Recent Posts

21 Mart 2010 Pazar

Tibia


Denizlispor ile Manisaspor arasında 2005-2006 sezonunda oynanan maçta Denizlisporlu Yılmaz’ın darbesi ile ayağı kırılan Manisasporlu Güven’in yaşadığı talihsiz olay hafızalardan silinmeden, benzer bir şanssızlık bu kez Güray’ın başına geldi. İki takım arasında önceki gün oynanan karşılaşmada Manisalı Mehmet Güven’in darbesi ile sol ayak tibia kemiği dört yerinden kırılan Yeşil-Siyahlıların Ümit Milli futbolcusu Güray Vural sezonu kapattı.

Radikal - 09/03/2010
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalHaberDetay&ArticleID=984596&CategoryID=103


Tibia Kemiği : Halk arasında Kaval kemiği olarak bilinen Tibia, bacak iskeletini yapan iki uzun kemikten yanda ve kalın olanıdır. Bir gövdesi ve iki ucu vardır. Vücutta uzunluk ve kalınlık bakımından uyluk kemiğinden (femur) sonra gelir. Yetişkinlerde kaval kemiği üç köşelidir; üç kenarı ve üç yüzü vardır. Baldırın iç ve ön tarafında bulunur; bunun dış arka tarafında kamış kemiği (fibula) yer alır. Bu iki kemikten yalnız kaval kemiği, uyluk kemiği ile eklem yapar ve uyluk kemiği aracılığıyla iletilen gövde ağırlığı baldırda yalnız kaval kemiğine devredilir. Kaval kemiği nisbeten ince olmasına rağmen çok sağlamdır. Bu yüzden de uyluk kemiğinden devredilen gövde ağırlığını tek başına taşıyabilecek durumdadır. Kamış kemiğinin ağırlık taşıma görevi olmadığından, kaval kemiğinden çok daha incedir. Futbolcular arasında da sürekli bilindiği gibi bu kemiğin darbe aldıkça sertleştiği doğrudur. Pek çok oyuncunun kaval kemiği senelerce maç içinde yediği tekmelerden dolayı kariyerlerinin sonlarına doğru hissizleşme noktasına gelir.

İntikam Zamanı


Gökhan Tavukçu'nun bir özelliği vardır ki vasat futbolcuların kariyer planlamaları açısından oldukça problem yaratmaktadır. Tuttuğu takım olan Galatasaray'da yetenek açısından sınırlı, ortalama seviyede topçuların ilk 11 çıktığını görünce bir şekilde bu oyunculara kitlenir, konuşa konuşa o oyuncuları Galatasaray'dan göndermeden içi rahat etmez. Orhan Ak, Cihan Haspolatlı, Hasan Şaş hep onun hışmına uğramış ve Galatasaray'dan yollarını ayırmak zorunda kalmış isimlerdir. Bu isimlerin hepsi Gökhan yüzünden belki de ekmeklerinden olmuş, kariyerlerinin geri kalanlarında Aston Martini yerine Range Roverla iktifa etmek zorunda kalmışlardır. Ama Keser döner, Sap döner, Gün olur, Hesap döner...

İşte o gün dündü. 4 İBB defansıyla Gökhan Tavukçu'nun bu oyunda en iyi yaptığı şey olan defansı tutturma aksiyonunun hayata geçmesine sadece 2 dakika kalmıştı ki bir Gökhanzede sahneye çıktı ve belki de kariyerinin en güzel golünü attı. Gökhan ona Beşiktaş-Galatasaray maçında gereksiz yere topa elle dokunarak yaptırdığı penaltı sonucunda notunu vermiş, sonrasında da malum süreç başlamış ve Mehmet Güven Manisaspor'un yolunu tutmuştu. Ama işte o Mehmet Güven, uygun zamanı kollamış, beklemiş beklemiş beklemiş ve günü gelince intikamının peşine düşmüştür. Unutulmamalı ki intikam soğuk yenen bir yemektir ve Bill'in söylediği gibi "Belki de bu çocuk intikamını gerçekten hakediyor... "

NOT : Yavrum Mehmet Güven :)