Recent Posts

17 Nisan 2010 Cumartesi

İlk 11'ler Belli Oldu (!)


Bu akşam defanslarını Bursaspor'dan seçenler İbrahim Öztürk'ün oynamaması ile üzüldü. Bizim halısaha maçı kadrosundan 3 kişinin kadrosunda (Seçkin, Mahmut, Taner) İbrahim Öztürk vardı. Ben hepsine güncelleme'nin 19.18'de kapandığından ve Maç Kadrolarının da 19.10 gibi açıklanmış olduğundan bahsettim. Yani kadrolarını değiştirme imkanına sahiptiler. Bu üzüntülerini bir kat daha arttırdı. Ama maç sonunda hepsinin kadrosunda Ivankov ve Ömer Erdoğan bulunduğu için en azından diğer 2 adamdan 7'şer puan almanın teskinini yaşadılar.

Maçtan sonra eve dönünce ise buruk sevinçleri, tam bir sevince dönüşmüştür diye tahmin ediyorum. Zira biz maç çıkışı Birol'un i-phone'undan maçkolik'e baktığımızda gollerin ikisi de Volkan Şen yazıyordu. Fakat sonra yolda Gökhan Tavukçu ile telefonla konuştuğumuzda ilk golün tartışmalı olsa da Lig Tv maç raporunda Ömer Erdoğan'a verildiğini söyledi. Kendisinin kadrosunda da oynamayan İbrahim Öztürk olduğunu ama en azından Ömer Erdoğan'dan o puanları telafi ettiğini söyledi. Kadrosunda Ömer Erdoğan olan Birol yanımda zafer naraları atıyordu zaten. Benim kadromda ise Volkan Şen olduğundan ve Ömer Erdoğan bulunmadığından puan kaybıyla hüzünlere gark eylemekteydim ...

Eve geldiğimde hakem maç raporunda da golün Ömer Erdoğan'a verildiğini gördüm :

İlk golde Volkan'ın şutu Bursaspor kaptanı Ömer'e çarpıp ağlarla buluştu. Maçın hakemi Cüneyt Çakır, maç raporunda bu golü Ömer'e yazdı.

Şimdi beni oldukça şaşırtan bir şey var. Ben maç öncesinde internette Sporx'ten "Maç kadroları belli oldu" haberini okuduğumda kadroda Ömer Erdoğan yoktu. Hatta bu haber üzerine kadromdaki Ömer Erdoğan'ı çıkardım ve yerine aynı fiyat olan Trabzonlu Ceyhun Gülselam'ı aldım. Sonra da hatta kendi kendime iyi ki bu haberi okumuşum diye düşündüm.

Maç bilgilerini bir gördüm; Ömer Erdoğan ilk 11 oynamış ve üstüne eve döndüğümde bir de golü çıktı piyasaya : 13 puan

Aslında emin olsam da okuduklarımdan, Acaba dedim ben yanlış mı baktım o listeye kadro yapma telaşıyla. Tekrar google'da arattım : "Bursa'da 11'ler belli oldu sporx" yazarak. Şu sonucu verdi google :

İlk çıkan sonuca tıkladığınızda Sporx'in Bursa'da ilk 11'ler belli oldu haberi çıkıyor. Ama bu haber şu an maç haberine dönüştürülmüş aynı linkten : Volkan 'Şen'lendirici: 2-0

Ama bir kaç sonuç aşağıda porttakal.com haber portalının kaynak belirterek direk Sporx'in ilk 11'ler haberinin kopyası çıktı. Şimdi bombaya hazır olun. Doğru hatırlıyormuşum evet, ilk 11'de stoper olarak İbrahim ve Zapotocny görünüyor. Bu, maç yayını başladıktan sonra ve Lig Tv'den ilk 11'ler ekrana girdikten sonra girilen bir haber ve herifler bu haberi yanlış yazıyorlar.


Bursa'da 11'ler belli oldu!
Eklenme tarihi: 16.04.2010 19:24:06 Kaynak: Sporx

Turkcell Süper Lig'de 30. haftanın açılış maçında lider Bursaspor evinde, Gaziantepspor'u konuk ediyor. Bursa Atatürk maçında oynanacak ve saat 20:00'de başlayacak mücadelede Cüneyt Çakır düdük çalacak. Lig TV'den naklen yayınlanacak bu karşılaşmayı Sporx Canlı Anlatım Servisi'nden an be an takip edebilirsiniz.

İLK 11'LER
BURSASPOR
Ivankov
Ali Tandoğan
Mustafa Keçeli
Zapotocny
İbrahim
Bekir Ozan
Hüseyin
Volkan
Ozan
Turgay
Sercan


Gelelim Kelebek Etkisine ... Bu haberin benim üzerimdeki etkisi Ömer Erdoğan'ı çıkarmam ile neticelendi. Bizim halısaha maçına girerken ben keşke ilk 11'lere baksaydınız diye Seço-Mahmutlar'a söylüyordum. Şimdi onlar iyi ki bakmamışız bu habere diyorlardır. Ben de şimdi keşke ilk11'ler haberine bakmasaydım diyorum. (Ya da anneannemdeki Lig TV'yi eve getirseydim oradan maç öncesini direk canlı izleseydim diyorum) Birol da sadece Ömer Erdoğan vardı belki bu haberi görse direk çıkaracaktı kadrosundan, haberi okumadı 13 puanı aldı. Seço-Mahmut-Taner-Gökhan'da İbrahim Öztürk ve Ömer Erdoğan vardı bu haberi okusalar Ömer Erdoğan'ı çıkaracak başka bir oyuncu alacaklardı defanslarına onlar da 13 puandan olacaklardı muhtemelen ...

Bu yazının ana fikri; geçmişi ne kadar güvenilir olursa olsun gözünle görme imkanın varsa hiç bir siteye güvenme. İkincisi, çok fazla takip cildi bozar ... Üçüncüsü ise bana çok ilginç geliyor : Kimbilir bireysel olarak belki kaçan 13 puanın fevkinde Ceyhun 2 gol atar daha fazla puan alırım ama kamusal olarak yanlış yazılmış bir haber kadronuzun puansal kader çizgisini nasıl da etkiliyebiliyor ... Sırlarla dolu Kadere akıl erdirmek fantezi futbolun çok çok fevkinde ...