Recent Posts

25 Şubat 2010 Perşembe

Democracy Rules ...


Son yaşanan güncelleme sendromu üzerine en adil ve hakkaniyetli kararın oy çokluğuna göre verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Böylece herkes farklı farklı çözümleri düşünüyor da olsa demokrasi işlemiş olur.

İlk sene sonradan katılanlara haftanın ortalama puanlarının verilmesi hakkında da böyle bir oylama yapmış ve bu oylamanın sonucuna göre eksik puanların verilmesi gerektiğine karar vermiştik. 2. Sene ise bir önceki seneki bu kararımız emsal teşkil etmişti. Dolayısıyla şimdi yapacağımız bu uygulama da şimdiye kadar BFFK'da yaptığımız karar alma süreçleriyle benzerlik göstermiş olur.

Şimdi olayın mağdurları hariç tüm yarışmacıların yorumlarda fikrini aşağıdaki şablona göre belirtmesi gerekiyor. Tercihinin sebebini anlatıp anlatmamak da size kalmış , ister uzun uzun gerekçeleri anlatın, ister sadece tercih ettiğiniz şıkkı belirtin. Yorumlar yazıldıkça tek tek posta iliştireceğim oyları ...


A) Lig TV'nin ceza uygulaması adildir ve BFFK'da da bu sıralama esas alınmalıdır.

B) Lig TV'nin ceza uygulaması adil değildir. Kadrolar postuna yazılan kadrolar esas alınmalı ve BFFK Puan Durumu da buna göre yapılmalıdır.

C) Orta yollu bir çözüm bulunmalıdır. (Aklınıza yatan makul çözümü yazınız lütfen ...)

Oylama yarın (Cuma) akşam saat 18.00'de sona erecektir. O zaman zarfına kadar verilen oylar sayılıp BFFK Kamuoyu görüşü oy çokluğuna göre belirlenmiş olacak, yapılacak uygulama karara bağlanıp 23.hafta bu uygulama ile açılacaktır ...

22.Hafta Asistleri


Haftanın Asist Yıldızı 2 asistle Tita. Belki bilenleriniz vardır ama ben bilmiyordum; Tita Türk olduktan sonra çok sevdiği o zamanki Ankaraspor başkanı Melih Gökçek ismini seçmiş ve şu an TC Nüfus Kayıtlarındaki ismi Melih Gökçek Tita imiş. (Resim de bu haftanın rengi olan mavi ile tam uydu ... )

Gelelim haftanın verilen ve verilmeyen asistlerinin değerlendirilmesine; Ankaragücü'nün ilk golünde Ümit Kayıhan gibi Keli görüp Altan girsin dedik. Meğerse o kel Vittek'e değil 10 sırt numarasıyla Metin Akan'a aitmiş. Çok benziyorlar yahu ...

Kasımpaşa'nın 2.golünde ise tüm ajanslar pası 2 uzun saçlı oyuncudan 5 numaralı Sancak'a yazmışlar ama pası veren diğer uzun saçlı ve 34 numaralı oyuncu Emre Toraman. Lig Tv Yönetimi asisti hatalı bir şekilde Sancak'a verdi. Sanal Başkan gibi Kimi Fantezi Futbol siteleri Sivok'un golünde kaleci Leo Franco'nun müdahelesi sonucunda Bobo'ya çarpan ve daha sonra Sivok'un önüne düşen topu Bobo'nun hanesine asist olarak yazmışlar. Bobo topa kasıtlı bir şekilde vurarak pas vermediği, kendi iradesi dışında top kendisine çarptığı için buna asist verilmemesi bence doğru karar.

Son tartışmalı asist ise Alex'in golündeki Cristian'ın pası. Bundan çok daha efektif olmayan paslara asist değeri verilmişti. Benim fikrimce verilmemesi hatalı bir karar.

Bekir Ozan Has'ın serbest vuruş organizasyonundaki pası ise Keşfedilmiş Kuralımıza göre öngördüğümüz gibi asist değeri kazanmadı.


Sivasspor-Manisaspor
1-0 : Mehmet Yıldız %100 - verildi

Ankaragücü-Antalyaspor
1-0 : Vittek %90 - Metin Akan'a verildi
1-1 : Tita %80 -verildi
1-2 : Tita %100 - verildi
2-2 : Sapara %100 - verildi

Diyarbakır-Denizli
0-1 : Güray %100 - verildi
0-2 : Darryl Roberts %100 - verildi

Kasımpaşa-Gaziantep
1-0 : Yok
2-0 : Sancak %90 - verildi (Emre Toraman asistin gerçek sahibi)
3-0 : Şahin %70 - verildi

BJK-GS
0-1 : Yok
1-1 : Yok

FB-Bursa
1-0 : Cristian %80 - verilmedi
2-0 : Wederson %100 - verildi
2-1 : Ozan İpek %100 - verildi
2-2 : Bekir Ozan Has %10 - verilmedi
2-3 : Volkan Şen %100 - verildi