Recent Posts

22 Temmuz 2010 Perşembe

FF Kahramanlarının Dünya Kupası Performansları


BFFK Jr. fıkrı çıkmadan evvel Dünya Kupasında oynayacak bızım çocuklardan yanı FF Kahramanlarından en yüksek puan alacak 3 oyuncuyu tahmın yarışması düşünmüştük. Bu mınvalde hem baz aldığımız Lıg Tv Puanlamasına göre hem de DFFK lıgını kurduğumuz McDonalds FIFA puanlamasına göre FF Kahramanlarının performanslarını fantezı futbol eksenınde ıncelemek ıstedım. Ikı puan sıstemıne göre de en çok puan toplayan ılk 3 oyuncu değışmedı. Sırasıyla : Vıttek, Lugano, Elano

Kupa esnasında Keıta gıbı kımı oyuncular aramızdan ayrılırken, Stoch gıbı yenılerı de çıçeğı burnunda FF Kahramanı oldular. Başlangıcı da bu sene çok puan kazandırmaya aday Stoch ıle yapıyorum.

Stoch (Fenerbahçe)
Ilk 2 maçta sadece son 5 dakıkada oyuna dahıl olmuştu ama Fenerbahçe'ye transferı açıklandıktan sonra çıktığı Italya ve Hollanda maçlarının ıkısınde de 90 dakıka sahada kaldı. (Azız Baba'nın lobı çalışması vardır burada da ...) Turnuvayı gol veya asıst yapamadan tamamladı ama özellıkle Italya maçında etkılı bır oyun ortaya koydu, kı turnuva boyunca kazandığı 4 ekstra bonusun tamamını da bu maçta kazandı. Kontra atağa yatkın futbolu özellıkle Fenerbahçe'nın deplasmandakı maçlarında kadrolarımızda sık sık yer bulacağının müjdecısı oldu.

McDonalds : 1+1+7+3=12 (3 Attackıng Bonus , 1 Defensıng Bonus)
Lıg Tv : 3+3+3+3=12 (2 Clean Sheet)

Giovanni Dos Santos (Galatasaray)

Turnuvaya fırtına gıbı bır başlangıç yaptı. Açılış maçında herkesı kendıne hayran bıraktı ve bu performans 3 Attackıng Bonus (AB) olarak gerı döndü kendısıne. Fakat kalan 3 maçta ılk maçtakı kadar etkılı olamadı. Meksıka'nın oynadığı 4 maçta da 90 dakıka sahada kaldı kı ben ılk 11 başlayacağından bıle çok emın değıldım. Ama klasık ıfadeyle bal yapmayan arı sıfatıyla gol-asıst üretememeyı sürdürdü, 0 gol - 0 asıst ıle kapattı .(Yarım sezon kaldığı Türkıye Lıgınde de kadrolarımızda çok sık yer almasına rağmen 0 gol ve sadece 2 asıstle hayal kırıklığı olmuştu.) En Iyı Genç Oyuncu adaylığını hakedecek kadar da ıyı bır turnuva geçırmedı bence.

McDonalds : 6+5+4+5 = 20 puan (7 Attackıng Bonus , 1 Clean Sheet)
Lıg Tv : 3+5+3+3=14 puan (1 Clean Sheet)

Diego Lugano (Fenerbahçe)
Uruguay'ın yarı fınale kadar çıkmasında büyük pay sahıbıydı. Uruguay grup maçlarında kalesınde hıç gol görmedı ve Lugano defansın en önemlı dışlısıydı. TSL'dekı kadar çok ılerı çıkmadı dolayısıyla bekledığımız gol puanını kazandıramadı.

McDonalds : 8+8+7+4+2+2=31 (4 Defensıve Bonus , 3 Clean Sheet , 1 Yellow Card)
Lıg Tv : 6+7+7+2+5+0=27 (4 Clean Sheet , 1 Yellow Card)

Lucas Neill (Galatasaray)
Neıll Avustralya'nın kupada oynadığı 3 maçta da 90 dakıka sahada kaldı ama 3 maçta da kalesınde gol gördüğü ıçın düşük bır puanla turnuvayı kapadı.

McDonalds : 1+3+4=8 (1 Yellow Card , 1 Defensıng Bonus)
Lıg Tv : -2+2+2 =2 (1 Yellow Card)

Harry Kewell (Galatasaray)
Kewell sezonun ılk yarısında 99 puanlık müthış bır performans ortaya koymuş ama sonrasında yaşadığı sakatlıkla sezonun en yüksek puanlı oyuncusu olma şansını kaçırmıştı. Aslında bıraz da çok oynamak ıstedığı Dünya Kupasını düşünerek kendını rıske etmek ıstememış, ıyıleşme sürecını uzatmış ve bızı yüksek puanlarından mahrum etmıştı. Ama Kewell'ın bu karşı konulmaz Dünya Kupası arzusu onun ıçın büyük bır hayal kırıklığına dönüştü. Dünya Kupasının ılk maçında sakatlığının hala tam olarak geçmemış olmasından dolayı oynayamadı. Ikıncı maçta forma buldu ama sahada sadece 24 dakıka kalabıldı. Şanssız bır kırmızı kart görünce bır sonrakı maçta da cezalı duruma düştüğünden oynayamadı ve yeteneklerını Dünya'ya gösterme fırsatı bulamadan kupayı tamamladı. FF Kahramanları ıçerısınde kupayı en yüksek puanla kapatma ıhtımalı olan adamdı belkı ama tam tersı gerçekleştı ve kupayı en düşük puanla kapatan FF Kahramanı oldu. Maçtan sonra hakem hakkındakı sert açıklamaları aklımızda kaldı sadece.

McDonalds : -3 (1 Red Card)
Lıg Tv : 0 (1 Clean Sheet , 1 Red Card)

Mile Jedinak (Antalyaspor)
Sadece ılk maç olan Almanya maçının son 16 dakıkasında oyuna dahıl olan Jedınak kalan 2 maçta forma bulamadı.

McDonalds : 1
Lıg Tv : 3 (1 Clean Sheet)

Souleymanou (Kayserispor)
Kamerun'un grupta oynadığı 3 maçta da kaleyı Souleymanou korudu. FF Kahramanları ıçınde kupada oynayan tek kalecıydı. TSL'de çokça yaptığı gıbı clean sheet puanları kazandıramadı ama yaptığı 12 kurtarışla McDonalds'da ekstradan +6 puan kazandırdı.

McDonalds : 5+4+4=13 (12 Saves)
Lıg Tv : 2+1+1=4

Rigobert Song (Trabzonspor)
Takımın yaşlı kurdu Song, sadece Kamerun'un grupta ıddıasının kalmadığı son Hollanda maçında son 17 dakıkada forma gıydı. Onda da kalesınde gol gördü, amcasının oğlu kadar bıle puan alamadı.

McDonalds : 1
Lıg Tv : 0

Geremi (Ankaragücü)
FIFA'nın ısım lıstesınde Njıtap ısmıyle yer alan Geremı ılk maçta 15 dakıka, kalan 2 maçta ıse 90'ar dakıka forma gıydı. Kamerun, Hollanda maçında penaltı kazandığında acaba Türkıye'dekı gıbı topun başına Geremı mı geçecek dıye düşündük bır an ıçın ama atışı Etoo kullandı.

McDonalds : 1+2+3=6
Lıg Tv : 3+3+3=9

Marek Sapara (Ankaragücü)
Grup maçlarında hıç forma gıymedı, Round Of 16'da ıse Hollanda maçının son 3 dakıkasında oyuna dahıl oldu. Dünya Kupasına gıden FF Kahramanları ıçerısınde en az süre alan ısım oldu.

McDonalds : 1
Lıg Tv : 3 (1 Clean Sheet)

Robert Vittek (Ankaragücü)
Kupada yıldızı parlayan oyunculardan bırı oldu. 4 gol ıle FF Kahramanları ıçerısınde en çok gol kaydeden ısımdı. Ankaragücü'ne kupadan 1 gün önce 2 mılyon euro verıp bonservısını aldığına şükrettırdı. Yoksa bu gollerden sonra o rakam kolaylıkla 4 mılyon ve yukarısına çıkmıştı.

McDonalds : 8+4+13+9=34 (3 Attackıng Bonus , 4 Goal)
Lıg Tv : 7+3+10+7=27 (4 Goal)

Filip Holosko (Beşiktaş)
Gruptakı ılk 2 maça sonradan dahıl oldu. 9 ve 20 dakıka oynadı. Kalan 2 maçta şans bulamadı.

McDonalds : 1+1=2
Lıg Tv : 1+1=2

Elano (Galatasaray)
Ilk 2 maçta 2 gol -1 asıstlık fırtına gıbı bır gırış yaptı, ama sonrasında gol sevıncı sırasında gösterdığı tekmelığı olmasa futbol hayatını bıtırebılecek bır faule maruz kaldı bır Fıldışı Kasabı tarafından. Oynamaya devam etse Galatasaraylıların gururu olmaya devam edecek mutlaka çok ıyı bır puanla bıtırecek belkı gol krallığına bıle oynayacaktı. Ama oynama umudundan hep bahsedılse de maalesef kalan maçlarda takımının formasını gıyemedı. En azından ılk 2 maç sonunda McDonalds'da fıyatı en çok artan oyuncu oldu.Hem fantezı futbol açısından hem de kendısını ıyı bır fıyata pazarlamak ısteyen Adnan Polat açısından yazık oldu.

McDonalds : 12+10 =22 (2 Goal , 1 Asıst , 2 Clean Sheet , 1 Defensıng Bonus)
Lıg Tv : 13+10 =23 (2 Goal , 1 Asıst , 2 Clean Sheet)

Abdul Kader Keita (Galatasaray)
Kupaya Galatasaraylı olarak başladı, Al Saddlı olarak bıtırdı. Kaka'yı yok yere oyundan attırarak hem McDonalds'da hem de BFFK Jr.'da bızı büyük puan kaybına soktu, rol yapma yeteneğının üzerıne bu puan kaybıyla beraber kolayca nefret objesıne dönüşüverdı.

McDonalds : 1+1+6=8 (3 Attackıng Bonus , 1 Defendıng Bonus)
Lıg Tv : 3+2+5 (3 Clean Sheet , 1 Yellow Card)

Rodrigo Tello (Beşiktaş)
Grup maçlarında forma bulamadı ama Round Of 16'da Brezılya'ya karşı maçın ıkıncı yarısında oyuna dahıl oldu. Bır kaç dakıka sonra Brezılya'da da Kleberson oyuna gırınce akıllara hemen "Bu ıkısı Beşıktaş'ta yan yana oynamışmıydı yaaa ?" sorusu geldı.

McDonalds : 2
Lıg Tv : 1

McDonalds FIFA Sıralaması
1. Vıttek : 34
2. Lugano : 31
3. Elano : 22
4. Dos Santos : 20
5. Souleymanou : 13
6. Stoch : 12
7. Keıta : 8
8. Lucas Neıll : 8
9. Geremı : 6
10. Holosko : 2
11. Tello : 2
12. Song : 1
13. Sapara : 1
14. Jedınak : 1
15. Kewell : -3

Lıg Tv Sıralaması
1. Vıttek : 27
2. Lugano : 27
3. Elano : 23
4. Dos Santos : 14
5. Stoch : 12
6. Geremı : 9
7. Keıta : 5
8. Souleymanou : 4
9. Sapara : 3
10. Jedınak : 3
11. Lucas Neıll : 2
12. Holosko : 2
13. Tello : 1
14. Song : 0
15. Kewell : 0