0-1 : Ayhan %100
- verildi
1-1 : Yok

Bu Adam Bu İşi Biliyor(mu)!?


O bir fenomen, o bir ikon, o bambaşka bir şey. O Yılmaz Vural ...

Yılmaz Hoca ligimizin kilometre taşlarından. Kimse sezona onunla başlamak istemiyor ama başı sıkışınca hemen onu arıyor “aman hocam ligde kalalım hocam...” O da alışmış takımları ligde tutmaya ... Bir de sevdası var... Fenerbahçe... Olur mu? Bence olmaz. Ama hoplayan, zıplayan, bağıran çağıran bu Yılmaz Hoca asla unutulmaz.

Ligimizin sembollerinden Yılmaz Vural’ın bu sezon Kasımpaşayla iyi işler yaptığı şüphesiz. Enkaz aldı, ligde tuttu, ligde tutmak bir yana devleri de bir bir salladı. İstatistiklere baktığımda ilginç bir şey dikkatimi çekti. Paylaşmak istedim. Yılmaz Hoca bu sezon oyuna müdahaleleriyle ayrı bir başarı yakalamış durumda. Aşağıdada detaylı şekilde gördüğümüz gibi tam altı süper lig maçında oyuna sonradan aldığı oyuncular skora direkt etki ettiler. Asistlerden hiç bahsetmiyorum. Sadece gollere baktığımızda bile bu başarıyı açıkça görmek mümkün.

Bu bize son altı hafta için de bir fikir verebilir:
Kasımpaşanın oyuna girme potansiyelli yedek oyuncularına dikkat!!

12.Hafta
Ankaragücü – Kasımpaşa : 2-2
Dk.54 Gökhan Güleç oyuna girdi Dk.59 Gol Gökhan Güleç

14.Hafta
Fenerbahçe – Kasımpaşa : 1-3
Dk.81 Şahin Aygüneş oyuna girdi Dk.81 Gol Şahin Aygüneş

16.Hafta
Diyarbakır – Kasımpaşa : 2-2
Dk. 78 Özgür Öcal oyuna girdi Dk.87 Gol Özgür Öcal

17.Hafta
Kasımpaşa – Manisa: 3-1
Dk. 73 Sancak Kaplan oyuna girdi Dk.82 Gol Sancak Kaplan

26.Hafta
Kasımpaşa – Beşiktaş: 2-2
Dk.83 Şahin Aygüneş oyuna girdi Dk. 85 Gol Şahin Aygüneş

27.Hafta
Denizli – Kasımpaşa: 3-3
Dk.71 Özgür Öcal oyuna girdi Dk. 81 Gol Özgür Öcal

DİKKAT: Oyuna giren oyuncular girdikten sonraki ilk on dakika içerisinde mutlaka gol buldular.

Not: Hepimizin bilgidiği nöbetçi bir golcü vardı : Semih Şentürk. O da sonradan girer golünü atardı. Ama burada Yılmaz Hoca ön plana çıkıyor. Çünkü söz konusu istatistiklere baktığımızda 4 farklı oyuncu ile Yılmaz Hocanın skoru değiştirdiğini görüyoruz.

Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu


Kendisine o kadar çok yakalanırsınız ki bu konuda doktora gitmeyip kendi
kendinizin doktoru olursunuz.

Aslında bildiğin nezle-grip işte, başka bir şey değil. Doktorlar artık neredeyse fotokopiyle reçete vermeye başlayacaklar bunun için.

Ekşisözlük'ten ...


Jo dinleniyor
Turkcell Süper Lig'de 5 Nisan Pazartesi günü Sivasspor'a konuk olacak Galatasaray'da futbolcular, bu karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü. Sarı-kırmızılı takımda, tedavisi tamamlanan Elano'nun bugünkü antrenmanın tamamında takımla birlikte çalıştığı kaydedilirken, üst solunum yolları enfeksiyonu geçiren Jo'nun ise tedavisi düzenlendikten sonra dinlendirildiği açıklandı.

SABAH Spor
02 Nisan Cuma 2010


Üst Solunum Yolları Enfeksiyonu (ÜSYE) : Solunum yolları enfeksiyonlarının belirtileri enfeksiyonun yerleştiği bölgeye göre değişiklik gösterir. Bu nedenle enfeksiyonlar üst ve alt solunum yolları enfeksiyonları olarak ikiye ayrılır. Üst solunum yolu enfeksiyonlarında, kulak, burun, boğaz bölgesi enfeksiyonları, alt solunum yolu enfeksiyonlarında ise bronşitler ve zatürre dediğimiz enfeksiyonlar kastedilir.

Üst solunum yolu enfeksiyonlarında burun akıntısı, boğaz ağrısı, ses kısıklığı ve daha az oranda öksürük olabilir. Solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanmış bir hasta için ilk adım doğal vücut direncini güçlendirmektir. Üst solunum yolları enfeksiyonları çoğunlukla viral (virus yoluyla bulaşan) hastalıklardır ve antibiyotik tedavisine gerek duyulmaz. Bu gibi durumlarda hasta dinlenmeli ve beslenmesine dikkat etmelidir.

Hakedilmiş Birincilik (!)


Haftanın Türkiye Birincisinin kadrosunda cezalı Koray Aslan'ı gördüm ya, bizden birinin halen şu Lig TV ödülünü alamamasına daha da çok kahroldum şu an !!!