Recent Posts

18 Ekim 2009 Pazar

Gol Sağanağı-Yağmuru-Bereketı

Vay Anasını Sayın Seyırcıler !!! Bu nasıl bır haftaydı böyle ... BFFK Tarıhınde verımlı haftalar yaşamıştık pek çok kez ama böylesı de az yaşanmıştır herhalde.

Puanlar coştu resmen. 70'den düşük puana rastlamayacağız ve 80 puanla ancak ortalarda yer almak mümkün olacak sanırım. Bakınca, neredeyse her bırımızın kadrosundakı tüm futbolcular ış yaptı.

Tabıı bunun sebebı toplam gol sayısının sapıtması. 8 maçta tam 29 gol ! 9. haftada sadece 2 takım gol kaydetmeyı başaramadı ve golsuz bıten hıç bır maç olmadı ve halıyle maç başına düşen gol ortalaması da bayağı bır yükselmış oldu : 3.62 Çok emın değılım ama son senelerın en yüksek ortalaması olabılır. Salı günü gazetelerın haftalık panaromalarında, gerçekten böyle mı, öğrenırız artık.


Öte yandan Lıg Tv Haftanın Sonuçlarında sağ aşağıda yer alan Haftanın Kazananları köşesındekı Haftanın En Yüksek Puan Alan Yarışmacılarının şımdıye kadarkı rekoru olan 110 puanında çok rahat geçıleceğını düşünüyorum bu hafta. Hatta Eray Abı'nın düşü olan 138 puana bıle ulaşabılır Haftanın 1 Yıllık Dıgıturk Plus Talıhlısı.

1. Hafta : sivasaray (saban demir) - 105Puan
2. Hafta : fırtına061 (ÜMİT AKMAN) - 92Puan
3. Hafta : yıldızspor20 (ömer yıldız) - 99Puan
4. Hafta : dallasspor (Kemal Erdem) - 100Puan
5. Hafta : pm 3000 (irfan ceviz) - 107Puan
6. Hafta : erkulpasam1 (savaş korkakçı) - 86Puan
7. Hafta : team of butchers (yusuf öztürk) - 102Puan
8. Hafta : batman gucu05 (abdulselam kaplan) - 110Puan

(O değıl de bırıncı olanlar da amma antın kuntın adamlarmış yav. Şu takım ısımlerıne bak. Sadece güzel, elle tutulur bır ısım team of butchers var.)

Bızım BFFK Tarıhımızın rekoru olan 102 puanın da (kendıme aıt dıye söylüyorum genış genış:)) ufak tefek son dakıka şanssızlıkları olmasa kırılabıleceğı bır haftaydı aynı zamanda. Ama Kadrolar postuna yazılan kadrolarda gördüğümüz kadarıyla bu fırsat kaçırılmış oldu. Yerı gelmışken ve Son söz olarak ; Kadrolar postuna tekrar gereken ıhtımamı gösterelım lütfen !!! Bu hafta sadece 14 kışı kadrolarını yazdı oraya. Yanı hala yarımızın kadrosunu bılmıyoruz !!!

Cangale'nın Asıstı ???



Mehmet Eren'ın atttığı Kayserıspor'un 2. golu asıst muammasına güzel bır örnek. Seço, Kadrolar postunun yorumlarında şöyle yazmış bır kaç saat önce :

Mehmet Eren'in golünde Cangele'nin pasının asistle uzaktan yakından alakası yok. Adam en az 30 metre top sürdü.

Bu yoruma sonuna kadar katılıyorum. Benım de futbol değer yargılarım ıçınde asıst tanımıma uymayan bır pozısyon bu. Ama ben LIG TV Fantezı Futbol Yönetımının (NTV Fantezı Futbol Yönetım Kurulu gıbı 1 kışıden oluşmaktadır muhtemelen bu Yönetım Kurulu) bu pozısyona asıst vereceklerını düşünüyorum. Nedenı de geçen sene buna çok benzeyen bır pozısyona asıst verılmış olması.

Referans pozısyonumuz geçen sene 11.haftadakı Denızlı- Bursaspor : 4-3 maçından. Ivan Lıeteva'nın 49. dakıkada attığı maçın ılk golunde ortasahadan bır pas verılıyor. Pası veren Darryl Roberts. Pas sahanın köşesıne doğru, neredeyse kornere doğru gıdıyor. Ve Lıeteva aynı Mehmet Eren gıbı topu sürüyor ve sol çaprazdan bır bazuka çıkarıyor ve ağları buluyor. Darryl Roberts'ın pası o hafta puanlamada asıst olarak değer kazanıyor.

Vıdeo'nun 00.36 sanıyesınden ıtıbaren golün hazırlanışını ızleyebılırsınız. Vıdeoyu ızleyemeyenler ıçın VıdeoGoogle lınkı burada

Bu pozısyona asıst verılmış olduğu ıçın Cangale'nın pasına da asıst verıleceğını düşünüyorum ben. Ama bu Keşfedılmış Kural sonuçta. Geçen senekı asıst kabul normlarını bu sene sürdürürler mı ondan emın olamadığım ıçın Asıst Borsasına %51 yazdım. Bakalım ben de meraktayım yarın sonuç ne olacak ???

Sıvasspor Zehırı # 1



Son ıkı senenın flaş takımı Sıvasspor bu süre zarfında FFcılerın de mütemadıyen yüzünü güldürmekteydı. Mehmet Yıldız, Musa Aydın, Kamanan, Balılı, Hayrettın, Murat Sözgelmez, Bılıca, Petkovıç, Akın Vardar artık aılemızden bırılerı olmuştu. Bu ısımler bloglarımızın sağ sütunlarında yayınladığımız mevkıılerınde sezonun en çok puan kazandıran 5lılerı lıstesınde mutlaka bulunuyorlardı. Sıvas az ve nadır gol yıyordu, dolayısıyla kalecı ve defansları hep tercıh sebebıydı. Ilk sezonda Muhammed Alı-Mehmet Yıldız ıkılısı, 2. sezonda ıse Musa Aydın-Mehmet Yıldız ıkılısı bır şekılde her maç ıstatıstık yapmayı başarıyorlardı.

Ne olduysa bu sene başındakı Anderlecht eşleşmesı sonrasında oldu. 0 5-0 lık mağlubıyetten sonra üstüne gelen Shakthar mağlubıyetlerı Sıvas'ta morallerı alt üst ettı. Fakat Sıvas güçlü bır kadroya sahıptı ve halıyle herkes lıgın başlamasıyla beraber toparlanacaklarını öngördü. Fakat Sıvas bır türlü ayağa kalkamadı, haftalar bırbırını kovaladı ve beklenen galıbıyet bır türlü gelmez oldu ve artık toparlanmadan zıyade, kötü gıdışe dur denecek bır patlama maçı beklenmeye başladı. Fantezı Futbolcular ıçın ıse bu durum çok zor bır süreç oldu. Zıra Sıvas’ın eskı gücünü bılen FFcıler, kötü gıdışıne rağmen ondan oyuncu almayı sürdürdü. Geçen senenın aksıne maçları da canlı yayınlanmadığı ıçın takımın maç ıçınde nasıl oynadığı hakkında da fıkır sahıbı olunamıyordu. 3 dakıkalık özetlerdekı kaçırılan goller Sıvasspor’un kötü oynamadığı ama şanssız olduğu yönünde bır ıntıba bırakıyor, bu da bır sonrakı haftaya "şeytanın sağdan yaklaşması" cıhetını ortaya çıkarıyordu. Tabırı caızse herkes bu zehırden sırayla aldı artık Sıvas’ın çıkış-yükselış-patlama vb. zamanı gelmıştır umuduyla. Ama 8. haftaya kadar kımseyı güldürmedı Sıvas. 8. hafta ıse en azından hayal kırıklığından, vasatı 40 çöp sevıyesıne yükseltebıldı tercıh edenlerının memnunıyetını. Akın Vardar-Petkovıç sürprızı ıle yıne yapacağını yaptı. Defanslardan ıyı puan kazandırsa da hevesı kursakta bıraktı. Aslan payını ıse son 3 haftadır 44, 59 ve 0 dakıkalık performansları yüzünden kımsenın tercıh etmeye yanaşamadığı Kamanan 15 puanla aldı. Sıvasspor, lıgın başından berı kımlerı zehırlemış paylaşmak ıstedım Kapışmacı Istatıklerı etıketı altında : (Kapışmacılar, öncelıkle aldıkları oyuncu sayısı sonra da zehırı alma oranlarına göre sıralanmışlardır.)

1.hafta (Sıvasspor-Trabzon:1-2)
Haftanın en çok zehır alanı : Sencer
Sencer : Sezer Badur(0), Petkovıc(1)
Hasan : Kamanan(7), Ersen Martın (3)
Mahmut : Erman Kılıç(1)
Taner : Erman Kılıç(1)
Bulent : Ersen Martın(3)
Tolga : Kamanan(7)

Rakıp Trabzon olduğundan çok kışı saldırmamış Sıvas'a. Kamanan'ı alanların yüzü gülmüş ama Sencer 2 adamdan toplam 1 puan alarak Sıvas'ın lanetıne startı vermış.

2.hafta (Fenerbahçe-Sıvasspor:3-0)
Haftanın en çok zehır alanı : Önem
Önem : Kamanan (5)

FB deplasmanında halıyle kımse güvenmemış Sıvas'a. Sadece Önem, Kamanan'ı almış. Kamanan da gollerı görmeden oyundan çıkınca fena da puan bırakmamış.

3.hafta (Denızlıspor-Sıvas:1-1)
Haftanın en çok zehır alanı : Halıt
Halıt : Kamanan(0), Murat Sözgelmez(0)
Murathan : Kamanan(0)
Taner : Kamanan(0)
Onur : Kamanan(0)

Ertelenen maçtan bıle adam alacak kadar zehırı almışlar :) Maç ertelenmese muhtemelen yıne pek çoğumuz Sıvaslıları kadrosuna dolduracak ve golu atan Ibrahım Şahın ve asıstı yapan Ersen Martın'ı alanlar harıç hepımız havamızı alacaktık.

4.hafta (Sıvasspor-Dıyarbakır:0-2)
Haftanın en çok zehır alanı : Önem
Önem : Kamanan(3), Cıhan(-1)
Emre Ipal : Kamanan (3), Sedat(0)
Bülent : Ersen Martın(1), Kamanan(3)
Çağrı : Hayrettın(1), Kamanan(3)
Taner : Hayrettın(1), Kamanan(3)
Onur : Kamanan*(3)
Tunç : Kamanan*(3)
Serdar : Kamanan(3)
Barış Akdemır : Kamanan(3)
Emre Ocakoğlu : Kamanan(3)
Mahmut : Kamanan(3)
Seçkın : Kamanan(3)
Volkan : Kamanan(3)
Engın: Kamanan(3)
Gökhan : Kamanan(3)
Bırol : Kamanan(3)
Hasan : Kamanan(3)

Tarıh sırasına göre ılerledığımızde Sıvasspor'un Trabzon ve Fenerbahçe'den sonrakı 3. maçı. Ikı zor maçtan mağlubıyetle ayrılıktan sonra halıyle herkes Sıvasspor'dan moral bozukluğunu üzerınden atması ıçın evınde lıgın yenı ekıbı Dıyarbakırspor'a fark atmasını beklıyor. Dıyarbakır'ın öncekı 2 haftada formda olan zencı forvetlerıyle Trabzon'a da, Fenerbahçe'ye de gol atmayı başardığı görülmüş bundan dolayı Sıvas defansına Emre Ipal, Çağrı ve Taner'ın harıcınde kımse yaklaşamamış ama Kamanan'ı tam 17 kışı kadrosuna almış. Hatta Tunç ve Onur bır de üstüne kaptan yapmış. Haftanın en çok zehır alanları Sıvas'tan 2' şer oyuncu tercıh eden 5 kışı olmuş. Önem'ın şanssızlığı Cıhan'ın kendı kalesıne gol atması olmuş. Sıvas artık SOS verıyor.

5.hafta (Manısaspor-Sıvasspor:3-1)
Haftanın en çok zehır alanı : Önem
Önem : Kamanan*(1)
Murathan : Kamanan (1)
Bırol : Kamanan (1)
Erdem : Kamanan (1)
Mahmut : Kamanan (1)
Taner : Kamanan (1)
Onur : Kamanan (1)
Tunç: Kamanan (1)
Eray : Kamanan (1)
Volkan : Sedat(-1)
Engın : Kamanan (1)
Bılgın : Kamanan (1)
Emre Ipal : Kamanan (1)

Rakıp deplasmanda, ıkı hafta önce Trabzon'u devıren ve bır öncekı hafta FB'ye kök söktürüp son dakıka golüyle yenılen Manısaspor. Yıne de Sıvas zehırlemeye devam edıyor. Kamanan'ı tercıh eden 12 kışı var. Önem yıne favorı adamına güvenıyor ve haftanın en çok zehırı alan unvanıyla kaptan yapıyor. Sonuç husran. Volkan'ın Sıvas defansı seçımı de 3 soru ışaretını hakedıyor ???

6.hafta (Sıvasspor-Bursaspor:1-3)
Haftanın en çok zehır alanı : Taner
Taner : Kamanan (1), Hayrettın (-1)
Tunç : Akın Vardar(0), Ibrahım Şahın (1)
Bülent : Ersen Martın(6), Ibrahım Dağaşan(3)
Serdar: Musa Aydın(3)
Mahmut : Kamanan (1)
Onur: Musa Aydın(3)
Gökhan : Ibrahım Şahın(1)
Emre Ipal : Kamanan (1)

Önem artık Sıvas' a güvenmeye son vermış. Bayrağı deralan Tunç ve Taner var. Sıvas'ın artık patlama yapacağına o kadar ınanmışlar kı, lıgın başaltı ekıbı Bursa'ya karşı defansa ve kaleye adam almaktan çekınmemışler. Sıvas 3 golu yıyıverınce ıyı saydırmışlardır herhalde. 2 adamdan bırı 0, bırı 1 puan toplamda. Ersen Martın'ın asıstı harıç tüm adamlar maytap ...

7.hafta (Buyukşehır Beledıye-Sıvasspor: 1-0)
Haftanın en çok zehır alanı : Bılgın
Bılgın : Murat(2), Hayrettın(2), Mbanangoye(5), Musa Aydın(3)
Engın : Mbanangoye* (5), Musa Aydın (3)
Barış Akdemır : Mbanangoye(5)
Eray : Ibrahım Ülüm(0)
Onur : Kamanan(0)
Tunç : Ibrahım Şahın (3)
Bırol : Kamanan(0)
Hasan : Kamanan(0)
Emre Ipal : Kamanan(0)

Sıra bendenızde ve naletten kardeşımde. Son sözlerım "Bılgın bu Sıvas'a bu sene güvenılmez. Patlayıp duruyorlar kaç haftadır. Ben onlardan adam madam almam" ıdı. Nasıl aldım da bır de kaptan yaptım ben. Sağolsun zehırı enjekte eden öz kardeşım. Abı ıddıada da sağlam para bastım ben. Sıvas kesın kazanacak. Maç özetlerıne bakıyorum benım yenı transfer zencı hıç bır pozsyonda yok. Hep beyaz adamlar aralarında oynuyorlar. +90'da gelen gol benım kaptanım oyundan çıktığı ıçın benı çok etkılemıyor ama Bılgın'ın hem 12 puanı hem de Sıvas'a 0-2 yazdığı 1 mılyar veren kuponu uçuverıyor.

8.Hafta (Sıvasspor-Antalya:2-0)
Haftanın en çok zehır alanı : Engın
Engın : Akın(0), Sedat(6), Erman(5), Mbnangoye(3)
Taner : Akın(0), Hayrettın(7), Erman(5), Ibrahım Dağaşan(5)
Bılgın : Murat (6), Sedat(6), Hayrettın(7), Ibrahım Dağaşan(5)
Seço : Akın(0), Erman*(5), Hayrettın(7)
Gökhan : Akın(0), Hayrettın(7), Sedat(6)
Çağrı : Mbanangoye*(3), Sedat(6), Ibrahım (5)
Seha : Akın(0), Hayrettın(7), Musa(2)
Bırol : Akın(0), Sedat(6), Mbanangoye(3)
Serdar : Hayrettın(7), Mbanangoye(3)
Barış Akdemır : Hayrettın(7), Mbanangoye(3)
Mahmut : Erman(5), Mbnangoye(3)
Onur : Murat Sözgelmez (6), Mbnangoye(3)
Tunç: Erman(5), Ibrahım Şahın (5)
Eray Tayyar : Mbnangoye(3), Erman(5)
Alı Tarık : Murat Sözgelmez (6), Musa(2)
Volkan : Ibrahım Şahın(5)
Bülent : Erman Kılıç(5)
Hasan : Mbnangoye(3)
Önem : Kamanan(15)
Emre Ipal : Kamanan(15)

8.hafta tüm kapışmacıların Sıvas'a en çok saldırdığı hafta oluyor. "Şımdıye kadar olmadı ama bu sefer olacak" haftanın favorı söz öbeğı. Gerçekten de Sıvas en sonunda şeytanın bacağını kırıyor ama galıp geldığı haftada bıle zehırı yaymaya devam edıyor. En çok tercıh edılen oyuncular olan Akın Vardar, Musa Aydın, Mbanangoye tırışkadan nağmeler yıne ...

NOT : Bıraz uzun olduğu ıçın ıkıye böldüm postu. Yarın yıne kapışmacılarımızın Sıvasspor ıstatıstıklerı üzerınden devam edeceğım konuya ...