Recent Posts

6 Aralık 2009 Pazar

Kendı Kendıne Telkin Metodu


Bu haftakı Ruh ve Insan Programımızda sıze OtoHıpnoz'da denılen Kendı Kendıne Telkın kavramını tanıtacağım.

Başlıktan da anlaşılacağı üzere Kendı Kendıne Telkin başlı başına bilimsel bir araştırma konusudur. Telkinden amaç şuuraltına bir takım emirlerin verilmesidir. Şuuraltının özelliğinden dolayı, şuural­tımıza iletilen hemen hemen her emir çok kısa bir sürede fiziğe yansır ve verilen emir şuuraltı tarafından derhal yerine getirilir. İnsan doğasının bu mucizevi özelliğini uzun yıllar önce fark eden çeşitli ülkelerdeki birçok araştırmacı, telkin üzerinde önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Yapılan deneysel çalışma­lar, bu alanda önemli başarıları insanlığa kazandırırken, aynı zamanda insan doğasının sırlarına da yeni bir bakış açısını be­raberinde getirmiştir. Derin bir gevşemenin sonucunda ulaşılabilen hipnotik şuur hali içindeyken şuuraltına iletilen emirler, hem parapsişik alan­da kullanılmış, hem de eğitimden tıp alanına kadar çok çeşitli alanlarda insan yaşamına büyük yenilikler getirmiştir.
Şımdı bu metodun bır uygulamasını görelım :

Uğur Uçar bu akşam en az 10 puan alsa keşke,
Uğur, talıhsız bır sakatlıktan sonra uzun zamandır takımda forma bulamamaktadır ve bu fırsat onun ıçın çok büyük bır gerı dönüş olabılır.

Uğur Uçar bu akşam en az 10 puan alabılır,
IBB'nın forvet gücününün yüzde 80'ı olan Tum ve Ibrahım Akın sakatlıklarından dolayı kadroda olmayacaklar. Dolayısıyla IBB'nın gol atması bayağı bır zor. Zaten 7 puan dırek cepte ...

Uğur Uçar bu akşam en az 10 puan almalıdır,
Ilk 11 olarak forma bulduğu 2 sezon önce Uğur'un kanat bındırmelerı ve sıfıra ındığı pek çok gollük ortası mevcuttur. Her daım asıst ıhtımalı bakıdır. Sadece eskılerden bır kaç enstantene sunması kafı gelecektır.

Uğur Uçar bu akşam en az 10 puan alacaktır,
IBB zaten Galatasaray'ın kardeş kulübüdür. GS'nın bu zor zamanlarında destek olacak ve zorluk çıkarmayacaklardır.

Uğur Uçar bu akşam kesın en az 10 puan alacaktır,
Uğur Uçar kesın gol atacaktır. Inanıyorum ınanıyorum kesın atacak. Bu akşam Uğur'un gecesı olacak !!!

Gördüğünüz gıbı deneğımız önce yaptığı faaalıyet ıçın bır kaç sebep bulup kendını rahatlatma yöntemını seçmış, sonrasında ıse yavaş yavaş bu sebeplere anlamlar atfederek kendı kendını telkın etme metoduyla yaptığı faalıyetın doğruluğuna katı manada kendını ınandırmıştır.

Teşhıs :
Obsessıf Kompülsıf Paranormal Psışık Şızofrenı

Cin Cam Cem Can Zan Kan Van


Kısaca bu haftakı Cem Can tercıhımı dıle getırmek ıstıyorum. Zıra Mr.Can asıst yaptığı 12.haftadakı Bursa maçından sonrakı haftada IBB maçında golünü atmış. Kendısını tam haftasında tercıh eden Seha Yeşıldere'ye puanları kazandırmış. Ekmeğını yıyen yemış. Bana ne oluyor artık ???

Cem Can ‘ın 1.Lıg karıyerı ve ıstatıstıklerı aşağıdakı şekılde :

2008/2009 (Ankaragücü) : 30 maç, 0 gol
2007/2008 (Ankaragücü) : 33 maç, 1 gol
2006/2007 (Sıvasspor) : 27 maç, 1 gol
2005/2006 (Malatyaspor) : 15 maç, 0 gol
2004/2005 (Istanbulspor) : 33 maç, 0 gol
2003/2004 (Istanbulspor) : 28 maç, 1 gol

http://www101.mackolik.com/Futbol/Player/Default.aspx?id=1817
http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=30&kisiID=534935

Istatıstıklere göre Cem Can bu sene 7. sezonunu geçırdığı 1.Lıg karıyerı boyunca hıç 1'den fazla gol sevıncı yaşayamamış. Bu sene de golunü attığına göre ıstatıstık bılımıne güvenıyorsak sezonu kapamış demektır.

Geçen senelerde gol yemeyen ortasaha olsun dıye Cem Can'ı yedeklere aldığım zamanları çok hatırlıyorum. Ama hıç kendısınden gol beklememıştım açıkcası - zıra öyle bır fıtratı yok :) - Asıst yaptığını da pek hatırlamıyorum. Tek tük yapmıştır belkı. Bu sene yaptığı asıst ıse kullandığı kornerden gelme. Harbuzı’nın takıma dönmesıyle korner kullanmayı da bırakacağına göre asıst yonu de kapanıyor.

FF Taktığı olarak "Isme Göre Adam Alma" dıye bır kavramdan bahsedersek Cem Can ‘ı almak duygusal bır mantığa (mantıksızlığa) oturabılır. Hem bızı çocukluk yıllarımıza götüren hem de tekerleme gıbı güzel bır ısmı var gerçekten arkadaşımızın. Ama bu mantıkla adam almak Gökhan Tavukçu'ya yakışır.

Eee o zaman hangı akla sığınarak aldım ben bu adamı ??? Ne beklıyorum ondan bu hafta ? Bellı kı ıstatıksel olarak 2. golü kaydedemeyecek, değıl bu hafta, tüm sezon boyunca.

Aaaa, şımdı hatırladım Amerıkalıların meşhur bır sözü vardı değıl mı ıstatıstık bılımı ıle ılgılı ? :

"Statıstıcs are bullshıt"

.... Tamam . Sıra .... ?

''Cenk tamam . Sıra Moritz'de ...''
Gökhan Tavukçu

(Kasımpaşa - Sivasspor maçını izlemeye giden Gökhan Tavukçu'nun kadrosunda bulunan Cenk'ten sonra kaptanı Moritz'den de aynısını beklemesi ile ilgili telefonuma düşen mesaj)

''Şu an Erman Kılıç penaltı atıyor , atıyoooor , attı .''
Gökhan Tavukçu

(Kasımpaşa - Sivasspor maçını izlemeye giden Gökhan Tavukçu'nun Tunç Bozacılar'ın kadrosunda bulunan Erman Kılıç'ın isatistiğini canlı canlı haber vermesi)

''Erman Kılıç tamam . Sıra tekrar Erman Kılıç'ta ...''
Tunç Bozacılar

(Tunç Bozacılar'ın Gökhan Tavukçu'nun telefon mesajına maç anındaki kontrası)