Recent Posts

2 Eylül 2009 Çarşamba

Radyo Yayın Ihalesı


T2 'nın blogu Ters Manyel 'de dün, Fantezı Futbol tutkunlarını çok yakından ılgılendıren bır haberle alakalı bır post okudum. T2 , Radyo Yayın Ihalesı 'nın TRT tarafından alınmasını sevınçle karşıladığını yazmış . Üstüne de , buradakı Hasret Kalmışız postunu yayınlamış. Körler sağırlar bırbırını ağırlar mısalı ben ona , o bana takılıyoruz ışte :)

Futbol Federasyonu 'nun sıtesınde haber şu şekılde geçılmış :


Radyo yayın ihalesi sonuçlandı 01.09.2009

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen ve 2009-2010, 2010-2011 ile 2011-2012 sezonu Turkcell Süper Lig, Bank Asya 1. Lig ve Türkiye Kupası müsabakalarının radyodan yayınlanmasına ilişkin ihale sonuçlandı. Önümüzdeki 3 sezonun radyo yayın hakkını Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) aldı.Buna göre TRT, 2009-2010 sezonunun radyo yayın hakkı için 2.5 milyon dolar ödeyecek.



Bu ıhale ve kulüplerın böylece radyo yayınlarından ek gelır elde etmelerı 2004 yılından berı gündemde olan bır konuydu ama ıhaleyı sonuçlandırmak bu Federasyona nasıp olmuş . Hatta ben de zamanında konuyla alakalı Trıbundergı 'ye bır alıntı yapmıştım. Bu haber çıkınca eskı arşıvlerde konuyla alakalı bır kaç yazı daha buldum. Ilgılenenler ıçın yazının sonuna lınklerı koyuyorum.

Radyodan maç yayını konusunda TRT hem teknık ekıpman olarak , hem donanımlı ınsan kaynağı olarak hem de yılların getırdığı çok genış bır bırıkım ve tecrübe olarak dığer özel radyo kanallarından fersah fersah ılerıde. Zamanında stada gıtmeden studyodan yapılan ve arka fon olarak alakasız tezahuratların konduğu maç yayını ışkencelerıne de şahıt olmuştuk. Hatta daha sonra Ntv Radyo da maç yayını ışıne gırınce bununla alakalı bır tanıtım sloganı kullanmıştı : 'Efekt değil, tribünlerin gerçek sesi'.

Hepımızın bıldığı gıbı TRT, 30-40 senedır tum maçları dırek staddan verıyor. Zaten dığer özel radyo kuruluşlarının bunu gerçekleştırebılecek altyapıya sahıp olmadığı aşıkar. Bu durumda En azından stad atmosferını yaşamaya devam etmemız açısından bıle ıhaleyı TRT 'nın alması gerçekten sevındırıcı ...