Recent Posts

10 Mayıs 2010 Pazartesi

Korkutan Trabzon Muhtemel 11'i !!!


Kadrolarımızı yaparken çoğumuz Trabzonspor maçını haftanın banko maçı olarak ele aldık bu hafta. Trabzon dinlenmek için önünde 5 gün bulunmasının da etkisiyle kupa yorgunluğu çekmeyecekti. İstanbul'da kupa sevincini seyircisiyle paylaşacak olmanın morali ve Denizlispor'un da düşmüş olması ve as kadrosundan cezalı ve antremana katılmayanlarla birlikte 5 oyuncunun eksikliği ile beraber muhtemelen farka koşacaktı. Trabzon'un ve de bu stadı doldurabilen tek taraftar topluluğu olan Trabzonspor taraftarının da Atatürk Olimpiyat stadına olan sevgisini biliyoruz. Burada oynadığı 8 lig maçında 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet almışlar. Genelde de bol gollü galibiyetler yaşıyorlar bu stadda :

2003-2004 Galatasaray - Trabzonspor : 1-2
2004-2005 İstanbulspor - Trabzonspor : 0-5
2007-2008 İBB - Trabzonspor :
1-2
2008-2009 İBB - Trabzonspor :
0-4
2009-2010 İBB - Trabzonspor :
1-6
2009-2010 Manisaspor - Trabzonspor :
0-3

Şenol Güneş'in ligin sonundaki bu iddiasız maçta gençler ve yedeklerle oynama ihtimalini hepimiz aklımızdan geçiriyorduk ama (yukarıdaki bilgilerin ışığında) as kadroyla çıkılması durumunda olabilecek farklı bir galibiyette yüksek puanlardan mahrum kalma ihtimali yine de kadrolarımızda Trabzonlu futbolculara yüklenme mecburiyetine yol açtı. Bir de ne resmi sitede ne de spor ajanslarında Şenol Güneş'in ağzından bir açıklamaya ya da alınan duyuma dayalı bir habere rastlayamayınca Trabzonluları doldurduk kadrolara. Satır arasında bile geçecek "Yedek ağırlıklı bir kadroyla mücadele etmesi beklenen Trabzonspor " zincirleme sıfat tamlaması bizim şu an kadrolarımızda sadece Ceyhun'u bırakmamıza yeter de artardı bile ama hiç bir yerde bu zincirlemeyi göremediğimiz için malaesef bu akşamki kaderimize doğru prangalandık ...

Sporx'in bugünkü haberine göre Trabzonspor Muhtemel ilk 11'i şu şekilde :

TRABZONSPOR : Tolga Serkan Giray Egemen Ferhat Gabric Ceyhun Sezer Barış Yattara Teofilo
http://www.sporx.com/futbol/superlig/193605/

Hatta bunu bir de cumartesi günü çıkan şu haberle beraber değerlendirin :

Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan antrenmana, hafif sakatlığı nedeniyle salonda çalışan Ceyhun'un dışındaki futbolcular katıldı.

Fenerbahçe maçındaki as kadrosundan tam 8 oyuncu (Onur Kıvrak, Cale, Song, Colman, Burak Yılmaz, Engin Baytar,Umut Bulut, Selçuk) bu akşamki muhtemel 11'de gözükmüyor. Şenol Güneş'in bu akşamki rotasyonunu az çok tahmin ediyor ve ona göre piyangonun hangi oyunculara çarpacağının kaygısını güdüyorduk ancak bu rotasyonun ancak 1-2 oyuncu ile sınırlanacağını umut ediyorduk. Öyle böyle değil tam 8 oyuncu birden rotasyonda. (Bir de sürpriz yumurtadan Yattara çıktı, sahalara dönecek bu maçı buldu.) Bir iki haftadır ligde iddiası kalmamış takımların hocalarının (Thomas Doll, Hakan Kutlu, Coucherio) yedek oyunculara şans vereceğini açıklamalarından takip ediyor fakat maçta ekstradan 1-2 oyuncunun ancak forma bulabildiğini görüyorduk. Şenol Hoca bu konuda biraz uçmuş gerçekten.

Eğer Ceyhun'da oynamazsa muhtemel kadrolara göre BFFKca yapılan 60-70 Trabzon tercihinden sadece Egemen oynayacak. 4 Trabzonlu seçen pek çok kapışmacı var ve bu 4 oyuncudan birden sıfır çekmek gerçekten 3 senelik Fantezi Futbol tarihimizde rastlanmadık bir olay olacak. Bu sıfırlar hem şampiyonluk yarışını hem de hararetli bir şekilde devam eden 5.lik yarışını da yakından etkileyecek. Merakla bekliyorum gerçekten bu kadroyla mı çıkacak Trabzonspor yoksa spor basını yine rüzgar mı yapıyor ???

Kadrolardaki Trabzonlular
Tunç Bozacılar : 4 As (Onur Ceyhun Colman* Umut)
Bilgin Gürses : 4 As (Cale Egemen Colman Alanzinho)
Seçkin Köksal : 4 As (Onur Cale Egemen Colman)
Erdem Ergenç : 4 As (Onur Ceyhun Cale Colman)
Önem Neidik : 4 As (Onur Egemen Cale Burak)
Ali Tarık : 4 As (Onur Egemen Cale Ceyhun)
Serdar Odabaş : 3 As (Onur Ceyhun Colman)
Eray Tayyar : 3 As (Onur Egemen Colman)
Gökhan Tavukçu : 3 As (Onur Ceyhun Egemen)
Mahmut Aras : 3 As (Onur Egemen Colman)
Engin Gürses : 2 As (Colman Umut Bulut) 1 Yedek (Ceyhun)
Bülent Şener : 1 As (Colman) 1 Yedek (Alanzinho)
Tibet Çetinkaya : 1 As (Colman)
Emre Ocakoğlu :
1 As (Colman)
Barış Akdemir : 1 As (Onur)

Çakma Değil Oricinal !!!

Geçen haftanın en orjinal tercihini sormuştuk ankette. 14 kişi oy kullanmış, çoklu oylamaya da izin verildiği için 16 oy çıkmış ankette. Tibet'in düşmüş Denizlispor'dan Gençlerbirliği gibi kuvvetli bir rakibe karşı aldığı Daniel Braga 1 gol atıp gol de yemeyen ortasaha olarak 10 puan kazanmıştı. Braga sezon boyunca bu maça kadar 0 gol - 0 asist ile oynuyordu. Tibet'in ilginç tercihi tam da haftasında işe yaradı. Haliyle 12 oyla oyların yüzde 85'ini toplamayı başararak açık ara Haftanın En Orjinal Seçimine layık görüldü.

Tibet maç günü bana facebook'dan Çok Acil :) başlıklı bir mesaj göndermişti :
cok önemli bişey değil ama son anda oldu ve yarın Denizliye gidiyorum
sabahtan..bu durumda senden isteğim şu : bffk da beni maçın gözlemcisi olarak tayin eder misiniz? reklamım olsun :) sevgiler...
Tibet'i o gün maçın gözlemcisi olarak yazmıştım Gözlemci Listesine. O da gittiği maçın hakkını vermiş ve Denizli'den Braga ve Berberoviç'i almıştı. Berberoviç de ilginç bir tercihti ve bu iki oyuncudan toplam 17 puanı kazandırdı Tibet'e. Bana da şu postu hatırlattı :

Gittiğin Maçtan Adam Almak