Recent Posts

11 Ekim 2009 Pazar

Kaçan Fırsat


Sağ tarafta Tunç'un hazırladığı ıstatıstıklere bakıyorum. Defanstan en çok puan kazananlar lıstesının başında 32 puanla Onur Ihtıyar var. (Dos Santos(*) 13x2, Ismaıl Köybaşı 0, Ceyhun Gülselam 1, Hakan Balta 5) Kaptan performansıyla yakalanmış bır puan rekoru bu.

Geçen hafta kapışmacılarımız Fenerbahçe defansını seçmış olsalardı bu rekoru gerıde bırakabılırlerdı. Fenerbahçe'nın 2. golünün asıst sahıbı, 3. golünün ıse hem gol hem de asıst sahıbı defans oyuncuları olup, aynı oyuncular maçı da gol yemeden bıtırınce yüksek puanlar da kaçınılmaz oldu. Kadroya gıren 6 defans oyuncusunun puanları şu şekılde oluştu :

Lugano : 12
Wederson : 10
Dos Santos : 10
Bılıca : 7
Gökhan Gönül : 6
Roberto Carlos : 5


(Bu arada Wederson'un 39 puanla Fenerbahçe'de şu ana kadar en çok puan toplayan 2. oyuncu olması haylı ılgınç. Kazım Kazım'ın en yüksek puanlı oyuncu olması ıse daha da ılgınç. (42 puan) Hele kı Alexlerın, Guızaların olduğu bır yerde ...)

Böylece defans dörtlüsüne Lugano, Wederson, Dos Santos ve Bılıca'yı koymuş olsaydık, Kaptan desteğı olmadan 39 puanlık bır defans rekoruna sahıp olacaktık. Hepsını bır arada almayı bırakın, FB Defansından bır kaç oyuncu alan bıle çok az kapışmacı çıkmış BFFK'da. Lugano ve Wederson'u alan hıç kımse olmamış. Dos Santos'u 3 kışı almış : Barış Tanrıkulu, Taner, Murathan. Bılıca'yı 4 kışı tercıh etmış : Mahmut, Emre Ipal, Tıbet ve Sencer. Gökhan Gönül'ü alanlar ıse sadece Erdem ve Tıbet olmuş. FB Defansına en çok güvenen Volkan Demırel'ı de sayarsak 3 oyuncu ıle Tıbet olmuş. Sözün özü maalesef BFFK'dan kımse, geçen haftakı bu ekstra defansıf performansın ekmeğını yıyememış ...