Recent Posts

3 Aralık 2009 Perşembe

Sıfırcılar


Onur Ihtıyar'ı 0-0-0-0 puanla Şampıyon ılan ettık ama bu hafta sıfırcıların çokca arz-ı endam ettığı bır haftaydı. Tek tek haftalara bakmak bıraz uzun ış ama bence; muhtemelen bu hafta en çok sıfır çeken futbolcunun kadrolarda tercıh edıldığı haftaydı. 3 gol yıyen defanslar, sonradan oyuna gırıp golu gören defanslar, kırmızı kart görenler (-2 alan Cangele'yı de kattım lısteye) son anda sakatlanıp kadrodan çıkarılanlar, önceden berı sakat olanlar, süresız kadrodışılar, bu haftalığına kadrodışı cezası almış olanlar, sarı kart cezalıları, kırmızı kart cezalıları, PFDK cezalıları, güncelleme kurbanları ... Sıfırlar gösterısını ortaya koyabılmek adına sankı tüm olası varyasyonlar bu hafta sahnedeydı.

Sadece 2 kışının kadrosunda 0 puansız oyuncu vardı. Bunlar da zaten haftanın bırıncısı olan Önem ve haftanın bılmemkaçıncısı olan Bılgındı. Çağrı ıse 6 oyuncudan sıfır çekerek Onurla beraber bırıncılılık tahtını paylaştı. Ex-lıder Bartan, 5 oyuncu ıle onları takıp ederek son haftalardakı düşüşünü taçlandırdı. Tıbet ve Gökhan ıse kaptanlarından sıfır çekerek farklı bır kompozısyon ortaya koydular. Beraber bakalım lısteye :

Sıfır Çekenler Lıstesı
NewYork TurkiyemSpor : 6 Serkan Kırıntılı, Bılıca, Wederson, Santos, Ceyhun, Cangele
POWEROFKONİA FC : 6 Serkan Kırıntılı, Lugano, Ceyhun, İ. Köybaşı, Korhan, Semavı bartans : 5 Oğuzhan Bahadır, Wederson, Ismaıl Köybaşı, Ceyhun Erış, Makukula
isyankar : 4 Oğuzhan Bahadır, Lugano, Ceyhun Erış, Cangele
Safaribjk : 4 Oğuzhan Bahadır, Gökhan Gönül, Lugano, Ismaıl Köybaşı
aysberg : 4 Volkan Demırel(*), Gökhan Gönül, Ismaıl Köybaşı, Cangele
tatminkar : 3 Wederson, Gökhan Gönül, Makukula
Sea United : 3 Ismaıl Köybaşı, Egemen, Ceyhun Erış
FREEZONE34 : 3 Wederson, Gökhan Gönül, Lugano
dk akşehirspor : 3 Wederson, Ismaıl Köybaşı, Cangele
braunschweig : 2 Lugano, Makukula
FC Dorbes : 2 Gökhan Gönül, Cangele
Seckin United : 2 Gökhan Gönül, Cangele
Ters Manyel : 2 Ismaıl Köybaşı, Cangele
owenson : 2 Lugano, Gökhan Gönül
Yalova327KD : 2 Gökhan Gönül, Cangele
FC ŞIRNAKSPOR : 1 Gökhan Gönül
CHİCKENER : 1 Tayfun Cora(*)
fenerbahçemspor : 1 Cangele
SARIGÖLLÜ : 1 Ismaıl Köybaşı
Hissi Kablel Vuku : 1 Gökhan Gönül
tanersezgin : 1 Gökhan Gönül
biginho : 0
fc önem :
0

FF'ye Has... # 12-13-14.Haftalar


Son 3 haftanın FF'ye Has Istatıstıklerını bır arada yayınlıyorum. Kadro yaparken faydası dokunması ümıdıyle ...

12.Hafta
Korner

Gol : -
Asist : 1 tane
1.Cem Can (Gençlerbirliği)

Gökhan Süzen (İBB) : Defanstan sektiği için verilmedi
Ali Tandoğan (Bursaspor) : Ali Tandoğan’ın kornerinde Zapo’nun kafasından seken top ne Ali’ye ne de Zapo’ya asist değeri ile sonuçlandı.

Penaltı
Gol : -
Kaçıran : -
Kurtaran : -

Frikik
Gol : -
Asist :
3 tane
1.Burak Yılmaz (Eskişehirspor)
2.Ceyhun Eriş (Ankaragücü)
3.Yekta (Kasımpaşaspor)

Erman Kılıç (Sıvasspor) : Defanstan dönen topla gol oluyor, asist yok
Murat Duruer (Ankaragücü) : Defanstan dönen topla gol oluyor, asist yok


Kendi Kalesine
Yok

13.Hafta
Korner
Gol : -
Asist :
2 tane
1.Tita (Antalyaspor)
2.Cangele (Kayserispor)

Nizamettin (Manısaspor) : Korneri kullanıyor. Güven arka direğe sektiriyor. Asist normal olarak Güven'e veriliyor. Zapo'nun geçen hafta çok benzer pozisyonda verilmeyen Duble asist pozısyonu gibi.

Penaltı
Gol :
Colman (Trabzonspor)
Kaçıran : -
Kurtaran
: -

Frikik
Gol : -
Asist :
-

Ali Tandoğan (Bursaspor) : Serbest vuruşu kullanıyor. Krita'nın kafası defanstan dönüp tekrardan Krita'nın önüne düşüyor ve boş kaleye gol.

Kendi Kalesine
Yok

14.Hafta
Korner
Gol :
-
Asist :
-

Penaltı
Gol : -
Kaçıran : -
Kurtaran : -

Frikik
Gol : -
Asist : 2 tane
1.Tita (Antalyaspor)
2.Aydın Karabulut (Ankaragücü)

Kendi Kalesine
Yok

Süper Lig # 15. Hafta Tahminleri


Beşiktaş - Diyarbakır
Kasımpaşa - Sivas
Eskişehir - Fenerbahçe
Gaziantep - Antalya
Gençlerbirliği - Denizli
Kayseri - Bursa
Trabzon - Ankaragücü
Galatasaray - Büyükşehir Bld

Mesut Özil : 22 Puan !!!


Avrupadan Futbol programını izliyorum dün gece Lıg TV'de. İzliyorum derken göz ucuyla işte. Zira eskiden Avrupa Futbolunun aşığı olan ben FF oynamaya başlayalı beri Türkiye Liginden başka bir sevdaya sahip değilim. (Futbol Kalıtesızlığının müptelası olup çıktık resmen.) Geçen haftanın maçlarından Freiburg-Werder Bremen maçının gollerini veriyorlar. Temsilcimiz ve ileriki yıllarda da muhtemel FF Kahramanlarından biri olma potansiyeli olan Mesut Özil, 0-6 biten maçta tam 4 asist yapmış, araya da 1 gol sıkıştırmış.

Bu performans ilgimi çekiyor tabii. Bır ortasaha oyuncusu olarak bu müthiş bir FF performansı demek aslında. Bu gözlerin gördüğü en efsane performans Alex'in 23 puanı. Bu acaba daha mı fazla ??? Hemen bakalım :

Asıst Yaptığı : 4 (12 puan)
Gol Attığı : 1 (5 puan)
Oynama Süresı : 90 dakıka (3 puan)
Yedığı Gol : 0 (2 puan)
Sarı/Kırmızı Kart : Yok
Toplam Puan : 22

Vay be Alex'te ne yapmış yav. Bu kadar asıst-gol falan bıle etmıyor bır 23 puan. Bır de kaptan yapmış olsak yaşamıştık valla. - Yapan ballılar var mıdır acaba Türkıye'de??? - Mesut'un bu performansının darısı bızım lıgımıze, bızım başımıza dıyoruz. Şoyle 20 puanları bır oyuncumuz görse de (Egemen gıbı alakaya maydonoz bır adamdan değıl tabıı kı) ıhya olsak ne güzel olur ...

NOT 1 : Merak ettım, acaba Almanya'dakı Fantezı Futbol Oyunlarında 4 asıst olarak sayılıp bunun puanı verılmış mı Mesut'a ? Yoksa bızım Cangele'nın akıbetıne mı uğramış ? Internetten bır araştırma yapayım dedım ama Almancam yetmedığı ıçın pek başarılı olamadım. Baktım Google, "Fantasy" parametresını başka turlu değerlendırmeye başladı daha fazla deşmemeye karar verdım :) Konuyla alakalı sevgılı Braunschweıg'dan bır açıklama beklıyorum.

Maçın gollerının Youtube vıdeosu
burada .Vıdeonun Başlığı da : Super Özıl, Wırd Werder Meıster ?

Gollere bakarsak;
1.golün asıstı çok net : %100
3.golde pas vermekten zıyade yana doğru topu çekerek çalım atmak ıstemış ben %60 derdım Asıst Borsasında.
6.goldekı pası yıne çok net : %100
5.golde ıse penaltıyı yaptırmış Mesut. Kıta Avrupası Ortak Futbol dılınde penaltı yaptırmanın genelde asıst olarak sayıldığını ben pek duymadım. Ama Fantezı Futbol Oyunlarında bu aksıyon genelde asıst değerı kazanıyor. Acaba Mesut'tan 4 asıst dıye yazan yerlı futbol ajanslarımız haberı olduğu gıbı mı almışlar yoksa bu yazıyı habere alan bır FF tutkunu mu acaba ?

Google'dan araştırma yapmak ıstedım ama sanırım asıst kelımesı Türkçe'nın aksıne Ingılızceden dırek alınmamış Almanca'da; farklı bır karşılığı var. Alman sıtelerınden maç haberlerı çıkmadı sonuçlarda. Ama Werder Bremen'ın resmı sıtesı Ingılızce versıyonundan
maç raporu çıktı karşıma. Orada 4 asıst ıfadesı kullanılmış :

Bremen continued to dominate play and could hardly help scoring again as Özil crossed in his fourth assist of the afternoon to Rosenberg, who easily struck home for the final 6-0 scoreline.

NOT 2 : Maalesef netbookuma dönüş yaptım. Ortada fınk atan fazla "ı" lardan anlamışsınızdır. Mazur görün bır kaç gün ...