Recent Posts

9 Mart 2010 Salı

İki Resim Arasındaki 7 Fark


............................................................................................Photo by Birol Sezgin

Kamil Dizar
ve Mehmet Süha Sidal . İstanbul Büyükşehir Belediye ve Kasımpaşa'nın futbol şube sorumluları olurlar kendileri . Bu iki nevi şahsına münhasır kişiliğin bizim için önemi büyük . Çünkü haberci onlar . Sakat ve cezalı durumlarını ve takımlarının önlerindeki maça nasıl hazırlandıklarını kendilerinden öğreniyoruz . Milenyum çağında ulaşamadığımız bilgilere Cuma öğleden sonra yaptıkları basın toplantıları ile kavuşuyoruz . Bizim için onlar bir nevi Fantezi Futbol Kahramanı . Canımız , ciğerimiz hatta İstanbul takımları spor muhabirlerimiz . Daha önce ne yaptılar bilgimiz yok daha yeni tanıdık hatta tanımakla kalmayıp kaşlarından gözlerine , dudaklarından saç tiplerine onları boydan boya ezberledik . Zira tüm spor siteleri aynı fotoğraflarını kullanıyor . Aynı yerde çekilmiş aynı kıyafetleri ile evlerimize , işyerlerimize konuk oluyorlar . Kendi adıma söyleyeyim ; bir Mustafa Denizli'den ya da ne bileyim bir Uğur Meleke'den daha çok görüyorum o nur inmiş suratlarını ve seviyorum Fantezi Futbol minvalinde yaptıklarını . Nacizane karşılaştırma yapmak istedim , sanki sabah akşam aynı kıyafetleri giydiğini sandığımız ve aynı bakış açısıyla donup kaldığına inandığımız bu adamların farklı yönlerine ışık tutayım dedim . Ve son not olarak da bu işin üstadı sevgili Vedat Özdemiroğlu'na fiyakalı bir selam yolladım ...

1 - İstanbul Belediye Kulüp futbol şube sorumlusu Kamil Dizar kravatlı ve traşlı haliyle ciddi bir belediye üst yönetim kurulu çalışanı izlenimi verirken , Kasımpaşa Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Süha Sidal özensiz giyimi ve bakımsız dış görünüşü ile Kasımpaşa'da bir kıraathanede okey oynayanların yancısı gibi bir izlenim verir . Sanki her an ''çaylar 5 olduuuu'' diyecek hali vardır ...

2 - İstanbul Belediye Kulüp futbol şube sorumlusu Kamil Dizar daima eksiklerden dert yanmaya alışmışken , Kasımpaşa Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Süha Sidal en büyük kazançlarının Yılmaz Vural olduğunu üstüne basa basa söyler .

3 - Kamil Dizar için sözlükte ''İstanbul Büyükşehir Belediyespor futbol şube sorumlusu'' yazarken , Mehmet Süha Sidal için ''Kasımpaşa Spor Klubünün atarlı futbol şube sorumlusudur'' yazmaktadır .

4 - Kamil Dizar gençliğinde (1968 yılı) Galatasaray genç takımında oynamıştır , Mehmet Süha Sidal ise Galatasaray'ın Stadı Ali Sami Yen'e gecekondu demiştir ...

5 - Kamil Dizar ''sakat olan 10 oyuncumuz iyileşse en büyük transferimiz onlar olurlar'' diye aklı selim ve mütevazi açıklamalar yapmayı tercih ederken , Mehmet Süha Sidal ''Şu anda Moritz’i Tabata ile takas etmem , Beşiktaş , Tabata’yı verip Moritz’i istese , vermem” gibisinden tahrik ve kışkırtılmaya açık beyanatları tercih etmektedir .

6 - Mehmet Süha Sidal futbolun içinde Ergenekon olduğunu iddia ederken , Kamil Dizar'ın bugüne kadar iddaa bile oynamadığı rivayet edilir ...

7 - Kamil Dizar gençliğinde İETT takımında Recep Tayyip Erdoğan ile yanyana oynarken , Mehmet Süha Sidal'in yöneticilik yaptığı Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nın içinde oynamaktadır .

Muhammed Demirci


Etiketimiz Muhtemel Fantezi Futbol Kahramanları olunca ve dün itibariyle uzamış boyuyla A2 maçına çıktığını duyunca Beşiktaşlılık damarım tuttu ve geleceğin olası yıldızlarından birine yer vermek istedim bu yazımda . En fiyakalı cümlelerimin bugünkü öznesi Muhammed Demirci . Beşiktaş ve Türk futbolunun gelecekteki en büyük yıldızı gözüyle bakılan bu çocuğun videolarını izledikçe Fantezi Futbol kadromuza alamadan elimizden gidecek diye düşünmeden edemiyorum . Yaşıyla ters orantılı hareketleri , sevimli gol sevinçleri ve 10 numaralı formanın daha şimdiden hakkını vermesiyle sanırım uzun yıllar sonra bu yazıyı arşivden çıkarıp kaptan yapıp lider olduğum bir hafta siteye Nostalji Etiketi altında koyacağımı düşünüyorum . Bilmem , bakarsınız ben unuturum da siz hatırlatırsınız yıllar sonra , kimbilir ...

Muhammed Demirci
Beşiktaş'ın Maradona lakaplı 15 yaşındaki Muhammed Demirci bundan 4 sene önce oynadığı lig maçında şov yapan görüntüleri televizyonlarda yayınlanınca bir anda gündeme oturdu. Daha önce İstanbul amatör küme takımlarından Gençlerbirlıği'nin başkanı Seyit Ateş tarafından Beşiktaş'a bedelsiz olarak getirilen Muhammed'in, F.Bahçe'nin kapısından da döndüğü biliniyor . Ağrı'da doğan ve ailesinin İstanbul'a göçüyle yeni yaşamına adım atan minik Muhammed'in öyküsü ise çok ilginç .

Fakir bir ailenin 5 kardeşinden biri olan Muhammed Demirci'nin şansı Beşiktaş camiasının sevilen isimlerinden Seyit Ateş'i tanıdıktan sonra döndü. Gaziosmanpaşa'da bir göz odalı evinde zor bir yaşam sürdüren Muhammed'in ailesine yardım için gelen Ateş anne Demirci'nin "Muhammed'in aklı fikri topta. Buna bir çare bulun. Sizi çok seviyor" sözleri üzerine minik Maradona'yı kendi kulübü Gençlerbirliği'nin minik takımına götürdü. Bundan sonrasını Muhammed'i keşfeden Seyit Ateş'e sözü bırakıyoruz :

"Daha ilk idmanda onun dünyanın en büyük yıldızlarından biri olacağını gördüm. Daha önce böyle bir minik oyuncu hiç görmemiştim. O dönem BJK TV'de çıktığım bir programda Muhammed'in dünya yıldızları arasına gireceğini ve Avrupa'yı peşinden koşturacağını söyledim. O dönem Beşiktaş altyapı komitesindeki bazı arkadaşlar benimle alay etti. Ama Marmaris'te düzenlenen bir turnuvada, F.Bahçe'nin Hollandalı altyapı hocası da Muhammed'i ilk gördüğü an hayran kaldı ve hemen başkan Aziz Yıldırım'a rapor etti . Aziz başkan beni arayarak çocukla tanışmak istediğini söyledi. Görüşmede İlhan Ekşioğlu, Tahir Perek, Vedat Olcay ve Serkan Acar da vardı. Aziz bey hemen anlaşmak istediklerini söyledi. Bonservisine 100 milyar lira, çocuğa da aylık 2.5 milyar lira verdiler. Yalnız biz 2 yıllık özel bir anlaşma istedik. Daha sonra Muhammed'in G.Birliği'ne dönmesi konusunda kolaylık gösterilmesi yönünde bir madde koydurduk. Ancak Aziz başkan bunu kabul etmeyerek 'Sen elini bu çocuğun üzerinden çek. Bu kapıdan çıkarsanız bir daha F.Bahçe'ye dönemezsiniz' dedi . Ondan sonra da zaten çok sevdiğim Beşiktaş'a bedelsiz olarak verdim."

Mart ayında takımla sözleşme imzalayan Demirci basına tanıtıldı. 2008 yılında bir çok yabancı kulübün kendisine talip olunduğu söylendi. Bu kulüpler arasında Juventus , Chelsea ve West Ham United vardı. Barcelona tarafından da denendi. 2006'da Beşiktaş minik takımda forma giymeye başladı. Boyunun yaşına göre kısa kalması yüzünden ilaç tedavisi gördü ve başarılı oldu. 2008-2009 sezonunda U14 takımında forma giydi. Şampiyon olan takımda yer alan Muhammed, final maçında da 2 gol attı. 2009-2010 sezonu ile birlikte Beşiktaş'ın U15 takımında forma giymeye başladı. Oynadığı 12 maçta 9 golü bulunmakta. Beşiktaş ile Federasyondan alınan özel izinle 10 yıllık sözleşme yapıldı.


Mart 2010'da A2 takımı ile antramanlara çıkmaya başladı. Fotoğraf dün itibariyle çekildi . Muhammed 'in üstün yetenekli bir futbolcu olduğunu vurgulayan Beşiktaş Sinan Vardar, "A2 takımında kendisinden 5-6 yaş büyük oyuncularla neler yapabileceğini görmek istedik. Üstün yetenekleriyle bu açığı kapatabilecek mi, göreceğiz. Bir süre deneyip kendisi hakkında gereken değerlendirmeleri yapacağız. Barcelona nasıl Messi'yi yetiştirdiyse aynı modelle biz de Muhammed 'i A takıma hazırlayacağız. O Beşiktaş'ın Messi'si olacak" ifadesini kullandı. Beşiktaş A2 takımını çalıştıran Sarp Yiğit ise "Yabancılık çekmiyor. Bazı maçlarda görev verebiliriz" dedi. Muhammed Demirci 'nin örnek aldığı isimler Ronaldinho ve Sergen Yalçın'dır. Gol sevinçlerinde saha kenarına koşarken yaptığı burnunu silme hareketi şimdiden konuşuluyor ve aylık 3000 euro kazandığı söyleniyor ...

24. Haftanın İstatistikleri

24.Haftanın Birincisi
K.Bülent Şener

24.Haftanın Sonuncusu
Bilgin Gürses

En Yüksek Haftalık Puanlar
1 Kadir Bülent Şener 72
2 Tibet Çetinkaya 60
3 Hasan Bünül 60
4 Emre Ocakoğlu 59
5 Serdar Odabaş 55
6 Taner Sezgin 55
7 Erdem Ergenç 54
8 Eray Tayyar 54
9 Engin Gürses 54

En Düşük Haftalık Puanlar
1 Bilgin Gürses 30
2 Volkan Tavukçu 32
3 Barış Akdemir 36
4 Seçkin Köksal 42
5 Gökhan Tavukçu 47
6 Birol Sezgin 47

24.Hafta Kaptandan En Çok Puan Kazanan
Umut Bulut 20 puan
Emre Ocakoğlu
Seha Yeşildere

24.Hafta Kaleciden En Çok Puan Kazananlar
Serkan 7 puan
K.Bülent Şener
Hasan Bünül
Eray Tayyar
Mahmut Aras
Birol Sezgin
Gökhan Tavukçu

İlker Avcıbay 7 puan
Emre Ocakoğlu
Tunç Bozacılar
Ali Tarık Uçur
Önem Neidik

24.Hafta Defanstan En Çok Puan Kazananlar
1. K.Bülent Şener 33 puan REKOR

2. Taner Sezgin 25 puan
3. Serdar Odabaş 21 puan
4. Erdem Ergenç 18 puan
5. Engin Gürses 16 puan

24.Hafta Orta Sahadan En Çok Puan Kazananlar
1. Tibet Çetinkaya 28 puan
2. Eray Tayyar 23 puan
3. Birol Sezgn 16 puan
4. Hasan Bünül 14 puan

24.Hafta Forvetten En Çok Puan Kazananlar
1. Seha Yeşildere 28 puan
2. Emre Ocakoğlu 26 puan
3. Hasan Bünül 22 puan
4. Serdar Odabaş 21 puan
5. Tunç Bozacılar 21 puan
6. Erdem Ergenç 21 puan
7. Barış Akdemir 20 puan

24.Hafta Yedekten En Çok Puan Kazananlar
1. Tunç Bozacılar 8 puan
2. Bilgin Gürses 8 puan
3. Tibet Çetinkaya 7 puan
4. Engin Gürses 7 puan
5. Mahmut Aras 7 puan

24.Hafta Fair-Play Puanı Kazananlar
YOK

24.Hafta BFFK
7. sıra # 48,73 puan ort.

24.Hafta Kadrosunu Kurmayanlar

Yok

24.Hafta En Çok Yazı Yazanlar (7 Mart - 9 Mart)
1. Tunç Bozacılar 7
2. Engin Gürses 2

24.Haftanın En İyi Tahmin Edicisi
Taner Sezgin 5/7
Serdar Odabaş 5/7
Volkan Tavukçu 5/7

Bir Veda Daha ...


19. Hafta # Transfer Puanı : 0
20. Hafta # Transfer Puanı : 0
22. Hafta # Transfer Puanı : 0
24. Hafta # Transfer Puanı : 0


BFFK Mahkeme Kararı 3 Kasım 2009
Bu haftadan itibaren geçerli olmak üzere sezon sonuna kadar toplamda 4 hafta kadrosunu güncellemeyen kapışmacı otomatikman BFFK liginden ihraç edilecektir.

24. Hafta İtibariyle Kadrosunu Kurmayanlar ;

Çağrı Vatansever 3 kez
Emre İpal 2 kez
Seha Yeşildere 1 kez

24. Haftanın Sonuçları


24. Haftanın Sıralaması
1 braunschweig kadir bülent sener 72
2 aysberg Tibet ÇETINKAYA 60
3 FC Dorbes Hasan Bünül 60
4 owenson Emre OCAKOĞLU 59
5 SARIGÖLLÜ SERDAR ODABAŞ 55
6 tanersezgin taner sezgin 55
7 FC ŞIRNAKSPOR erdem ergenç 54
8 FREEZONE34 eray tayyar 54
9 Hissi Kablel Vuku Engin Gürses 54
10 Ters Manyel Tunç Bozacılar 53
11 Sea United Seha Yeşil 53
12 dk akşehirspor ali tarık ucur 51
13 fc önem onem neidik 51
14 tatminkar MAHMUT ARAS 50
15 isyankar birol sezgin 47
16 CHİCKENER Gokhan Tavukcu 47
17 Seckin United Seçkin Köksal 42
18 fenerbahçemspor barış akdemir 36
19 Safaribjk Volkan Tavukcu 32
20 biginho Bilgin Gürses 30
21 Yalova327KD emre ipal 30

Haftanın Genel Sıralaması
1 SARIGÖLLÜ SERDAR ODABAŞ 1580

2 tatminkar MAHMUT ARAS 1574
3 fenerbahçemspor barış akdemir 1564 (+38)
4 FC ŞIRNAKSPOR erdem ergenç 1556 (+9)
5 Hissi Kablel Vuku Engin Gürses 1550
6 tanersezgin taner sezgin 1536
7 CHİCKENER Gokhan Tavukcu 1529
8 owenson Emre OCAKOĞLU 1528
9 Ters Manyel Tunç Bozacılar 1513 (+30)
10 braunschweig kadir bülent sener 1480 (+36)
11 isyankar birol sezgin 1476
12 Seckin United Seçkin Köksal 1458
13 Sea United Seha Yeşil 1448
14 Safaribjk Volkan Tavukcu 1447
15 FC Dorbes Hasan Bünül 1443 (+6)
16 FREEZONE34 eray tayyar 1423 (+21)
17 fc önem onem neidik 1373
18 dk akşehirspor ali tarık ucur 1372 (+26)
19 aysberg Tibet ÇETINKAYA 1368
20 biginho Bilgin Gürses 1320
21 Yalova327KD emre ipal 1296

BFFK ; At İçindeki (aya) İrini ...


Tarih : 12 Mart 2010 , Cuma
Saat : 20.00
Mekan : Bakırköy Sauna , Bakırköy
Katılanlar : BFFK Yarışmacıları
Etkinlik : Gaziantep - Trabzon Maçını İzleme ve Rahatlama

Etkinlik Programı
19.55 İstiklal Marşı ve Açılış Konuşması
20.00 Gaziantep - Trabzon maçına göz atma
20.15 Sauna öncesi kese attırma
20.35 Buhar Odası ve Fin Hamamında Gözeneklerin Açılması
20.45 Vitamin Bar'da vitamin alma
21.00 Şok Havuzu ve Korcan Karar
21.05 Saunaya giriş
21.07 Peştamalle doğru oturma pozisyonu alış
21.10 İnat Ettim Terlemedim Saunada Esprisi
21.11 Saunadan Kaçış
21.15 Masaj
21.30 Soğuk Birşeyler İçme
21.45 Maçın son anlarında alınan oyuncular üzerine yorumlar
22.00 Peştamalle oynama kisvesi altında takımları kontrol
22.30 Kapanış Konuşması ve Dağılma


Katılımcı Listesi (09.03.2010)
Eray Tayyar
Serdar Odabaş
Gökhan Tavukçu
Barış Akdemir
Tunç Bozacılar


Not : Katılmak isteyenler yorum bölümüne isimlerini bırakabilirler

Hayatı Ertelemeyin

Eğer yeniden başlayabilseydim yaşama
İkincisinde daha çok hata yapardım
Kusursuz olmaya çalışmaz … sırtüstü yatardım
Neşeli olurdum, ilkinde olmadığı kadar çok az şeyi ciddiyetle yapardım
Temizlik sorun bile olmazdı asla, daha çok riske girerdim
Yolculuk ederdim daha fazla
Daha çok gündoğumu izler, daha çok dağa tırmanırdım
Daha çok nehirde yüzerdim
Görmediğim birçok yere giderdim
Dondurma yerdim doyasıya ve daha az bezelye
Gerçek sorunlarım olurdu, hayali olanların yerine
Yaşamımın her anını gerçek ve verimli kılan insanlardandım ben
Elbette mutlu anlarım oldu ama
Yeniden başlayabilseydim eğer, yalnız mutlu anlarım olurdu
Farkında mısınız bilmem; yaşam budur zaten
Anlar, sadece anlar. Siz de "an"ı yaşayın
Hiçbir yere yanımda termometre, su, şemsiye ve paraşüt
Almadan gitmeyen insanlardandım ben
Yeniden başlayabilseydim eğer, hiçbir şey taşımazdım
Eğer yeniden başlayabilseydim, ilkbaharda ayakkabılarımı fırlatır atardım
Ve sonbahar bitene kadar yürürdüm çıplak ayaklarla
Bilinmeyen yollar keşfeder, güneşin tadına varır
Çocuklarla oynardım
Bir şansım olsaydı eğer
Ama işte 85'indeyim ve biliyorum
Ölüyorum ...

Gabriel Garcia Marquez

TFF
Turkcell Süper Lig'de Diyarbakırspor-Bursaspor arasında oynanan 24.hafta müsabakası, sahaya atılan yabancı maddelerin yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ı yaralaması sonucu, maçın hakemi M.Kamil Abitoğlu tarafından 16.dakikada tatil edildi. Söz konusu müsabaka ile ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

Lig Tv Fantezi Futbol Kural 11
Ertelenen veya yarıda kalan karşılaşmalar eğer ait olduğu hafta içinde sonuçlanmazsa değerlendirmeye alınmazlar.

Turkcell Süper Lig 18.Hafta Erteleme Maçları
10 Mart 2009 Çarşamba
Kasımpaşa - Bursaspor
Beşiktaş - İstanbul Büyükşehir

BFFK Sonuç
Diyarbakırspor ve Bursaspor maçından tercih edilen tüm futbolcular değerlendirmeye alınmayacaktır .