Recent Posts

22 Kasım 2009 Pazar

Babalar ve Oğullar


Dün güncellemenin kapanmasına az bir süre kalmış. Sporx'te bir haber dikkatimi çekiyor :

Baba Yılmaz, oğul Yılmaz'a karşı
Süper Lig'de bu hafta Ankaragücü ile Eskişehirspor'u karşı karşıya getirecek maç aynı zamanda bir baba-oğul mücadelesine de sahne olacak. Ankaragücü yardımcı anrenörlüğüne getirilen Fikret Yılmaz, Eskişehirspor forması giyen oğlu Burak Yılmaz'a karşı galibiyet arayacak.

Eskişehirspor-Ankaragücü maçında sarı lacivertli takımla sahaya çıkacak olan Fikret Yılmaz, kendisi için Eskişehirspor karşılaşmasının ayrı bir önem taşıdığını belirterek, "Eskişehirspor foması giyen oğlum Burak'la gurur duyuyorum. Onun iyi bir futbolcu olması için elimden geleni yaptım. İyi de futbolcu oldu. Ancak şimdi rakip olduk" diye konuştu.

Oğlu Burak Yılmaz'a karşı çıktığı hiçbir maçı kazanamadığını belirten Yılmaz, "İkimiz de kazanmak için mücadele edeceğiz" dedi. Fikret Yılmaz, Gençlerbirliği ve Kayseri Erciyesspor'da yardımcı antrenörken oğlu Burak Yılmaz ile 3 kez karşı karşıya geldiklerini belirterek, "Bu kez ben kazanacağım. Takımın havası iyi. Bu maçı kazanıp, 3 maçın intikamını alacağım" ifadesini kullandı.

Hafta başından beri kaptanım Burak Yılmaz'dı. Evet evet, beni Beşiktaş'teyken en çok çıldırtan oyuncu. Kaç defa Dünyanın en eksik oyuncusu ilan ettiğim Burak. Geçen hafta kendimle, tüm futbol doğrularımla, hatta halısaha kariyerimle bile çelişerek Burak'ı kaptan yapmıştım. Fena da puan getirmemişti hani. Geçen haftanın hürmetine ve 3 dakikalık görüntülerden izlediğimiz kaçırdığı 50 tane golün hatırına yine bu hafta Burak Yılmaz'ı kaptan olarak düşünüyordum.Taa ki bu haberi okuyana kadar.

Burak Ankaragücü'ne karşı gol ya da asist bulsa bile en azından "goller" ya da "asistler" bulmaz herhalde babasına hürmeten. Tek farklı bir galibiyetin üzerine fazla kendini kasmaz diye tahmin ediyorum. İnsan zaten babasını kolayca yenebilir mi ? Piştide, Langırtta babamı yenmişliğim var ama fark da atmam herhalde babama. Yakışmaz bize. Tavlada babasını 5-0 yenen var mıdır acaba çok ? (Bu arada aklıma geldi Babasıyla Fantezi Futbol kapışan varmıdır hiç acaba?)

Yunan Tragedyaları
ve Oidipus Sendromu bizim kültürümüzde bulunmaz pek, aksine bizim kültürümüzde babanın yanında saygıdan ötürü ayak ayak üstüne atamama yanında sigara içememe durumu söz konusudur. Ben de Burak Yılmaz'ı gelenek göreneklerine bağlı bir yurdum evladı olarak gördüğüm için kaptanım Kewell !!!

İlgilenenler için Futbolda Baba-Oğul İlişkileri için bir kaç kaynak :
Aceto Balsamico : Babalar ve Oğullar
Aceto Balsamico : Baba ve Oğulu Seyretmek
Ters Kademe : Babalar ve Oğullar
Victoria Concordia Crescit : Babalar ve Oğullar
Lambuja : Babalar ve Oğullar

Radyodan Yayın

Maç yayınları için TRT'nin uyuyan spikerlerinden kurtulduk. Yaşasın NTV Radyo !

Patlattınız Sonunda !!!


Oyunumuzun üstüne mayınları döşeyen Mayıncı Kuruluş dedik ama bugün o mayınların hepsini bir kerede patlattılar. Böylece bu oyunun da içine ettiler. Haftanın açılış maçında, maç başlamadan bir saat önce sonlandırılması gereken güncelleme maçın 35. dakikasına kadar açık kaldı ki bu gerçekten bir rezalet. Geçen hafta güncellemeyi yine maç başlamasından 2 dakika geç kapatarak sinyalleri vermişlerdi aslında.

Verilmeyen asistler, yanlış hesaplanan puanlar, hatalı futbolcu mevkileri, güncellenemeyen transferler falan hepsini sineye çektik ama bu yaptığınız bu oyunun tüm zevkini kaçıran bir rezillik. Bu oyunu oynayan 200.000 kişiye küfür etmekten farksız bu. O dakikaya kadar bir gol olsa ne olacaktı ??? Hadi gol olmadı ama 35 dakika boyunca gol kaydedemeyen Bursa-Antepli forvet ve ortasahaların değiştirilmiş olma ihtimali ne olacak ??? Ya resmen oyunun da zevkimizin de içine ettiniz yav!!! Bu işi beceremeyecekseniz Adam Gibi İstifa Edin Lan !!!

NOT :
Affınıza sığınarak bu patlama fotosunu Lig Tv Fantezi Futbol Yönetimine ithaf ediyorum !!! Sabrımızı taşırdınız en sonunda !!!

Nokta Atış


- Engin abi, sizin takımdan İbrahim Üzülmez'i aldım ben.
- Abi başka alacak adam mı bulamadın ???
- Ne bileyim onu aldım işte. Beşiktaş'ın kazanmasını istiyorum, bir tek o geldi aklıma sizden.
- İsmail Köybaşı oynayacaktı aslında normalde. Bugün belli oldu oynamayacağı. İbrahim oynayacak ilk 11'de büyük ihtimal.
- Ben kadroyu pazartesiden yaptım zaten :)
- Abi sen de bombasın ya. Biz gol yeriz ama büyük ihtimalle söyleyeyim sana, İbrahim gol-asist falan da yapamıyor ki !
- Olsun abi. Aldım ben.

(Tolga Güven maçtan 1 saat önce puan özürlü İbrahim Üzülmez'i aldığını açıklıyor. Tabii bana göre puan özürlü. Reelde 2 asist, gol yememe : 13 puan, Maçın En Çok Puan Kazanan Oyuncusu)